Tankar inför V86 Jackpot från Jägersro & Solvalla

  En trevlig travhelg från Solvalla är till ända med mycket fint trav och vi fick även sätta dit en ny sjua. Formen känns fortfarande riktigt bra och det är med spänning vi äntrar en ny trav-vecka.

  V86 denna vecka delas mellan Jägersro och Solvalla. En omgång med väldigt välfyllda lopp som dessutom kantas av en saftig jackpot. Drygt 20 miljoner väntas till en ensam vinnare med åtta rätt och känslan är att det kommer bli bra betalt för de som hittar åttan.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” var vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V86 - 1

  Jägersro, 2140 meter autostart.

  Lite lurig inledning på V86 då majoriteten av ekipagen kommer utan någon bevisad form.

  En som däremot kommer med bevisad form är 9 Velten Red Red Red som gjorde ett mycket bra lopp senast i Berlin. Tog ledningen ganska enkelt efter en snabb öppning men släppte och spurtade sedan fint till en andraplats. Spännande häst med fin segerprocent som har bästa biten tillslut. Har en fin rygg att gå i från start här så spår 9 kan bli riktigt passande. Har rest bra förut och skulle kunna vara en spik att inleda omgången med. 

  Jag vågar dock inte lämna 8 Joker Of Steel utanför trots dåliga spåret. Har fin kapacitet för klassen och skulle det klaffa lite så är man med i striden.

  Plockar även med 6 Henri Sisu som är mer stark än snabb. Gynnas om det skulle bli högt tempo på tillställningen och klarar av en del jobb själv. Kan öppna hyfsat och har även en vass avslutning ifall läget ges.

  V86 - 2

  Solvalla, spårtrappa över 1640 meter autostart.

  Lite skiktat lopp trots att det är spårtrappa. De bästa hästarna står på framspåret och borde ha bra chans att ta hem detta. Känslan är att man kan helgardera med 4-5 streck.

  3 Keely Queen Er, 4 Viveur Bi och 5 Sashay Kemp är alla tre snabba från start och det lär laddas från alla håll. Jag har svårt att särskilja dem i startrusningen och den av dessa som tar hand om ledningen kommer leda länge. Vi kan nog räkna med att samtliga tre sitter i den främre träffen loppet runt och måste räknas tidigt.

  1 Break Through har jag jagat ett tag och vill inte släppa här heller. Det är ett fint sto som möter bra hästar hela tiden. Spår 1 är inte optimalt men då hon kan öppna medel så kanske man gör ett försök på rygg ledaren. Får man den positionen är det inte alls omöjligt att man spurtar förbi alla om luckan uppstår.

  Plockar även med 10 Staro Mojito som behöver tokkörning för att ta sig in i matchen. Blir det de så har han en fin avslutning.

  V86 - 3

  Jägersro, final Breeders Course 2-åringar över 1640 meter autostart.

  600.000kr till vinnaren av detta 2-åringslopp så räkna med att det kommer köras för seger! Värt att notera är även att Kolgjinis har tre hästar till start och samtliga står på spåren 1-6.

  4 Hepburn har sett kanonfin ut i de två senare starterna och verkar gilla att tävla. Har vunnit från utvändigt båda gångerna och verkar oöm för positioner. Kan öppna bra och det skulle förvåna mig om inte Adrian gör ett försök för ledningen. Når man den borde det vara bra chans att leda runt om.

  Bakom favoriten är det svårt att sära på ekipagen. 1 Jazzy Dancer vann på fint sätt i försöket men öppnar inte jättesnabbt. Riskerar att bli fast. Hittar man ut bör man dock räknas tidigt. 3 Gio Cash vann sitt försök på mycket fint sätt. Har en fin avslutning som kan fälla alla om man får spara sin speed. Letar nog ryggresa så länge det går. 2 Urban Africa vann enkelt från dödens i försöket. Öppnar inte jättesnabbt men har dragit ett perfekt spår för att nyttja sin styrka. Behöver tempo och blir det de så kan han fälla allt!

  V86 - 4

  Solvalla, stolopp över 2140 meter voltstart. 

  Återigen lite skiktat lopp, speciellt efter att 9 The Fastlove ströks.

  7 Fröken Fräken hade springspår senast och kom enkelt till ledningen då. Ledde sedan fältet runt om och även om det var tajt tillslut så kändes det ganska säkert. Nu springspår igen och härifrån tror jag Örjan skickar till ledningen igen. Därifrån blir man nog väldigt svårslagen och skall ses som en sund tipsetta.

  12 Kawana har visat fina fartresurser för klassen och skulle kunna utmana favoriten här. Har bästa biten tillslut och även om spåret blev katastrof här så skall man räknas. Behöver hjälp med lite tempo där framme och sedan kan Anders börja åka när läge ges. Klaffar det så kan det räcka hela vägen!

  Miljonsmällen skulle kunna vara 6 Bottnas Felicia. Har visat att farten finns för att utmana men behöver lite mer skalle. Kan sitta i en fin position om Sandra löser springspåret och kan utmana om det klaffar.

  V86 - 5

  Jägersro, 1640 meter autostart.

  Trevligt kortlopp med många fina hästar till start. Bland annat får vi se världsstjärnan 9 Campo Bahia igen. Jag tror dock han får stiga åt sidan för sin stallkamrat i denna start.

  Jag kommer spika 3 Night Brodde som återkommer till hemmaplan efter en sejour i Italien. Man är mycket startsnabb och kommer säkerligen ta hand om ledningen här och därifrån blir man hästen att slå. Trivs över distansen, trivs i spets, bra utgångsläge och formen verkar som den sitter där. Motståndet har minst ett frågetecken kring något av ovanstående och därför väljer jag att hamra in spiken.

  Värst emot är 8 Zarenne Fas som också han kommer med fin form. Han är van riktigt tufft motstånd och besitter ruskigt hög kapacitet själv. Utgångsläget över distansen är det som drar ner chanserna lite men skulle det klaffa eller inkomma någon strykning invändigt så kommer han synas på målfotot.

  Det borde rimligtvis stå mellan dessa två och ett lås är kanske på sin plats. Jag spikar dock ledaren i loppet. Det är trots allt Jägersro!

  V86 - 6

  Solvalla, spårtrappa över 1640 meter autostart.

  Lurig spårtrappa där jag har lite svårt att sätta hästarna emot varandra. Streckar därför på lite och hoppas på att det skräller.

  4 Håna AM är en häst som jag gillar och vill strecka tidigt här. Är inte så snabb ut från start men har fina farter i kroppen och går hela vägen. Letar nog en ryggresa för att spurta tillslut och kan räcka långt.

  2 Holy Ground gör oftast bra lopp och springer fina tider men verkar ha svårt att sätta nosen först. Ett bra utgångsläge nu gör att Örjan kan hitta en fin resa för hästen som brukar kunna avsluta bra. Barfota runt om för andra gången och det föll ut bra senast, ett plus.

  6 Qvanting Indika har verkligen visat fin form på slutet och hållt sig till den främre träffen vid mållinjen. Öppnar inte supersnabbt så spåret är kanske lite väl långt ut men om Sjöström bara hittar ner i banan så kan hästen avsluta riktigt vasst. Spurtar förbi många tillslut.

  V86 - 7

  Jägersro, 2140 meter autostart.

  Återigen ett lurigt lopp där jag vill strecka på för att känna mig säker.

  11 Bravo Santana måste räknas tidigt här trots tråkigt utgångsläge. Gör hela tiden bra lopp och är van tuffare motstånd än detta. Det finns lite snabba hästar framför och han är ruskigt snabb från start själv, så möjligheten för Stefan Persson i sulkyn att hitta igenom finns där. Gör man det så tror jag man bara vinner. Skulle man hamna lite längre bak i kön så blir det tuffare men kan gå ändå.

  3 Unico Broline tror jag på nästan varje gång och nästan varje gång gör han ett bra lopp. Kan öppna hyfsat och kommer få en vettig position från start, kan sedan gå en bra repa till slut. Har haft lite bekymmer att sätta nosen först men jag tror det bara är en tidsfråga tills den polletten trillar ner och då kommer man tjäna fina pengar. Räknas tidigt här.

  Vill även varna för 7 Hat Trick som besitter fin kapacitet för klassen. Har inte visat den riktiga formen på slutet men grundkapaciteten räcker långt. Behöver såklart lite flyt från läget men hittar Kevin bara ner i banan och en vettig rygg så är man inte alls borta.

  V86 - 8

  Solvalla, 3-åringslopp ston över 2140 meter autostart.

  Trevlig avslutning på V86 med några fina 3-åriga ston som precis missade att kvala in till Oaks. Jag har hittat preliminära lappens andra spik här och det är Claes Sjöströms 8 Breeze. Ett mycket kapabelt sto som mött kullens bästa många gånger och alltid är med där framme. Avslutade ruskigt bra senast i Oaks kvalet och formen sitter verkligen där. Utgångsläget nu är såklart ett stort minus men hon kan trampa iväg hyfsat från start. Förhoppningsvis hittar man ner i ett slagläge och då tror jag ingen står emot över upploppet denna gång.

  Värst emot håller jag 1 Aranka Face som jag tror håller upp ledningen. Örjan i jollen med en kapabel häst i spets brukar räcka riktigt långt. Tror dock det kan kosta lite i början och det kommer gynna min spik.

  Vill man strecka ett miljondrag i avslutningen så målar man i 7 Cintra. Visade en riktigt fin avslutning senast och blir det tempo kan det bita bra även här.

  Detta var lite tidiga tankar inför onsdagens V86 Jackpot. Vill man spela med mig så kan man göra det HÄR

  Nu gungar vi in en ny åtta tillsammans. Lycka till med spelet!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube