Tankar inför V86 - Vi ringar in omgången

  7 rätt i onsdags på V86 och 6 rätt i lördags på V75. Formen känns fortfarande riktigt bra även om vi hade lite stolpe ut. Nya chanser denna veckan.

  V86 delas mellan min hemmabana Åby och Solvalla. En spännande omgång med välfyllda lopp som förhoppningsvis kan bjuda på lite skrällar. Troligtvis är jag även på plats på Åby och känner lukten.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” var vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V86 - 1

  Åby, spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Ganska skiktad inledning på V86 och det kan vara så enkelt att 12 Run To You bara är bäst tillslut. Rundade enkelt från samma läge sist och vann övertygande. Har ett fint facit i år med 5 segrar och 1 andra plats på 6 försök och man har verkligen hittat rätt på hästen. Hade dessa segrar tagits i Sverige så hade man antagligen inte fått starta här utan fått tävla i en högre klass. För låg klass alltså men spår 12 är alltid spår 12.

  6 X.Tour kan öppna snabbt och nu när man rycker bakskorna kanske ännu lite snabbare. Kan sitta i tidig ledning då jag inte tror någon vill köra emot allt för länge och att Eklund kommer vara bestämd. Gjorde det bra bakom en fin häst senast och får man gå i tät denna gång kan man leda länge.

  13 Prosecco besitter både styrka och snabbhet så även om utgångsläget är katastrof så är man ändå inte borta. Klarar endel jobb själv och skulle man bara få lite draghjälp när man vill framåt så räcker man långt. Vann ganska enkelt efter tidig ledning senast, annat läge nu men formen sitter där. Varning!

  V86 - 2

  Solvalla, fyraåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Trevligt fyraåringslopp för ston med många fina hästar till start. Känslan är att många kan vara med och göra upp om det då det vankas spetskörning.

  4 Tilda Express som tävlat i både Derbystoet och Stochampionatet är en kapabel tjej som kan öppna riktigt bra när hon fungerar. Skulle hon ha en bra dag skulle hon kunna ta sig till ledningen och då blir hon mycket svårluggad. Det väntas dock svar invändigt och tar man sig inte förbi i ett första skede så riskerar man istället en tung resa. Lite allt på ett kort från start alltså.

  1 Rapunzel kommer även hon laddas från start och man växlar nu upp lite balansmässigt igen. Goop hoppar själv upp bakom vilket får ses som ett plus och det kan mycket väl bli ledningen initialt. Frågan är sen om man vill släppa eller köra där. Jag tror på bäst chans med det senare alternativet även om vinnarhålet inte behöver vara fel!

  Både 6 Joy Alissa och 7 Staro Onyourmarks är van tufft motstånd och kan öppna riktigt fort de också. Kanske inte blandar sig i spetstriden från dessa utgångslägena men kommer sitta fint på det i den främre träffen. Blir det körning där framme så har dessa även en bra bit tillslut och med vilsam resa fäller man många!

  V86 - 3

  Åby, treåringslopp över 2140 meter voltstart.

  Treåringslopp är alltid lurigt och det skiljer verkligen på prestationer från start till start. Jag tycker dock att jag hittar två hästar som sticker ut lite lite och testar med ett fräckt lås på dessa.

  2 Sobel Caviar kan öppna fint i volten och inte alls omöjligt att man tar hand om tät här. Kan då leda länge. Har sett fin ut i livets två starter och fortsätter man på samma spår skall det vara en bra chans.

  7 Crown Wise As fick tufft läge senast och kom aldrig riktigt in i matchen. Bättre utgångsläge denna gång med springspår. Kan öppna snabbt och kommer sitta tidigt i främre träffen om man står på bena. Skulle kunna få överta och i så fall är mycket vunnet. Livets seger togs dock bakifrån, så man är inte borta även om det skulle krångla lite från början. 

  Bakom dessa skulle jag säga att det är väldigt öppet men tidiga på streckspelet tycker jag 11 Mulberry, 6 Great Reddington och 4 Great Shadow skall vara.

  V86 - 4

  Solvalla, treåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Väldigt öppet unghästlopp där de flesta kan blanda sig i slutstriden. Vinner gör antagligen den som får bästa resan för dagen. Jag garderar brett och hoppas att det smäller rejält.

  7 Mayia Exclusive tycker jag skall räknas väldigt tidigt trots att man står lite långt ut på vingen. Har verkligen visat framfötterna i livets två starter och travar man i närheten av senaste insatsen, när man rekordsänkte rejält, så vinner man detta.

  Elfving som tränare Mayia Exclusive tränar även en annan intressant häst i detta lopp, 2 Dino Cream. Har tre starter efter längre vila och har sett fin ut i samtliga. Gått framåt rejält sedan innan vilan och fortsätter ta kliv framåt. Dragit ett fint spår och spännande med Magnus Djuse i sulkyn.

  Goop är såklart alltid att räkna med när det kommer till unghästar. Här styr han sin egentränade 4 Somethingroyal som vann på fint sätt senast. Har hon tagit det loppet på rätt sätt kan vi nog förvänta oss en rekordsänkning här. Hur stor den blir återstår att se men det kan absolut räcka till seger.

  V86 - 5

  Åby, stayerlopp över 2640 meter voltstart.

  Riktigt roligt stayerlopp där jag tror det är många om budet. Hittar några lågt streckade som jag absolut inte ser som chanslösa och därför streckar jag på en del.

  2 Crazy First Love gjorde det jättebra i barfota premiären senast och ledde fältet runt om. Många likt undertecknad trodde på hästen då och visst kan han leda länge denna gången också. Jag tycker dock att motståndet är ganska likvärdigt men nu står endast 20 meter bakom (40 meter senast) och det är en betydligt tuffare uppgift.

  6 Oracle Tile har en riktigt härlig inställning och går hela vägen. Gynnas av den längre distansen då hästen är mer stark än snabb och kommer sluta långt fram här. Har en ruskig avslutning att skjuta till och kommer spurta ner många tillslut.

  8 Andre Ward avslutade riktigt bra bakom en stark Samson senast. Formen verkar sitta där och kan man hitta en fin ryggresa så kan avslutning ta en långt igen. Känns även han distansgynnad och skall räknas tidigt.

  En riktig outsider men som absolut inte är chanslös är 11 Sandsjöns Enzo. Visst, hästen är kanske bättre över kortare distans men han är också van riktigt tufft motstånd. Får han smyga med i ryggar här så kan han bli riktigt farlig tillslut för inte ens Conrad kör väl fram härifrån?

  V86 - 6

  Solvalla, 1640 meter autostart.

  7 S.G. Kingstone går ner i klass rejält här mot vad man mött på slutet och måste ses med toppchans trots tråkigt utgångsläge. Ingen snabbstartare och riskerar att hamna långt bak, men är desto starkare så lär köras offensivt mot detta motstånd. Formen sitter där och nu Örjan upp igen. Kan vara en spik om inte spelprocenten sticker för högt.

  1 Mojo Express har haft lite svårt att vinna men är ofta med där framme. Står på tur för ny seger snart. Kan öppna hyfsat men har bästa biten tillslut. Kan accelerera ordentligt om luckan ges över upploppet så jag misstänker att Magnus försöker hitta en smygresa. Kanske ledning och släppa till stallkollegan?

  11 Hipster AM och 12 Pewdiepie har kapaciteten för att vinna här men har dragit nitlotter i spårlottningen. Behöver rejält övertempo men skulle det bli det så är man inte borta.

  V86 - 7

  Åby, stolopp över 1640 meter autostart.

  Väldigt öppet lopp i mina ögon där det lär bli åka av från början till slut.

  3 Kattis J Boko kan öppna snabbt och lär laddas mot tät. Väl där kan man leda mycket länge. Barfota runt om är ett plus på denna dam men vanliga vagnen ett litet minus. Galopperade senast men blev då störd så inget jag tar allt för hårt på utan det är bara nya tag här. Vettig chans.

  1 Hazyshadeofwinter kan även hon öppna riktigt snabbt och kommer säkerligen hålla ut övriga en bit. Sedan tror jag att André är nöjd med rygg på ledaren. André är en kusk och tränare jag gillar skarpt och han brukar trivas bra hemma på Åby. Open stretchen kan han utan och innan så lita på att det kommer försökas över upploppet!

  11 Down Town Girl är svår att inte nämna efter senaste prestationen. Spår 12 då och jag skall i ärlighetens namn erkänna att jag inte trodde ett dyft på henne därifrån. Prestationen hon sedan visade var ruskig. Motståndet var inte det bästa men att göra den avslutningen efter en galopp visar på riktigt fin inställning. Nu är känslan att hon blir lite överspelad här på den prestationen men jag vågar ändå inte lämna utanför.

  V86 - 8

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  I avslutande avdelningen tycker jag det ser upplagt ut för favoriten och jag spikar.

  6 Sidney Celeber är en häst som jag gillar skarpt och ofta talar mig varm om. Insatsen senast visar att man verkligen är på gång med formen och nu väljer man dessutom att testa med barfota runt om. Nedstruken ett hack är positivt det också och jag tror Örjan kör sig till spets och leder detta runt om.

  Skall man säga något emot favoriten så är detta såklart inte hästen viktigaste lopp i livet. Man kommer inte ge allt bara för att vinna detta. Så vill man gardera är det förståeligt. De som är först in på listan då är: 9 Four Guys Dream som besitter hög kapacitet. Har fått ett par lopp innanför västen nu och formen borde komma smygande. 11 Riptide R.D. som har en ruskig avslutning om lägets ges. Vill väl helst sitta i den främre träffen men med lite klaff kan Pierre köra sig dit billigt.

  Det var lite tankar inför onsdagens V86 omgång från Åby och Solvalla. Som sagt tycker jag det ser öppet ut för fin utdelning. Vill man lira med mig så kan man göra det HÄR

  Jag önskar er lycka till med spelet oavsett hur ni väljer att spela. Hoppas några tankar härifrån kan hjälpa er på vägen till miljonerna!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube