Tidiga tankar inför V86: Omgången inleds med en spik

Fyra sjuor som bäst förra veckan och en liten besvikelse att inte hitta hela vägen fram. Nytt försök denna vecka när min hemmaoval Åby delar på tävlingarna tillsammans med Solvalla. Målet är att vara på min plats vid mållinjen och jobba in dem på onsdag.

Omgången ser riktigt intressant ut med många överspelade favoriter. Ena spiken är just nu endast spelad till runt 20% också vilket gör det hela ännu mer intressant. 

V86 - 1

Åby, Xpressjakten - 40m tillägg över 2140 meter voltstart. Tillägg 40 meter vid vunna 305.001kr.

En rolig proposition där hästar med över 305.000kr på kontot får stå på 40 meter tillägg. Det blir med andra ord en jakt på ekipagen med framspåren. Tanken är väl att hästarna på 40 meter tillägg skall vara tillräckligt hårda för att hinna ta igen försprånget så det blir kamp till slut. Jag är dock inne på att så inte blir fallet.

1 Broadway Sun har haft en minst sagt brokig väg hittills i karriären med diverse avbrott. Det handlar dock om en kapabel kuse som pga av alla bekymmer står med alldeles för lite pengar på sig. Nu med ett lopp i kroppen så borde formen komma smygande och till råga på det drog man ett okej startspår. Från spåret finns ledningen inom räckhåll eller rygg på ledaren (och open stretch). Jag tycker detta ser ut som en väldigt överkomlig uppgift om hästen bara presterar i närheten av sitt kunnande och går därför ut går hårt och spikar.

Motbuden består i första hand av 10 Arvid S.H. som dragit springspår på tillägg. Kommer sitta fint på det direkt från start och hästen besitter fin kapacitet. Jag tycker dock inte det osat form kring honom på slutet och väljer därför singelstrecket.

Varning för 3 Bistro Oak som Christoffer Eriksson låtit nöjd med ett tag nu.

V86 - 2

Solvalla, Stolopp och spårtrappa över 2640 meter autostart.

Skrällvänlig proposition när både stolopp och spårtrappa kombineras.

4 Hattusa kommer säkerligen bli hårt betrodd efter flera fina prestationer på slutet, och visst skall hon ses med chans även här. Kan öppna och Ulf vill säkert köra sig till spets. Där brukar hon bita ifrån sig bra och kan bli svårfångad även här. Jag är dock inne på att försöka fälla denna gång. Motståndet hårdnar och så även utgångsläget. Nu står tuffaste motståndarna bara ett par meter bakom från start och inte med 20 meters tillägg. Det är dessutom första starten över 2640 meter.

9 Ale’ Pride Gar håller jag som en stark häst som borde gynnas av distansen. Bakspåret är inte heller bara negativt då hon går bra även i ryggar. Har flyttat fram formen på slutet och jag tror vi kan förvänta oss en bra prestation här.

12 Lyckans Cash är också hon gynnad av den längre distansen. Spår 12 är alltid spår 12 så det behöver såklart klaffa lite men ett par galopper i fältet framför och en bra start så är hon med. Örjan i sulkyn spelar ju också ofta en avgörande roll och ingen blir väl förvånad om Lyckans Cash kommer dundrande över upploppet och vinner med en mule.

13 La Mauresque måste även hon med på lappen. Hon har verkligen blandat och gett i sina prestationer men när hon fungerar så är hon riktigt kapabel för detta gäng. Stall Westholm går som tåget för dagen och har det dragit med sig även La Mauresque i form så blir hon farlig här.

V86 - 3

Åby, autostart över 2140 meter.

Lägre klass i den tredje avdelningen och det känns på förhand som en öppen historia. Helst av allt skulle jag helgardera men pengarna räcker inte till så en handfull ekipage får duga.

1 Wingait Leif borde vinna lopp närsomhelst nu och det ser onekligen som en bra uppgift nu. Galopperade dock senast och då får jag svårt att hålla hästen i handen starten efter. Nu har säkerligen André full koll på varför galoppen kom och har åtgärdat detta, men det är en princip jag har. Han är snabb ut och skulle kunna ta spets här. Skulle då kunna leda fältet runt om. Tidigt streck!

8 Zoljon fick sämsta tänkbara utgångsläget men skulle med lite klaff kunna sluta långt fram ändå. Springer fina tider för klassen och är ofta med där framme. Förtjänar snart en ny viktoria och motståndet känns lämpligt här.

10 Hickory Jaam är skulle även han kunna skrälla här. Väldigt blandade prestationer från denna kuse men det finns fin kapacitet. Stämmer det så slutar han långt fram här och skulle med lite flyt kunna sätta nosen först. Till låg procent är detta en rolig skräll!

V86 - 4

Solvalla, 2640 meter autostart.

Solklar tipsetta och ett sunt spikförslag trots litet uppehåll, så lyder min korta analys om 5 Massimo Unico. Uppgiften här ser skräddarsydd ut med lång distans och ett bra startspår. Härifrån lär Jorma köra sig till tät och därefter borde loppet vara över. Kapacitetsmässigt överlägsen i fältet och jag ser ingen som skulle kunna utmana. Enda lilla frågetecknet är som sagt den lite längre frånvaron men hästen har hanterat det bra förut och Nurmos brukar ju ha iordningställt redan första starten. Med det sagt så är jag inte orolig utan bankar in spiken och bläddrar vidare.

Vill ni ändå gardera, missa inte Anders Erikssons 4 Son Hugo Pellini eller Westholms 7 Lefty Gun.

V86 - 5

Åby, stolopp över 2140 meter voltstart.

Ännu ett stolopp där det ser ganska öppet ut på förhand. Favoritspelade lär bakspårshästarna bli, och visst har de en bra chans att runda nu när fältet är så litet.

9 Green Mamba besitter verkligen en hög kapacitet men har inte riktigt kommit upp till den sedan comebacken. Kan det vara så att vi aldrig får se den där riktigt häftiga Green Mamba igen? Jag hoppas inte det utan ger inte upp hoppet än. Kommer hon upp i närheten av den kapacitet hon besitter så rundar hon detta gäng och blir därför en skakig förstarankad här.

1 Precious Lane fick äntligen vinna igen i senaste starten och tog då segern från ledningen. Jag kan tänka mig att det är taktiken som gäller även här. Står till för att nå tidig ledning och därefter sätter nog Johan klockan. Ett jämnt hårt tempo hela vägen kommer göra det tufft för bakspåren och då skulle hon kunna rinna undan.

8 La Plus Belle och 7 Princess Kloster är även de tidiga streck. Båda besitter fina avslutningar och tål dessutom att göra en del jobb själva.

V86 - 6

Solvalla, 2640 meter autostart.

Långlopp med endast 8 startande ekipage. Jag tycker att man kan helgardera med 5 streck så ser ingen anledning att inte göra en så billig helgardering.

4 Unico Broline är just nu stor favorit på strecken och det köper inte jag. Visst kan han vinna från ett bra utgångsläge och formen verkar ju sitta där, men 60% är på tok för högt.

8 Djokovic som är stark som en oxe och det lila fältet gynnar honom då han drog spår 8. Nu är det inte så många att runda och även om han sitter sist in på slutvarvet så kan han inte räknas bort. Tål att gå ute i spåren och avslutar alltid vasst. Kommer fälla många den sista biten här och kan mycket väl vara starkast av alla till slut.

7 Global Winner kommer tillbaka efter en tids vila men skall ändå räknas här. Nurmos brukar som sagt ha iordningställt hästarna direkt och det är en riktigt kapabel kuse. Örjan upp är inte direkt något minus heller så mig förvånar det inte det minsta om ekipaget är först över linjen.

V86 - 7

Åby, 2640 meter autostart.

Långlopp på Åby och jag testar mig på ett klassiskt lås.

2 Protector Tile har haft fin form ett längre tag nu och inget tyder på att den blir sämre. Från ett bra utgångsläge tror jag det laddas från start och att man når täten. Väl där tror jag man leder detta länge och skulle kunna leda fältet runt om.

Dubblas med 3 Joker Of Steel som kommer från ett stall i tokform. Spår 3 blev bra då hästen inte öppnar speciellt snabbt, men bör här ifrån snabbt hitta ner i ett andraspår. Gynnas av distansen då hästen är mer stark än snabb och skulle det bli lite tempo på tillställningen så fäller han många till slut.

Vill man strecka vidare så är det nästan pilkastning för bakom dessa är det vidöppet. En helgardering behöver inte vara fel ifall man tror att de två favoriterna faller.

V86 - 8

Solvalla, 2140 meter voltstart.

Omgångens öppnaste lopp avslutar kvällen. En dyr avdelning men det kan verkligen betala sig ifall en skräll springer in först.

2 Xerxes Millpond fortsätter rada upp fina insatser men har fortsatt svårt att vinna. Slutar dock oftast långt fram och blir därför svår att lämna utanför. Borde komma iväg bra från spåret här och med bästa biten till slut hoppas man nog på tempo. Kommer synas på målfotot igen men frågan är, kan man vara först?

6 Matamoros kan öppna snabbt och skulle kunna utnyttja springspåret här för att ta sig till spets. Från ledningen kan man bli svårfångad och skulle kunna leda fältet runt om.

1 Le Crack Sox tycker jag är betydligt mer intressant än de 3% han är spelad till i skrivande stund. Det är en kapabel häst som nu bytt regi. Kan den nya regin ge en liten nytändning så kan man sluta långt fram här.

Detta var mina tidiga tankar inför onsdagens V86 omgång från Åby och Solvalla. Jag gör som vanligt ett par försök själv med mina andelsspel som ni hittar här nedan.

Vi ses i vinnarcirkeln!
Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips