Tidiga tankar inför V75 Åby Stora Pris - Dags att arbeta in den » 6…
  • Hem
  • Christian
  • Tidiga tankar inför V75 Åby Stora Pris - Dags att arbeta in den

Tidiga tankar inför V75 Åby Stora Pris - Dags att arbeta in den

Kommer från flera raka sexor på rad nu och formen börjar kännas riktigt uppåt. Vad passar bättre än att smälla in sjuan på hemmabanan Åby och när det vankas Åbys Stora Pris?

Mina andelar till lördagens V75 finner ni här:

Christians Hummertina - 255kr / 10 andelar (unik)

Christians Fiskelycka - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Klass 1 final över 2140 meter autostart. Stor favorit just nu är 4 Unoicsdue Gnafa (testa att säga det snabbt), och jag tycker det är rätt favorit. Hästen har sett lysande ut sedan man kom till Goop och kommer säkerligen flyga igenom klasserna. Senast var man tvåa över 3140 meter mot tufft motstånd, slagen sista metrarna av en ”Örjan-körd” Who’s Who. Betydligt lättare emot nu och man vill säkerligen avsluta klassen på topp. Kan vara en bra spik.

Vill man gardera så tycker jag att 12 Strong Pepper är värsta hästen emot men man har nu också fått värsta spåret, spår 12. Kapacitet finns det så det räcker och blir över i denna norska hingst men från utgångsläget behövs endel tur. Klaffar det och man inte hamnar allt för långt bak i kön så finns det ju open stretch att tillgå för lite extra utrymme sista biten. Skulle kunna gå.

9 Four Guys Dream såg lysande ut i comebacken efter vila senast när man vann på 10.9 över 1640 meter. Kan få en fin startrygg att gå i här i form av 2 Charlock Wiking och kan därefter skaffa sig en fin resa. Avslutar riktigt rappt bara luckan kommer och fäller många tillslut.

V75 - 2

Klass 2 finalen över 2140 meter autostart och även här hittar vi en stor favorit, 7 Champ Lane.

7 Champ Lane kommer från 3 raka segrar som man tagit i övertygande stil från tråkiga utgångslägen. Utgångsläget nu är inte heller jättekul men lite bättre än tidigare iallafall. Hästen är snabb ut och kan komma till ledningen tidigt och blir då ytterst svårslagen för övriga. Det finns några duktiga emot men jag håller ändå Champ Lane ett eller ett par huvuden högre än övriga.

Tidiga motbud vid gardering tycker jag att 1 Mistelns Napoleon är. Formen verkar vara på plats för hästen och det är en snabb häst bakom bilen. Skulle kunna hålla ut favoriten och ge han en tung resa.

6 New Port Beach imponerade på mig i sin Sverigedebut senast. Det verkar vara en riktig tuffing som klarar tuffa upplägg. Har segrat i hela 75% av sina starter. Skulle gynnas av att favoriten inte når ledningen eller får en tuff resa dit och skulle då kunna plocka ner motståndet på ren styrka tillslut.

V75 - 3

4-åringslopp över 2140 meter autostart i Ragnar Thorngrens minne. 6 Aramis Bar med Björn Goop är stor favorit i skrivande stund.

6 Aramis Bar vann i fin stil senast efter en resa i ryggar. Avslutade rejält och gled ifrån hästar som Hail Mary och Click Bait. Öppnar inte super vasst men Goop letar nog ett liknande löpningsförlopp som senast och då är man långt framme igen.

5 Power har inte varit lika bra i år som förra året utan har presterat lite mediokert. Att hästen har kapacitet behöver vi inte fundera två gånger över utan detta är en klasshäst. Har varit borta ett tag men vi kan nog räkna med att han är iordningställd till detta löp på hemmabanan. Kan öppna bra och laddas nog mot spets direkt och får Bergh bara styra tempot lite där framme så kan man leda runt om.

1 Galileo AM besitter fin kapacitet och har ett bra utgångsläge här. Startar inte supersnabbt bakom bilen men tillräckligt snabbt för att hålla rygg ledaren. Därifrån kan man då få en fin resa och sedan avsluta vasst över upploppet. Blir att räkna med vid open stretchen.

V75 - 4

Final i Diamantstoet, 2140 meter voltstart denna gång. Tillägg 20 meter vid 400.000kr och 40 meter vid 1.000.000kr intjänade. 

4 Sunettan Palema som är snabb ut ur volten ledde senast från start till mål. Ulf Ohlssons första styrning då och det blir Ohlsson upp nu igen. Lite krångligare spår än senast men bör kunna lösa det och komma till ledning tidigt igen. Därifrån kör man så länge lampan lyser och det kan räcka hela vägen igen även om det finns några lite tuffare på bakspåren denna gång.

9 Anthara Bi kan köras från alla positioner, vunnit både från tät och bakifrån. Senast spurtade man till seger efter en fin resa i ryggar. Ser ut att få en fin resa här igen från spår 9 och kommer då avsluta rappt. Kommer säkerligen vara med i segerstriden.

15 Karamel Hill fortsätter imponera men börjar stå lite väl hårt inne på pengarna. Borde vunnit senast om man kört fram tidigare enligt mig men Lipstick Tooma var också ruskig. Rundar många tillslut här och bör vara med i segerstriden.

14 Millie Millionaire har en hög kapacitet och är oftast med där framme när det skall avgöras. Det är en tuffing som vann senast i fin stil i Frankrike. Tål grovjobb och kommer tillsammans med Karamel Hill runda många i detta fältet. Är med och gör upp om det!

V75 - 5

Bronsdivisionen och final, 2140 meter autostart. En på förhand jämn tillställning men med två huvuden som sticker ut lite över de övriga, 2 Vagabond Bi och 4 Atik D.L. som lär få dela på favoritskapet.

2 Vagabond har gjort rejäla prestationer på slutet och verkar ha formen på topp. Det är en stark häst som trivs över lång distans men går även bra över medel. Spurtade stark till en tredje plats senast bakom Vae Victis Club och Racing Brodda och vann gången innan dess när man pressade Fort Knox till galopp på upploppet. Är med och gör upp om detta igen!

4 Atik D.L. är snabb ut bakom bilen och har snäppet bättre spår nu än senast. Kommer man till ledningen tidigt här så blir man nog svårfångad för övriga. Rycker framskorna till denna starten vilket kan ge ytterligare en växel.

V75 - 6

Final i Silverdivisionen över 2140 meter autostart. 

2 Man At Work är stark häst som i princip alltid gör bra lopp, är med där framme men inte vinner alltid för ofta. Såg lite trött ut senast men hade vilat lite inför den starten och bör gå framåt. Öppnar bra och skulle kunna komma till spets här från ett bra spår och då behöver de andra vara bra för att slå honom.

3 Sevilla verkar ha hittat formen igen och i form är detta en häst med hög kapacitet. Blev precis slagen av Pastor Power senast men fick göra grovjobbet själv då. Rätt resa nu så har man en bra avslutning och kan utmana.

8 Zap Di Girifalco fick ett tråkigt spår nu även om man är nedstruken ett spår. Har visat ruskig form på slutet och gjort det bra i egentligen alla starter för stall Goop i Sverige. Finns viss vingelrisk härifrån men hittar man bara ner i någon position längre fram så är man direkt med i segerstriden.

V75 - 7

Kvällens höjdpunkt, Åby Stora Pris över 3140 meter. 2.000.000 till vinnaren och enligt mig ett rejält getingbo på start som vill fightas om pengarna.

2 Cokstile har mest varit ute över kort och medeldistans men det är en tuffing som borde klara distansen bra även över 3140 meter. Tvåa senast på Jägersro i Hugo Åbergs bakom en för dagen ostoppbar Double Exposure. Fick en fin resa i rygg på ledaren och spurtade bra i sen lucka. Kan få en fin rygg i startsnabbe Handsome Brad här och blir då att räkna med över upploppet.

3 Handsome Brad går över alla distanser, är startsnabb och bör sitta i ledningen initialt här. Väl där släpper man nog inte förbi någon gratis utan kommer styra och ställa så mycket det går. Vann för tre starter sedan Jämtlands Stora Pris framför några av de startande här och visade återigen vilken hög kapacitet man besitter. Kan leda detta länge!

8 Moni Viking är väl bästa hästen i fältet men har fått sämsta spåret. Kan ändå lösa sig då hästen är rejält stark och har en avslutning utöver det vanliga. Björn Goop som styr vet precis hur man lägger upp ett sånt här lopp och kommer säkerligen finna en fin resa åt hästen. Har det bara gått lite för fort där framme då så kommer Moni Viking vara riktigt giftig den sista biten.

Andelar till mina system hittar ni högst upp på sidan. Knip gärna en andel eller två så gungar vi tillsammans på lördag!

Välkomna

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

V64 far upp till till Boden under torsdagen där jag tycker omgången, som är blandat av varm- och kallblodslopp, håller härlig klass! V64-1 Det ... Läs travtips

V75 1Jag inleder denna preliminära kupong med spik på 2 Harran Boko. Hästen vann från ledningen på ett mycket bra sätt senast och kommer med fin ... Läs travtips