Tankar inför V86 Solvalla / Bergsåker - Är 3 spikar nyckeln!? » 4 maj…

Tankar inför V86 Solvalla / Bergsåker - Är 3 spikar nyckeln!?

V75 i helgen blev tillslut succé då vi återigen fick sätta dit en sjua med lite bättre betalt. Dryga 12000kr per andel blev utdelningen efter att Dragster skrällt i den sjätte avdelningen. Kul!

Nu är det ny vecka och vi siktar in oss på fler storvinster. V86 denna vecka delas mellan Bergsåker och Solvalla och kryddas med en saftig jackpot. Då det är många välfyllda lopp och då Bergsåker brukar kunna bjuda på skrällar så tror jag det kan bli riktigt bra betalt ifall man hittar åttan!

Mina andelar till omgången:

V86 - 1

2140 meter autostart.

Bra kvalitet på hästarna som inleder omgången, ingen under 2 miljoner intjänat i första avdelningen.

Första häst och ett tänkbart spikförslag är 5 Mindyourvalue W.F. som varit och fightats lite i Frankrike under vintern. Det är en riktig topphäst som levererar i princip varje start och som fungerar över alla distanser. I den svenska årsdebuten senast var han tvåa bakom Who’s Who och Very Kronos, hästar som de flesta i detta fält inte har en chans emot. Fick då ett smörlopp men gav en fin avslutning tillbaka. Kan öppna och bör hamna fint på det i detta lilla fält och måste ses med bra chans!

Utmanar gör främst 4 J.H. Mannerheim som verkar ha toppat formen. Har en ruskig avslutning att skjuta till om tillfälle ges. Har slagit några tuffa hästar och skulle det lösa sig lite under vägen så skulle man kunna spurta hem detta också!

V86 - 2

Margareta lopp över 2140 meter autostart, 4-åriga hingstar/valacker.

På förhand ser det väldigt upplagt ut för 3 Mister Hercules. Spår 3 bakom bilen och hästens startsnabbhet bör sätta honom i tidig ledning och därifrån kan det bli väldigt svårt att slå honom. Formen verkar på kommande och när det handlar om stora pengar så brukar Örjan vara extra vass i sina styrningar. Ytterligare ett möjligt spikförslag och visst hade det varit skönt att banka in två raka direkt?

Utmanare finns det gott om och jag tycker det är ruskigt jämnt bakom den förmodade favoriten.

5 Henry Flyer Sisu som var trea i kriteriet i fjol gör här årsdebut och Nurmos brukar ju ha iordningställt direkt. Jag tror inte detta är ett undantag utan vi kan nog förvänta oss en bra prestation. Om det räcker för att slå Mister Hercules i ledningen däremot, det tror jag tyvärr inte.

8 Elegant Ima är en värdig motståndare och en riktig klasshäst. Nu blev utgångsläget sämsta tänkbara och härifrån behöver det klaffa rejält för att man skall komma in i matchen. Konstigare saker har hänt och till 3% så måste han plockas med ifall man garderar.

V86 - 3

2640 meter autostart, spårtrappa och K150 lopp.

5 Zidane D.E. är en stark häst som trivs över långa distanser. Hade varit borta lite längre inför senast och fick direkt en tung resa i dödens. Föll tillbaka rejält över upploppet men den tuffa resan efter vila ursäktar det. Bör gått framåt med det loppet i kroppen och vi kan förvänta oss en bättre insats nu. Bör sluta långt fram i detta fält.

8 Albert Zonett är även det en stark kuse som trivs med att springa långt. Har dragit ett tråkigt utgångsläge och riskerar att få göra grovjobbet men det är en häst som klarar det. Skulle mycket väl kunna vinna från dödens om man kommer dit lite smidigt.

7 Vanja har fått gå tunga lopp på slutet och gjort det bra. Har en bra avslutning att bjuda på när upploppet närmar sig. Skulle gynna av lite körning och en bra rygg att gå i, och då blir man verkligen att räkna med.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 1 Malibu som trivs över den långa distansen och nu fått ett lopp i kroppen. Det maxas utrustningsmässigt med jänkarvagn och barfota runt om, och från spåret kan det bli en fin resa.

V86 - 4

Margaretalopp över 2140 meter autostart, 3-åriga hingstar/valacker.

Ytterligare ett Margareta lopp där 300.000kr väntar vinnaren vid mållinjen. Lite lägre klass på detta loppet i och med att det här är treåringar.

5 Mellby Joker är väldigt tidig i min bok. Från ett fint utgångsläge så kommer nog Ulf Eriksson ladda vad som går och köra för ledningen. Därifrån skall hästen sedan slås. Har gjort bra insatser i karriärens samtliga starter och vi skall inte förvänta oss något annat denna gång.

3 Daven Port är även det en tidig häst bland dessa treåringar. Öppnar bra och skulle med lite flyt kunna hålla ut övriga och få behålla ledningen. Har dock galopperat lite på slutet och senast kom galoppen när press sattes utifrån. Det ser återigen ut som man kan få lite press utifrån så vissa orosmoln finns. Håller man sig i trav så är det en bra chans!

Skrällen skulle kunna vara 1 Michelot som krånglade lite senast från samma spår. Har dock fart nog att utmana om segern ifall det skulle krångla det minsta för de betrodda. Har ingen seger än i bagaget men det borde komma snart. Skulle kunna få rygg ledaren här och sen en sen lucka. Då kan chocka många.

V86 - 5

1640 meter voltstart, kallblod.

En mot resten, lite så känns det och jag väljer att spika 9 L.Q. Widde som sett bländande ut i samtliga starter i karriären. Hästen har vunnit alla sina sex starter i livet och det ser ut som sjunde kommer här av bara farten. Tillägg på kortdistans är väl det ända som talar emot men då har han istället fått springspår. Jörgen lär ladda av från start och sedan bara åka fram och överta ledningen. Väl där är väl loppet över?

Vill ni ändå gardera så glöm inte bort 13 Ängsbrage som kommer med form och hela tiden utvecklas.

V86 - 6

Margaretalopp över 2140 meter autostart, 3-åriga ston.

Då vad jag tror är bästa hästen, 12 Lacille Boko har fått bakspår så tycker jag man skall gardera brett här. Första häst blir ändå 12 Lacille Boko trots spåret. Hon har visat fina takter i sina starter hittills i livet och bör fälla många tillslut. Spår 12 är dock alltid spår 12 och unga ston tycker inte alltid det är så kul att runda hela fält, så garderingen är ett måste.

Kommer 7 Breeze iväg okej och det löser sig med positionerna så blir hon att räkna med. Gick bra senast och det verkar vara god form i stallet och på hästen. Claes hänger på jänkarvagnen till denna start och det kan ge bra effekt.

Spännande utrustningsändringar är det också på Lubranos 3 Al’s Boozy Suzy som skall få springa utan skor. Hästen har visat på fina farter hittills i karriären men haft lite svårt att sätta nosen först. Kan skorycket vara den lilla extra växeln som krävs?

V86 - 7

1640 meter autostart.

För att få tyngd i systemet när vi spikar en så stor favorit som L.Q. Widde så kommer jag testa med en tredje spik. Den hittar vi här i den sjunde avdelningen i form av 1 Balder D.K. som jag tror kan leda detta från start till mål. Hästen som både är stark och snabb kan öppna bra och bör kunna hålla ut motståndarna från start. Väl i ledning kan Troels ställa klockan på 12.5 och då tror jag de övriga får svårt att komma ikapp.

Värst emot är 6 Swagger där man väljer att rycka alla skorna till denna start. Borde kunna ge en extra växel på en redan snabb och rejäl kuse. Formen känns på topp och jag tycker hästen presterar bäst när Sandra kör själv, vilket är fallet nu. Finns viss risk att man får göra jobbet nu men det är en värdig utmanare!

V86 - 8

Margaretalopp över 2140 meter autostart, 4-åriga ston.

Fjärde och sista Margaretaloppet avslutar V86 omgången och ännu ett lopp där det känns relativt öppet.

4 No Business tävlade i tuffa gäng som treåring och gjorde det bra. Vann ganska enkelt i årsdebuten och nu med det loppet i kroppen bör man vara ännu vassare. Man rycker de flesta växlarna med barfota och jänkarvagn, och Berglund åker nog inte till Solvalla för att komma tvåa. Kuskplus i form av Adielsson och ekipaget kommer synas på målfotot! 

9 Marion Fouty Bon har gjort i princip allt rätt hittills i karriären med 7 segrar och 1 andraplats på 8 försök. Formen är intakt på topp och här går man nog ut med enormt självförtroende. Möter dock lite tuffare konkurrens än tidigare men skall ändå räknas tidigt på den kapacitet som hästen besitter.

Skrällen skulle kunna vara 5 Malvha Ha som nu fått årsdebuten överstökad. Den var okej och inte mer men bör ha fört hästen framåt. Nu rycker man skorna och sätter upp Örjan så vad man siktar på råder inga oklarheter. Hästen har farter för att slå detta gäng och Örjan på Solvalla är alltid en faktor. Spännande till endast 8%!

Observera att detta är tidiga tankar inför onsdagens V86 och att de kan ändras fram till spelstopp.

Vill man spela med mig så gör man det här. Eller så hittar man mina andelar högst upp på sidan.

Nu gungar vi in åttan också!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi sätter fart på V64-veckan med trav från Mantorp! I V64-5 ser vi bästa spiken i omgången där One Kind of Art hittat sig en toppen-uppgift! ... Läs travtips

Ikväll startar Björn Goop en del hästar och framförallt får vi se Astronascente Zac vars nästa stora uppgift är V75-finaler. Här tror jag han ... Läs travtips