Tidiga tankar inför V75 Mantorp 5/6 - Zorro är snabb som vinden » 3…

Tidiga tankar inför V75 Mantorp 5/6 - Zorro är snabb som vinden

Väldigt trevlig V75 omgång väntar från Mantorpstravet denna helg. En omgång kantad av väldigt jämna lopp med många fina hästar i varje och jag tror vi kan få se bra utdelning.

Mantorp betyder kort upplopp och då såklart den fördel att befinna sig i den främre träffen in på upploppet.

Mina andelar till omgången:

Missa inte heller mitt och Niklas Lindstedts gemensamma system ”Biffen o Bananen”

V75 - 1

Bronsdivisionen över 2140 meter voltstart.

7 Sato är såklart väldigt intressant från ett bra utgångsläge. Här lär man ladda för att ta sig framåt direkt och får man tag på ledningen kan man bli tuff att ro på. Formen verkar verkligen sitta där och det är spännande med Per Lennartsson upp för första gången. Första streck men måste gardera då det finns roliga motbud.

6 Vieni Ici som fått ett springspår här, besitter hög kapacitet. Blandat och gett lite på slutet men nu hoppar favoritkusken Ulf Ohlsson upp igen, det brukar ge bra effekt. Borde kunna utnyttja springspåret till att hamna en bit fram och blir det sedan lite tempo på loppen har hästen en bra repa tillslut.

5 Red Mile Brodde har jag jagat lite och man är oftast med långt fram. Kapaciteten räcker gott i detta gäng men spåret blev såklart inte det bästa. Löser man starten och det klaffar lite längsvägen så kan man ändå vara med och påverka utkomsten den sista biten.

V75 - 2

Klass 2 försök över 2640 meter autostart.

3 Edens Boy har verkligen utvecklats till i år och från årsskiftet är det idel bra prestationer. En häst som är stark som en oxe och visar en rejäl vinnarskalle blir inte lätt att ta ner för övriga här. En tänkbar spik!

Jag väljer dock att dubbla med en annan stark häst i form, 4 Max Håleryd. Kom med två raka segrar inför senast då det tyvärr blev galopp. Jag tycker ändå man utvecklas från start till start och bör därför vara ännu lite bättre nu. Får Edens Boy komma till ledningen så blir han såklart svårslagen men Örjan brukar alltid ha ett finger med i spelet i denna typ av lopp.

Vill man gardera vidare så får man absolut inte missa 11 Staro Obrigado som nästan alltid levererar. Utgångsläget är såklart inte det bästa men med lite tempo på loppet blir man farlig tillslut.

V75 - 3

STL Open försök över 2640 meter autostart.

Hade det inte varit för spåret så hade jag spikat 1 Antonio Trot som jag tror är mest gynnad i fältet av distansen. Stark som en oxe men öppnar som en traktor med pyspunka. Spåret gör att jag tror man kommer sitta bom fast från start till mål och därför ramlar jag över till spik på 4 Short In Cash istället.

4 Short In Cash har sett kanonfin ut på slutet även om en sjunde plats senast inte var så sexigt. Det blev dock ett väldigt tufft lopp för hästen som höll okej. Nu tror jag det finns chans på spets från spåret och då kan man mycket väl leda runt om. Hästen är både stark och snabb, och skall inte ha några problem med distansen. Det blir revansch från senast!

V75 - 4

Diamantstoförsök över 2140 meter autostart.

Riktigt trevligt diamantstoförsök där många kommer vara med och göra upp om det. Väldigt jämnt och svårlöst på förhand och den som lyckas spika sig ur detta kan gå vidare med bra grepp om omgången.

11 Lipstick Tooma skall väl anses som en av de bättre hästarna i fältet här men utgångsläget blev allt annat än bra. Hästen trivs bäst i ledningen och dit kommer man inte få komma härifrån. Stor risk att man får göra grovjobbet själv och då blir det nog tufft att vinna. Motståndarna är bra och det finns alltid några smygkörda tillslut. Måste dock ha med hästen på lappen för hon har imponerat förut!

7 Whelk tycker jag är jätteintressant här. Hon öppnar bra och även om spåret blev lite väl långt ut så tror jag man kan hitta ner i en bra position. Då har hästen sedan en bra avslutning att bjuda till över upploppet. Spännande med Lennartsson upp igen, som har kört hästen en gång förut och då blev det galopp. Inget man kan skylla Lennartsson för, och ny kusk skulle kunna ge en liten extra skjuts för hästen denna gång.

3 Karamell Hill är en ruskigt kapabel häst som nu fått ett lopp i kroppen. Bör gå framåt med det loppet och kommer nog vara rejält förbättrad till denna start. Hästen kan öppna och jag tror man kommer kunna sitta i tidig ledning. Då blir man hästen att slå! Skulle kunna vara en rejäl chansspik för den vågade då ledningen på Mantorp är mycket värt!

V75 - 5

Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

Här hittar vi omgångens megalampa och jag kommer inte säga emot. 4 Zorro Wind såg verkligen kanonfin ut under elitloppshelgen när man gick fram och bara brottade ner Laradja Vrijthout utvändigt över distansen. Medel från start men kör bara Mika Forss till så tror jag ingen kommer svara i detta gäng för då kommer de inte i mål själva. När Zorro Wind sedan sitter i ledningen så blir han mycket mycket svårslagen.

Spelprocenten ligger just nu på 71% och jag tror den kommer fortsätta stiga. I en annars jämn omgång kommer nog många luta sig mot Zorro Winds senaste insats. Letar man de riktigt stora pengarna så kan man ju försöka fälla, men jag tror man bara brakvinner och slösar därför inga streck!

V75 - 6

Ina Scotts Ära, fyraåringslopp över 2140 meter autostart.

Jättetrevligt fyraåringslopp där jag tror det kan smälla till lite. De bästa hästarna har fått krångliga utgångslägen och motstånd saknas verkligen inte.

Trots utgångslägen skall såklart 8 Önas Prince och 11 Mister Hercules räknas tidigt. Två hästar med väldigt hög kapacitet och som kan vinna den tunga vägen.

Första häst blir dock 1 Mr Mah Can på utgångsläget. Snabb ut från start och skulle kunna ta hand om ledningen. Där trivs man ypperligt och brukar inte släppa någon förbi sig. Som sagt tufft motstånd nu men jag tror man skulle kunna hålla undan samtliga.

Skrällen, som kan inte är en skräll egentligen är 5 Sahara Jaeburn som vann finska kriteriet. Vann då på fint sätt från utvändigt ledaren. Stark och rejäl häst som klarar av många olika upplägg och är inte beroende av någon speciell position. Återkommer dock efter längre vila och kan behöva loppet. Tror dock det är tillräckligt iordningställt från stallet för att utmana ändå.

V75 - 7

Försök silverdivisionen över 2140 meter autostart.

Med min förhandsfavorit Emoji struken så blev sista avdelningen direkt mycket klurigare. 1 Algot Zonett är kanske bästa hästen i fältet men läget är lurigt. Öppnar inte jättebra bakom bilen och kan mycket väl bli fast med allt sparat till slut. Givet att gardera!

Spetsstriden är lite svår att reda ut men frågan är om inte Adrian gör ett rejält försök med 7 Ubiquarian Face trots utgångsläget. Kan öppna bra bakom bilen och det brukar köras offensivt från Kolgjinis när de ha häst för det. Kommer man till ledningen här så blir man hästen att slå.

En rolig skräll skulle kunna vara 2 Pinto Bob som har kapacitet nog för att kunna utmana här. Har styrkan som bästa vapen och distansen är kanske i kortaste laget, men skulle det bli hårt tempo så bjuds man in. Inte vunnit på länge men gör sällan dåliga lopp. Kul till 1%!

Dagens Dubbel

Rak

DD1 - 1 Mr Mah Can
DD2 - 1 Algot Zonett

Kombinerad 

DD1 - 1,5,11
DD2 - 1,2,7

Observera att detta är tidiga tankar inför helgens V75. Dessa kan ändras fram till spelstopp.

Vill man vara med och spela med mig så hittar man mina andelar HÄR.

Nu kör vi, mot nästa sjua!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Royal Ascot 2021 Är Storbritanniens största tävling sett till prissumman och lockar flera av världens finaste tävlingshästar. Här tävlas ... Läs travtips

Vi borde ha en högintressant kväll framför oss när Gävle arrangerar tisdagens V64:a. Omgången känns väldigt klurig och jämn och således är det bäddat ... Läs travtips

Hej på er! 6st tappra andelsköpare fick under måndagen 446:- tillbaka på 65 kronor satsade på Niklas Power. Omgången blev dock tämligen ... Läs travtips