Tankar inför V86 Jackpotten - Finsk sisu avgör

  En trevlig travhelg sportsligt blev ingen jättehit utdelningsmässigt. Vi lyckades dock sätta dit sjuan både lördag och söndag vilket var skönt och det visar att formen iallafall håller i sig.

  V86 denna vecka bjuder på en saftig jackpot då ingen lyckades hitta alla åtta rätt senast. Drygt 15 miljoner förväntas till en ensam vinnare med åtta rätt och det låter smaskens i mina öron. Bergsåker och Solvalla står som värdar och det är en salig blandning av lopp vi får se!

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar till ett gemensamt system

  V86 - 1

  Bergsåker, kallblodslopp över 2140 meter voltstart.

  En enligt mig jämn inledning på V86 och jag kommer bruka den breda penseln direkt. Tre ekipage är streckade av de tidiga spelarna och bakom dessa betalar det just nu riktigt bra.

  4 Tangen Töff som är på uppgång och kommer med form, har nu 20 meter tillgodo på värsta konkurrenterna. Känner jag Bergh rätt så kommer han köra sig till spets. Därifrån kan ekipaget bli mycket svårfångat då det lär bli mycket trafik bakifrån. Skulle kunna glida undan till seger här med minsta klaff.

  Av hästarna på bakspår är det många som visat riktigt fin form på slutet och visst har väl de två spelade (7 Bellfaks och 12 Grisle Odin G.L.) kanske bäst chanser att nå Bergh där framme. Jag vill ändå slå ett slag för att det kan skrälla här och vill då lyfta fram 9 Philip Ess. Jag varnade lite för denna senast och en bra placering blev det. Örjan gav hästen en fin resa och hästen svarade med en riktigt bra prestation. Detta ledde till en andraplats bakom Månlykke AM och man lyckades också hålla stallkollegan Grisle Odin G.L. bakom sig. Jag tycker 9 Philip Ess skall räknas tidigt igen med duktige Ulf Ohlsson bakom tömmarna.

  V86 - 2

  Solvalla, stolopp över 1640 meter autostart.

  Perfekt inmatchad står analysens första spik i detta kortlopp. Med 25.000kr tillgodo upp till gränsen på 2.000.000kr ställer Nurmos ut 2 Dixie Brick. En startsnabb märr som dragit bästa tänkbara utgångsläget och taktiken känns given, spets och slut!

  Jag tror också att det är så det blir. 1 Mily är riktigt startsnabb invändigt men tror man kan vara nöjd med ryggen på 2 Dixie Brick där. När hon väl sitter i ledningen så är det få som är så duktiga på att styra hem det som Jorma Kontio. Hon är dock inte beroende av spets utan kan vinna från andra positioner. Ekipaget kommer från en andraplats i stoeliten där man spurtade ursinnigt över open stretch från tredje invändigt, och formen sitter verkligen där för dagen. Detta borde vara en toppchans!

  Värst emot håller jag just nu 1 Mily som skulle kunna ta täten här om man vill. Väljer man att köra där så blir man såklart hästen att slå men jag tror som sagt man väljer att släppa. Får hon en resa i rygg på ledaren och sen lucka så blir hon riktigt farlig. Har en ruskig speed att lägga och finns den sparad så är det inte många som hänger med.

  V86 - 3

  Bergsåker, sto- och ungdoms-lopp över 1640 meter autostart.

  Dessa ungdomslopp brukar bjuda på det mesta och inte alls ovanligt att det skräller. Jag tycker mig dock hitta ett par hästar som sticker ut denna gång, så jag streckar för dem och blundar.

  9 Navona med erfarne Mats Djuse spelas till stor favorit och det tycker jag är rätt. Navona som segrat i nästan 50% av sina starter får fältets bästa kusk upp. Formen verkar sitta där och hon har vunnit över distansen från samma utgångsläge tidigare. Detta borde Mats ha en bra chans att styra hem och stiger man inte allt för högt i procent så är det en tänkbar spik. 

  3 Metallica I.R. som kan öppna snabbt jagar nog täten här, och jag tror man når den. Därifrån blir man hästen att slå över den korta distansen. Minus är att skorna åker på igen efter senast. Känslan är att hon går bättre utan dojorna. Skall ändå ses som ett tidigt segerbud vid gardering.

  2 Philomenia, som istället blir av med alla sina skor, har en riktigt bra avslutning. Behöver få sitt lopp men får hon det så går det alltid snabbt till slut. Spår 2 känns som ett bra spår då kusken kan välja lite vart hon vill ta vägen efter start. Rygg på ledaren eller andra ytter är förslagen från staketkusken bakom tangentbordet här.

  V86 - 4

  Solvalla, treåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Dessa treåringslopp brukar alltid vara svåranalyserade och att det är ston gör det inte enklare. Helst av allt skulle jag vilja helgardera men får försöka klara mig på lite färre streck.

  4 Succession skall såklart ses med bra chans här. Firma Örjan/Redén gjorde lite ändringar inför senast och det slog verkligen väl ut. Hon rundade fältet på ett fint sätt och ledde med många längder in på upploppet. Sen hände något, hon slog av på takten sista biten och höll på att bli slagen på mållinjen. Får Örjan henne att springa hela vägen denna gång så vinner hon men jag vågar inte lita på henne fullt ut efter senaste starten.

  5 D.Day Glide kan öppna snabbt och lär laddas mot tät från detta utgångsläge. Hade den positionen senast och vann övertygande. Når man spets nu utan för mycket körning så kommer man leda länge och inte alls omöjligt att det bär hela vägen igen. Formen och kapaciteten finns där så minsta klaff räcker.

  Skrällen i loppet skulle kunna vara 2 Global Collection som galopperade bort en andraplats senast. Fick då fin resa i rygg på ledaren och avslutade riktigt starkt fram till galoppen. Kan mycket väl få liknande resa denna gång då hon kan öppna snabbt, och håller hon sig nu i trav över upploppet så räcker det långt!

  V86 - 5

  Bergsåker, 2640 meter voltstart.

  I den femte avdelningen tycker jag det ser upplagt ut för analysens andra spik.

  10 Gogobet Sisu fick äntligen vinna igen senast och gjorde det på ett bra sätt. Lång distans tror jag passar hästen bra då han kan ta tid på sig att trava in sig. En stark häst som stallet håller högt men där resultaten ändå uteblivit lite och som därför stannat i klassen. Formen sitter där och jag kan tänka mig att man har siktat lite mot detta lopp på hemmaplan.

  Värst emot är 6 Alert Kronos som också han är stark och trivs över lång distans. Springspår nu gör att han kommer sitta långt fram direkt och med 20 meter tillgodo på Gogobet Sisu så skulle han kunna rinna undan. Duktige Wäjersten hoppar upp i sulkyn och han brukar ge hästarna perfekta lopp.

  V86 - 6

  Solvalla, fyraåringslopp över 2140 meter autostart.

  6 Pinterest har visserligen galopperat en hel del på slutet och det skapar såklart en osäkerhet. Hästen besitter dock väldigt hög kapacitet för klassen här och går man bara felfritt så borde man ha en väldigt passande uppgift framför sig. Goop brukar vara lugn i sulkyn och det är dessutom han själv som tränar, så jag litar på att man funderat över detta med galopperna.

  Även om Pinterest vinner detta felfri så vågar jag inte riktigt gå rakt ut på honom. Jag väljer att dubbla med värsta motbudet 4 Heaven’s Pace.

  4 Heaven’s Pace kommer även hon med två galopper i raden och det hade kunnat vara två vinster utan dem. Besitter fin kapacitet i grunden och nu känns det som formen verkligen sitter där. Håller hon sig i trav så kan hon utmana en felfri Pinterest och skulle han galoppera så tycker jag det ser ljust ut.

  Ett lås på två hästar som är galoppbenägna är kanske inte riktigt likt mig, men jag tycker de höjer sig kapacitetsmässigt och att det bara är galopp emot. Vi sänker risken genom att ta med båda!

  V86 - 7

  Bergsåker, fyraåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  11 Izola Silvåkra har endast gjort en start i år och den resulterade i en seger. Hon spurtade då ursinnigt från långt bak i kön efter att ha fått starta från ett tråkigt spår. Tråkigt spår blev det även denna gången och vi kan nog räkna med att hon sitter i kön denna gång också. Spurten senast och tiden hon vann på vittnar dock om hög kapacitet för detta loppet. Klaffar det bara lite längsvägen så kommer hon spurta ner de flesta tillslut igen.

  2 Mellby Ia är den troliga ledaren in i första sväng. Hon kan öppna snabbt och här lär man inte spara på krutet. Kommer leda fältet länge och slipper man allt för mycket massage utvändigt så skulle man kunna glida undan till seger.

  1 Elsa Zonett kan även hon öppna hyggligt men jag tror man är jättenöjda med en position i ryggen på ledaren. Som sagt är Wäjersten en enormt duktig kusk så skulle luckan uppenbara sig så kommer han inte vara sen med högertöm. Kan vinna med lite tur!

  V86 - 8

  Solvalla, spårtrappa över 3140 meter autostart.

  En avslutning över lång distans som enligt mig är en jämn historia. Bästa hästen har naturligt (spårtrappa) fått sämsta läget och det kan bli en riktigt rolig uppgörelse.

  12 Made Of Stars håller jag som bästa hästen i fältet och detta är ett styrkefenomen. Gynnas av den långa distansen och även om utgångsläget är riktigt tråkigt så kommer han sluta långt fram. Han tål att göra jobbet själv och jag misstänker att man kommer köras offensivt. Spännande start!

  6 Matamoros som nu är nedstruken till spår 5 tror jag kommer försöka köra sig till spets. Lyckas man med det utan att ödsla allt för mycket krafter så blir man hästen att slå och kan leda länge. Debut över distansen men han har tidigare visat att han klarar 2640 meter bra. Nu är det stor skillnad mellan 2640 meter och 3140 meter men jag tror på hästen.

  7 Typhoon Face besitter rejält med styrka och gynnas absolut av den långa distansen här. Vann senast så formen sitter där men aktionen var inte den bästa. Har man fått ordning på aktionen till denna start så startar man med bra chans men med några galopper i bagaget och sämre aktion väljer jag att ranka ner lite.

  Detta var mina tankar inför onsdagens V86 Jackpot. Vill man spela med mig så kan man göra det HÄR

  Vi ses i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube