Tankar inför V86 Solvalla 30/6 - Är 3 spikar lösningen?

  Efter några veckors stolpe ut fick vi äntligen sätta V75 igen i söndags. Riktigt skönt och bra för självförtroendet.

  Denna vecka är det V86 från Solvalla som gäller och det känns som det är några extremt öppna tillställningar. Jag tror på bra utdelning denna onsdag och man kan nog med gott samvete spika två storfavoriter.

  Mina andelar till omgången:

  V86 - 1

  Stolopp och spårtrappa, 2140 meter autostart.

  Väldigt öppet lopp i min bok och helst av allt skulle jag ta samtliga. Nu blir det lite väl dyrt och jag får försöka sålla ut några.

  7 Iceland Radio är tidig här för mig. Spåret blev väl inte det bästa men hästen är kapabel nog att lösa det ändå. Inte jättesnabb från start så Örjan får fokusera på att hitta ner i en hyfsad position. Därefter är det bara att vänta in rätt läge för högertöm. Hästen har en ruskig avslutning och kommer fälla många.

  6 Hazyshadeofwinter är också det en tidig häst för mig. Kan öppna riktigt fort bakom bilen och härifrån tror jag André kör sig till spets. Därifrån blir man hästen att slå!

  En 6% och en 7% högst upp på min ranking säger väl lite om hur jämnt loppet är. En supersmäll skulle kunna vara 5 Your Dreamlove med duktige William Ekberg i sulkyn. Kan få draghjälp av stallkollegan och därefter kanske spurta till seger. Roligt streck till endast 2%.

  V86 - 2

  1640 meter autostart.

  Trots låg klass och endel motbud så kommer jag testa att spika mig ur den andra avdelningen. Det i form av Daniel Redéns löfte 5 Erv Zet. Det är en startsnabb herre som jag tror Örjan vill köra till spets med. Väl där skall han slås. Hästen kommer med form och borde orka hålla ett jämnt högt tempo hela vägen. Då blir man svårslagen.

  Värst emot är 4 Lefty Gun som trivs över distansen och skulle kunna utmana om ledningen. Har dock pausat lite så frågan är om man vill svara när Örjan kommer körandes?

  V86 - 3

  Kallblodslopp över 2140 meter autostart.

  Enligt mig vidöppet kallblodslopp där ingen startar chanslös.

  1 Stjärnblomster som kan öppna, fick ett bra spår här. Borde hitta ut härifrån och hitta en fin position. Kan köras både i ledningen och bakifrån, och kommer med formen på topp.

  4 Hugo Bäck öppnar snabbt och lär laddas mot tät. Väl där blir man sedan hästen att slå. Både stark och snabb häst med fin form. Lär kunna leda länge och kanske till och med hela vägen.

  5 Emil Mollyn har inte sett som bäst ut på slutet men det är en ruskigt kapabel häst i grunden. Så sent som i februari slog man hästar som Roli Eld och Torpa Olea, och några av den digniteten finns inte här. Behöver såklart hitta tillbaka lite i formen men skulle man ta ett par steg framåt här så kan det räcka.

  V86 - 4

  1640 meter autostart.

  Preliminära lappens andra spik kommer i den fjärde avdelning. 3 Chapuy har dragit ett perfekt spår för att utnyttja sin startsnabbhet och jag tror man kommer förbi invändige 2 Tabasco C.D. direkt från start. Då skall mycket av loppet vara vunnet. Jag tycker Chapuy skall vinna detta loppet 7-8 gånger av 10 och till 55% tvekar jag inte att spika.

  Blir det körning från start så bjuder man in Örjan med 8 Summit In Sight.

  V86 - 5

  Margaretalopp för 3-åriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  Här tänkte jag försöka gå kort med ett roligt trehästarslås. Visst ser även detta loppet lite öppet ut på förhand men jag tycker ändå mina tre streck höjer sig lite.

  7 Lee Harvey Bros som kommer från Nurmos formstall är inget undantag utan kommer med form även han. Galopperade tidigt senast men insatsen efter det var ruskigt fin. Nu hoppar Örjan upp för första gången och lyckas han bara hålla hästen i trav så är det en toppchans.

  11 Borups Victory lottades bort lite här men kapacitetsmässigt står man väldigt högt i fältet. Bergh brukar vara offensiv när han har fog för det så vänta er en offensiv styrning. Jag tror det kan bita bra och kommer man bara framåt i tid så kan man absolut utmana Lee Harvey Bros om segern.

  Tredje kompletterande strecket som också får agera lite skrällchans är 3 Top Of The Hill. Jag tycker man är ruskigt bortglömd här och utfärdar stor varningsflagg. Hästen har aldrig vunnit men prestationerna har varit fina för det. Har mött tuffa hästar och står nu till för att få ledningen. Släppte den senast och det kostade segern, nu tror jag man vill försöka i den positionen och visst finns det potential att det räcker hela vägen. Nästan ospelad till 3% plockar jag med direkt!

  V86 - 6

  Margaretalopp för 3-åriga ston över 2140 meter autostart.

  Stor favorit och skall så vara i den sjätte avdelningen är 6 Islay Mist Sisu som är i en klass för sig här. Startsnabb, bra spår, stark och snabb och dessutom Per Nordström. Det kan knappt bli bättre när det kommer till unghästar. Det ser onekligen bra ut och såklart en möjlig favorit.

  Att hon är i toppskick inför detta behöver vi inte tveka på. Just nu är hon dock spelad till 70%, vilket är i högsta laget. Det är trots allt djur vi spelar på och det handlar om ett oerfaret sto. Jag väljer därför att gardera här.

  2 Miss Irma har aldrig förlorat och vi har inte sett botten än i detta sto. Vann enkelt från ledningen senast och skulle det strula för favoriten så är nog Goop snabbt framme och övertar. Skulle kunna leda runt om isåfall!

  9 Okira Bo har verkligen övertygat på mig och jag tycker inte alls hon är slagen här. Snabb ut bakom bilen och kommer sitta fint på det direkt från start. André kan sedan mysa tills det är ett halvvarv kvar och sedan ge körorder. Det kommer bära långt!

  V86 - 7

  Margaretalopp för 4-åriga ston över 2140 meter autostart.

  Jag väljer att peta in en tredje spik på systemet för att få ett slagkraftigt system och den kommer i sjunde avdelning. 4 Maggiore är en häst som jag fastnat för och som jag tror kommer gå långt. Snabb ut från start, trivs i tät och jobbar alltid hela vägen. Skulle kunna hitta till tidig ledning här och får Jörgen sedan dämpa tempot kan man bli svårslagen. Jag går rakt på och spikar till 12%!

  Värst emot är såklart 10 Cash And Carry som sett strålande ut hittills i karriären. Har en ruskig kapacitet och en bra avslutning. Kan mycket väl runda fältet tillslut och skulle kunna utgöra ett roligt lås med min spik!

  V86 - 8

  Margaretalopp för 4-åriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  Väldigt jämn avdelning avslutar V86 omgången och jag försöker därför spara så många streck jag kan hit.

  4 Piccadilly får agera mitt första streck här. En häst som kan öppna snabbt bakom bilen och som skulle kunna ta hand om ledningen inledningsvis här. Det skulle kunna vara så enkelt att Örjan kör sig dit och sedan bara leder runt om. Örjan är ju alltid att räkna med när det vankas stora pengar och på Solvalla.

  Men som sagt, stora pengar. Jag tror inte det blir så enkelt utan det lär nog köras endel och i omgångar här.

  En som gynnas av lite körning är 8 Halo AM som på de tidiga strecken är väldigt bortglömd här. Detta är en stark kuse som klarar av att runda fält. Lite körning här och Halo AM är nog starkast tillslut. Duktige Magnus Djuse vet hur man sparar krafterna och kan mycket väl köra hem 300.000kr.

  Luringen i loppet skulle kunna vara 5 Apasso som är snabb från start. Lyckas man ta sig förbi invändiga från start så kommer nog inte Åke vilja släppa till någon. Hästen är bra och skulle mycket väl kunna leda runt om. Rygg ledaren är inte heller en dålig position vid eventuell körning.

  Som sagt, öppet lopp och jag streckar många!


  Observera att detta är tidiga tankar inför V86 och de kan ändras fram till spelstopp.

  Vill man spela med mig så finns mina andelar längst upp på sidan eller HÄR

  Nu tar vi åttan också!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube