Tidiga tankar inför V86 Åby / Solvalla den 6/1 » 5 jan. | Christian -…
  • Hem
  • Christian
  • Tidiga tankar inför V86 Åby / Solvalla den 6/1

Tidiga tankar inför V86 Åby / Solvalla den 6/1

Nu lämnar vi Winterburst och 2020 bakom oss och riktar blickarna mot 2021 års trav. Ett spännande trav-år där vi framförallt vill välkomnas ut på banorna igen.

Årets första V86 står Åby och Solvalla som värdar för, och vi hoppas att det börjar med rejäl utdelning.

Mina andelar till omgången:

Christians Hummer - 255kr / 15 andelar (exklusiv)

Christians Metspö - 105kr / 15 andelar

Omgångens spik: Avdelning 6 - 6 Solkattens Ferrari

Hästen kommer med flera fina prestationer i raden och formen på topp till denna starten. Vann senast från utvändigt ledaren på mycket övertygande sätt efter att ha fixat starten från krångligt spår i volten. Goop styrde då och Örjan hoppar upp för första gången nu, likvärdigt på kusksidan med andra ord.

Nu har hästen lottats till ett springspår från vilket jag tror Örjan skickar iväg hästen till ledningen. Därifrån tror jag det blir svårt för övriga att plocka ner honom för dagen.

Har haft endel bekymmer med galopper, inte minst näst senast när man galopperade in i sista sväng. Galopperade nog bort en seger då och jag tror att det är galopp eller seger som gäller nu. Bedömer galopprisken till någonstans mellan 30-40%, lite lägre med Örjan i sulkyn och anser därför att hästen kan spikas med värde till 55% eller under.

Omgångens lås: Avdelning 7 - 4 Speedy Tilly, 9 Global Unspoked & 10 Husse Boko

I stayerloppet så tror jag man kommer långt på 2-3 hästar. 4 Speedy Tilly, som antagligen kommer ta hand om ledningen här, har ruskigt hög kapacitet och hanterar alla olika distanser. I ledningen tycker jag man växer en klass även om man funkar fint även bakifrån. Kan öppna snabbt, har styrkan för distansen och har en ruskig avslutning om man får sparat lite krafter. Har dock presterat lite ojämnt och därför inte helt att räkna med.

10 Husse Boko har två lopp i kroppen efter comebacken och vilka lopp sen! Har sett strålande ut i båda starter och formen verkar verkligen sitta där. Distansen skall inte vara några bekymmer låter det från stallet och de 20 meter tillägg man står på tror jag man ätit upp i ett nafs. Har en ruggig avslutning att plocka fram och känslan är att man har bra chans att runda fältet med halvvarvet kvar.

9 Global Unspoked åker med på spelvärdet. 2% tycker jag är alldeles för lågt spelat på den kapacitet som hästen ändå besitter. Här kan man få en fin rygg att gå i, i form av Husse Boko när det skall köras framåt. Sen finns det gott om plats på upploppet och med sparade krafter kan Global Unspoked spurta ner många här.

Omgångens skrälldrag:

Avdelning 4 - 2 Kia Ora

Erik Adielsson hoppar upp bakom Mäster Stigs 2 Kia Ora i ett jämnt stolopp över 2140 meter voltstart. Spår 2 skulle med lite flyt kunna innebära ledning och sedan ryggledaren, vilket jag tror skulle passa utmärkt. Visst, hästen radar inte upp segrar och hästarna på bakspår är snäppet vassare här men det finns vissa farter i henne. Skulle Erik få en resa i ryggen på ledaren och en sen lucka så kan det finnas bra med krafter för en fin spurt. Lägg därtill att det är många hästar som skall rundas för bakspåren samt de kommer behöva tävla lite sinsemellan om positionerna, så kan det bli trafikproblem och långt fram. Kul streck till 4% i ett jämnt lopp.

Avdelning 5 - 2 Emma Häggenäs

Har gjort två starter för Per Nordström och har i båda fått brottas med kämpiga utgångslägen över kort distans. Nu har man äntligen lottats till ett bra spår och härifrån tror jag man kan hitta en fin resa. Hästen har en avslutning som kan räcka långt och får Per bara en fin rygg att gå i så tror jag man kan fälla alla tillslut. Bästa hästarna har fått sämre spår och riskerar att få göra en hel del jobb själva så det kan vara trötta ben tillslut.

Avdelning 8 - 4 Fantaghiro Brick

Startsnabb märr som varit ute mot tufft motstånd. Senast trodde man sig kunna slå M.T. Perette men galopperade direkt i startögonblicket. Lite enklare emot denna gång och utgångsläget är det samma. Kort distans tror jag är en fördel och Pierre Nyström lär ladda direkt från start i ett försök att leda runt om. Skulle kunna gå och då är detta miljondraget till under 1%!

Denna vecka ansvarar jag även för vår andel Barncancerfonden. En andel där all provision går oavkortat till just Barncancerfonden.

Glöm inte att ta vara på en möjlighet att vinna lite pengar samtidigt som du bidrar till något gott helt enkelt!

BARNCANCERFONDEN

Hoppas mina tankar kan hjälpa er något, annars finns mina andelar här.

Välkomna!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Hej på er!Först o främst vill jag betona att analysen är högst preliminär inför söndagens tävlingar. När jag läste på inför omgången tyckte jag att ... Läs travtips

Äntligen är januari kommen och ett av årets vassaste lopp stundar denna månad.  Jag pratar naturligtvis om ärofyllda Prix ... Läs travtips