Tankar inför V86 Åmål 2/6

  Det blir svårt att toppa den gångna helgens trav men är det någon bana som skall göra det så är det väl Åmål? Skämtåsido, Åmål står som värd för denna veckas V86 (notera att vi nu kör endast en bana och starttid 19:20 på V86). Åmål är en väldigt speciell bana där ovalen mäter 800 meter och upploppet endast är 105 meter långt. Detta måste såklart tas med i beräkningarna i att hitta vinnarna. Notera även att distanserna skiljer mot de vanliga.

  Mina andelar till omgången:

  V86 - 1

  Stolopp över 1680 meter.

  3 Bravo Tessla måste såklart ses med bra chans här. Har gått framåt på slutet och avslutade fint senast från ett tråkigt utgångsläge. Kan öppna snabbt och från ett bra spår denna gång lär man ladda mot ledningen. Därifrån skall man sedan slås!

  Det finns dock lite roliga motbud här. 6 Whitelighttrotter kommer med formen på topp och visade fin inställning senast. Lyckas man bara undvika dödens här och någon annan trycker upp lite tempo så kommer man garanterat sluta långt fram. Kanske kan räcka hela vägen.

  7 You To Racer besitter fin kapacitet för klassen och jag tycker att Markus B Svedbergs hästar går ruskigt bra för dagen. Trots spår 7 över korta distansen så tror jag inte man är borta. Risken finns att man får göra lite jobb själv men kan räcka ändå. Spännande till 1%.

  V86 - 2

  2080 meter voltstart.

  Lite lurigt lopp där jag tror många kommer strecka på. Känns svårlöst men jag hoppas och tror jag hittat ett fräckt lås som tar oss vidare.

  12 Reddington är bäst i sällskapet här och min första häst. Åmål kan vara lite krånglig att ta sig fram från långt bak i kön men här känns det som klasskillnad. Det skall dock nämnas att det är årsdebut så det kan fattas lite i hästen men ny regi och dessutom rycker man skorna bak tror jag kan ha bra effekt.

  För att inte sitta med spiken längst bak i kön inför slutsvängen låser jag med 6 Höwings Zora som nu fått ett lopp i kroppen. Kapabelt sto som nu dragit springspår. Detta hoppas och tror jag Oskar utnyttjar och skickar fram hästen till den främre träffen. Därifrån är hon sedan inte sämre än någon annan och till 4% blir det ett spännande andra streck.

  Varning såklart för Goop med 4 Olympic Tile som besitter fina fartresurser och nu har två lopp innanför västen i nya regin.

  V86 - 3

  Stolopp över 2080 meter autostart.

  Goop ställer ut 2 The Fastlove för första gången bakom en startbil och det kan såklart vara lite skrämmande. Bör dock gå iväg kvickt och skall då tas på största allvar. Såg fin ut senast och även om det är blandade insatser så är det en för klassen kapabel häst.

  5 Sweety Cash S.W. tycker jag är superintressant här och det får agera mitt första streck. Hästen har aldrig varit sämre än trea och har gått framåt med varje lopp. Tar man ett kliv framåt från senast så är man nog bara bäst här och Oskar Kylin Blom kör med självförtroende för dagen.

  Kim Pedersen kommer till Åmål i angeläget ärende med 1 Thai Daenerys skulle jag tro. Spår 1 är kanske inte det bästa då hästen inte är bättre än medel ut, men hittar Rennesvik bara ut från innerspåret så finns det fin kapacitet i hästen. Kommer säkerligen göra en bra prestation och frågan är bara hur långt det räcker. 

  V86 - 4

  2880 meter voltstart.

  Preliminära systemets första spik kommer i den fjärde avdelningen och det är Östres 6 Ian B.R. som får stå för den. Senast vann man på övertygande sätt när undertecknad hade spikat emot med 10 Bear Hope. Tyvärr var Ian B.R. överlägsen den gången och som han såg ut tror jag man har bra chans igen.

  Nästan samma förutsättningar denna gång med 20 meter försprång till Bear Hope, men Ian B.R. har fått springspår denna gång. Bör komma iväg fint och få tag i en tidig ledning, därifrån skall man sedan slås. Jag tror helt enkelt man rinner undan igen även om distansen är 400 meter längre.

  Vid gardering så får inte 7 Devs Definitif eller 8 Tyson Dimanche glömmas bort.

  V86 - 5

  Kallblodslopp över 2080 meter voltstart.

  11 Björnemyr Dennis kommer till start med formen på gång och kapacitet vet vi att han besitter. Hästen kan en bra dag springa 25 över distansen och då är det inte många som står emot här. Utgångsläget är däremot inte optimalt och det känns därför givet att gardera favoriten.

  12 Fröyu Birk har även han sett bättre och bättre ut det senaste. Nu väljer man dessutom att plocka framskorna igen och det ger endel. Hög kapacitet och har snart jobbat ihop till en seger.

  13 Tåga Viktor skulle kunna vara skrällen i loppet. Utgångsläget är trist men hästen är stark och klarar av endel jobb. Löser man bara starten felfri och man inte hamnar för långt bak så kan man runda många tillslut.

  V86 - 6

  2480 meter autostart.

  3 Final Whistle har gjort nästan allt rätt i karriären hittills och har bara slutat utanför pallen en gång. Såg inte som bäst ut senast men man skyller på underlaget. Blir det bättre underlag denna gång så kommer det gå bättre. Man väljer dessutom att anmäla barfota runt om för första gången vilket såklart är intressant.

  6 M.T. On Target var kalasfin senast när man vann från en position i dödens. Formen verkar verkligen finnas där och även om man går upp i klass nu bör man ses med bra chans. Är Oskar på hugget så kanske man kan få överta ledningen?

  4 Cena måste med vid gardering. Goop väljer att anmäla barfota runt om igen och det har tidigare gett blandade resultat. Lite morgnar är hästen nu och kanske hanterar det bättre. Hästen är dock kapabel och skall ses med chans även om skorna stannar på.

  V86 - 7

  Klass 2 försök över 2080 meter autostart.

  Här tycker jag att tre hästar höjer sig och testar att låsa på dessa tre. De är de tre mest betrodda så inget revolutionerande kanske.

  2 Chang får första strecket på kapacitet och startsnabbhet. Jag tror chansen är god att man får tag i ledningen och då skall man sedan brottas ned utvändigt. Hästen har brottats lite med tråkiga utgångslägen men ändå gjort det bra. Nu när det blev ett bra så kan man få betalt för mödan.

  1 Zenato är kapabel men spåret kan lätt bli en fälla. Hästen öppnar inte jättesnabbt och utvändiga hästar är nog snabbt där och klämmer in honom. Skulle man dock hitta ut så är man absolut att räkna med. Har en fin slutrunda som kan sänka många.

  8 Mill Cava drog nitlotten i spårlottningen och kan få en tuff resa. Har dock spetsat från spår 8 förut men denna gång är det lite tuffare emot. Skall dock inte räknas bort för hästen är tuff och undviker man bara dödens så kan man spurta bra tillslut.

  V86 - 8

  2080 meter autostart.

  I den sista avdelningen väljer jag att spika 4 Lucifer Lane som jag tror får överta spets tidigt och därefter leder runt om. Jag tror ingen av de startsnabb invändigt vill ha täten över distansen med Lucifer Lane på utsidan och därför välvilligt släpper. Därefter skall han sedan plockas ner utvändigt. Visst, det kanske går om det blir tempo men så som han såg ut senast tror jag det blir tufft.

  Värst emot är 1 Flash Håleryd om man väljer att köra i spets och 9 Nadal Broline som har en snabb avslutning om det blir högt tempo. 


  Detta var mina tidiga tankar inför V86 Åmål. Observera att dessa kan ändras fram till spelstopp. 

  Vill man lira med mig så hittar man mina andelsspel HÄR.

  Nu är det dags att gunga in nästa åtta!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube