Tidiga Jackpot-tankar inför V75 Bjerke - En brilliant spik

Dubbla V75:or förra helgen och båda dagarna slutade med en mängd sexor. Inte riktigt där med andra ord, trots att alla hästar fanns med på olika lappar. Spikarna som inte ville sig helt enkelt.

Ny chans denna vecka när Bjerke står som värd för V75. Det bjuds dessutom på några extra jackpotmiljoner till sjurättspotten. Jag vet att åsikterna går isär när det kommer till att ha norska banor på svenska V75. Det är såklart okej, men för egen del brukar iallafall spelet gå bra när Norge bjuder in!

V75 - 1

Kallblodslopp över 2140 meter voltstart.

Även om det finns några riktigt tuffa norska kallblod så tycker jag att vår svenska stjärna 5 Månlykke AM skall räknas med väldigt bra chans. Inför senast hade det varit lite långt mellan starterna och visst fanns det några frågetecken från undertecknad. Dessa frågetecken slätade Månlykke snabbt ut till utropstecken då han i överlägsen stil defilerade hem segern. Med det loppet i kroppen så tror jag han är ännu bättre denna gång och då finns det ingen som ror på honom i detta fält. Norsk voltstart skiljer sig från svensk voltstart så det är väl det frågetecken jag kan hitta men hästen är klok så det löser han!

Utmanar gör 3 Troll Solen, 6 Søndre Jerkeld och 8 Ulsrud Tea som alla är några av Norges vassaste kallblod. Har Månlykke en dålig dag så är det dessa tre i första hand som kommer göra upp om segern.

V75 - 2

STL Klass 1 försök över 2600 meter autostart.

Jämnt Klass 1 försök med många som kan vinna i mina ögon och de som streckar samtliga gör inte helt fel. Jag målar på och hoppas vi kan få in en skräll.

11 Mateo De Reve fortsätter jag jaga. Det är en häst med hög kapacitet som borde vinna mer än vad han gör enligt min mening. Det är en stark kuse som gynnas av den långa distansen. Bakspåret är såklart ett minus då han trivs i främre träffen och kan öppna men han har även fungerar bakifrån. Spännande också med Solberg upp bakom som enligt undertecknad är en god ersättare till Björn.

12 Zenato fick ett mardrömsläge men jag vill ändå inte räkna bort honom. Bengt Berg skickar en häst i full form till Norge denna lördag och även om distansen kanske är ett litet minus så rankar jag hästen högt här. Har suttit fast och brottats med jobbiga utgångslägen på slutet men ändå svarat bra. Kan Jepson hitta en fin resa denna gång så kan det bära långt!

Ken Ecce skickar från Danmark 5 Funny Boy som står lite hårt inne i klassen men ändå måste räknas tidigt. Från ett vettigt spår 5 kommer man antagligen sitta långt fram i kön direkt från start och med en vilsam resa så har hästen en rejäl avslutning. Speedar ner många tillslut.

Ett roligt skrällstreck skulle kunna vara 7 Cambria som är rejält stark. Blir det bara lite tempo på loppet så kommer Dalborgs springare sluta långt fram.

V75 - 3

Big Noon Pokalen, försök STL Gulddivisionen över 1609 meter autostart.

Ett sprinterlopp där jag tycker 3-4 hästar sticker ut och borde vara de som gör upp om det.

4 Ble Du Gers är kanske mer gynnad av längre distanser där han får nyttja sin styrka men han har även gjort det bra över kort. Han är van riktigt tufft motstånd och gör nästan alltid bra insatser. Över 56% bland topp tre i sina hundra starter säger en hel del om hästens inställning och stabilitet. Från ett bra utgångsläge måste man räknas tidigt och blir det körning så kan han vara starkast till slut. 

1 Floris Baldwin var tillbaka efter lite längre vila senast och gjorde det bra direkt som tvåa. Med det loppet i kroppen bör han gått framåt och kommer säkerligen göra en riktigt bra prestation här. Kan öppna ruskigt snabbt bakom bilen och en vanlig dag tror jag man spetsar här. Från spets blir han mycket svårslagen över distansen som passar honom riktigt bra.

5 Stoletheshow väljer Frode att styra själv i debuten för honom. Det behöver inte betyda att Frode tror det är bästa chansen av hans men det tror jag att det är. Stoletheshow kan öppna riktigt snabbt bakom bilen även han och skulle det krångla lite för invändige Floris Baldwin så sitter han i spets istället. Jag hoppas och tror att Frode väljer att köra där och då borde det vara en bra chans att leda runt om. Skulle man inte få spets så är det inte heller hela världen utan hästen går även bakifrån.

Frodes tredje häst i loppet måste även han räknas. 9 Dream Builder får en fin startrygg att gå i och kan smyga med in i det längsta. Lite för mycket körning där framme så bjuds man sen in i matchen och skulle kunna spurta förbi dem till slut.

V75 - 4

Stolopp för fyraåringar över 2100 meter autostart.

Jag tycker mig hitta en bra spik i den fjärde avdelningen och det i form av 5 Global Brilliance. Global Brilliance har varit ute och mött de absolut tuffaste fyraåringarna i Sverige på slutet och inte alls gjort bort sig. Har här lottats till ett bra utgångsläge varifrån jag tror att man spetsar från start. Från ledningen är hon ruskigt stark och jag tror ingen plockar ner henne utvändigt. Detta borde Jepson leda från start till mål och jag hamrar in spiken så länge procenten inte sticker allt för mycket.

7 Global Bred To Win vet jag att man håller mycket högt i stallet och det är en ruskigt kapabel märr. Öppnar dock inte tillräckligt fort för att vara med och slåss om tätpositionerna från start här och riskerar därför hamna en bit ner i kön. Hon avslutar alltid bra och besitter fin styrka men känslan är att det är hon som blir tvungen att göra jobbet här. Då blir det tufft att ta ner min spik tillslut. Skall såklart räknas tidigt vid gardering och skulle Global Brilliance ha en dålig dag så är detta en trolig vinnare.

Tror man att Global Bred To Win och Global Brilliance båda har en dålig dag eller kör bort varandra så har även Kristian Lindberg en kapabel märr i 3 Himalaya Sisu. Jag tror dock hon får svårt att rå på de två nämnda en vanlig dag men platsspelet är nog inte helt dumt!

V75 - 5

STL Klass 2 försök över 2100 meter autostart.

Klass 2 försöken blir alltid lite luriga med de utländska hästarna. Det är svårt att sätta in dem mot våra svenska och därför tycker jag bredgardering är på sin plats.

2 All In Sox var senast ute i semifinalen i Breeders Crown för treåringar. Mötte bland annat vinnaren Francesco Zet och även om man inte var nära att slå honom så var det en bra insats. Har gjort det bra hittills i karriären med många placeringar på pallen och med perfekt startspår måste man räknas här. Har bästa biten tillslut men öppnar ändå okej och kommer sitta fint på det inför upploppet.

3 Gentletron är även det en norsk kuse som gjort det bra i inledningen av sin karriär. Oftast med där framme och gör upp om det och med segern i senaste starten visade man att formen sitter där. Öppnar snabbt och kommer göra upp om täten initialt. Når man spets så blir man hästen att slå här.

11 Run To You måste såklart räknas väldigt tidigt även från bakspåret. Det är en häst som vi fått njuta av även i Sverige i senaste starten och han imponerade verkligen på mig. Hästen är inte beroende av några speciella positioner utan går från allt. Har fått kämpa från tråkiga utgångslägen på slutet men fortsatt rada upp segrarna. Kommer säkerligen köras offensivt här och det är ett upplägg som hästen verkar gilla. Får man överta ledningen så är nog loppet över och frågan är om någon verkligen vill svara?

V75 - 6

Fyraåringslopp över 1609 meter autostart.

Häftigt sprinterlopp där många fina fyraåringar ställs ut. Här lär det bli åka av med många sugna på de 300.000kr som väntar vid mållinjen.

2 Synergy har inte alls fått det att fungera lika bra i Sverige och Norge än som i USA. Vi har jagat honom sen han kom till Norden men ännu ingen seger. Hästen är dock riktigt kapabel för klassen och första segern borde komma när som helst. Nu är det rätt distans för första gången på länge och även ett bra utgångsläge. Jag tänker iallafall inte missa ifall segern kommer nu. Verkar dessutom som vi får honom till en riktigt saftig procent.

Peter Untersteiner skickar 5 Toto Barosso som verkligen har kommit igång på slutet. Det är en häst som går över alla distanser och som är okänslig för positioner, men som krånglat till det för sig med galopper. Står han på bena så skall han räknas tidigt här.

10 Mr Mah Can har varit ute mot de bästa i kullen och gjort det riktigt bra. Det är en häst som jag gillar skarpt. Går bäst i tät men fungerar även bra bakifrån. Kapacitetsmässigt står han högt i detta fält men jag tycker det finns lite frågetecken kring formen. Sitter formen däremot där så slutar man långt fram här med god chans till seger.

V75 - 7

Försök STL Bronsdivisionen över 2100 meter autostart.

Jag tror vi kan få se en riktigt rivig inledning på den sjunde avdelningen. Tre startsnabba hästar på spåren ett, två och tre, och jag tror alla tre vill till spets. Jag har svårt att skilja hästarna ett till tre i spetsstriden men då 1 Park View blir hjälpt av innerspåret så håller jag honom som knapp spetsfavorit. Når Park View spets så kan han leda mycket länge. Det finns både kapacitet och styrka nog att leda fältet runt om ifall inte spetskörningen blivit för utdragen. Det samma gäller egentligen 2 Z.Boko och 3 Pere Ubu ifall det når tät utan att ödslats för mycket krafter.

Men då det riskerar att bli rejäl körning från start och krafterna kan tryta, så rekommenderar jag att man garderar vidare.

9 Mister Donald som är mer stark än snabb, kan ändå öppna riktigt bra. Får här fina startryggar att välja mellan och kommer sitta fint på det redan från start. Gynnas om det blir körning här och då kommer det finnas mycket krafter kvar till slut. Häst på väg uppåt i form som måste passas.

6 Golden Guard kan även han öppna riktigt snabbt. Det är en häst som trivs ypperligt i ledningen och brukar vara svårslagen där, men som även fungerar bra bakifrån. Har gjort det bra mot riktigt tuffa hästar och skall även han räknas tidigt på kapacitet.

Dagens Dubbel

DD1 - 2,10
DD2
- 1,9

Detta var mina tankar inför lördagens V75 jackpot från Bjerke. Jag gör som vanligt ett par försök själv med mina andelsspel, så häng gärna med där.

Oavsett hur ni väljer att spela så önskar jag er lycka till med liret.

Vi ses i vinnarcirkeln!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi kickar igång helgen med en tripp upp till norra delarna och Boden/Bollnäs som sköter V64 Express-fredagen!Nog är kallblodsstjärnan i en klass för ... Läs travtips

Nästa lördag är det från Örebro vi hämtar V75-omgången och stora höjdpunkten är givetvis de två E3-finalerna! V75-1 Väl medveten om utgångsläget så ... Läs travtips

Vi tar oss till Örebros oval på lördag och det är korta E3 finaler plus klass 2,1, brons, silver och guldlopp. Korta E3 över 1609 meter som går i ... Läs travtips

Äntligen tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester, och det betyder också att V75 analyserna är tillbaka.Travet har gäckat mig på slutet ... Läs travtips

På söndagen vänder vi åter till småländska Vaggeryd för Grand Slam 75 med jackpot!Dagen till ära körs Smålandsmästaren - spiken bör vinna det...! ... Läs travtips

En kväll med dramatik och spännande laddning - derbyuttagningarna på Jägersro!Här är en tidig koll över V75-omgången.V75-1 Ja, men det är väl kanske ... Läs travtips