Tankar inför V86 Åby & Solvalla

  V75 i lördags slutade med 6 rätt på två lappar och ruskigt nära stora pengar igen. Vi fortsätter pricka stolpen men biter ihop och fortsätter gnugga vår egen stil.

  V86 denna onsdag blandas mellan min hemmabana Åby (där jag kommer vara på plats) och Solvalla. Trevliga lopp och som vanligt när det är V86 tror jag på fin utdelning för åttan.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V86 - 1

  1640 meter autostart.

  4 Global Agreement som kan öppna hyggligt bakom bilen borde kunna hitta en fin position här och blir då att räkna med. Vann senast från dödens på ett övertygande sett och visade att man är ganska oöm för positioner. Har dock krånglat lite på slutet och är inte alls att lita på så gardering är givet för mig.

  2 Romero har fått lite kämpiga utgångslägen på slutet men ändå presterat bra. Formen borde sitta där och nu har man äntligen dragit ett bra spår. Kan öppna hyggligt han också men har krånglat till det med galopper bakom bilen så lär inte laddas direkt. Sitter dock i rätt spår direkt och blir det lite tempo så har han en stark avslutning.

  En annan som har en stark avslutning och skulle kunna skrälla till här är 6 Victory’s Club. Återkommer efter lång vila och resultatraden är allt annat än vacker men jag tycker dock att det finns fin kapacitet i hästen de dagar han fungerar. Trivs över distansen och har bästa biten tillslut. Gynnas av de lilla fältet och open stretch. Kan vilan ha gjort honom gott?

  V86 - 2

  Fyraåringslopp över 2140 meter autostart.

  Lite skiktat fyraåringslopp om man skall se till vad hästarna presterat hittills i karriären.

  2 Ottens Hero som kan öppna snabbt bakom bilen tror jag får ledningen i ett tidigt skede här och blir då hästen att slå. Presterade riktigt bra i våras men tappade sen lite form. Kommer tillbaka efter lite längre paus nu och skulle eventuellt kunna behöva loppet för att hitta toppformen men jag tror ändå man kommer göra ett bra lopp. Får man tag på ledningen hyfsat enkelt så kan det räcka hela vägen.

  7 Excellent Diamond tycker jag är jättespännande här. Tuff häst som klarar av att göra endel jobb själv. Skulle kunna göra jobbet utvändigt och ändå vinna. Gynnas såklart om det skulle bli lite högt tempo. Kan öppna hyfsat och borde lösa spåret fint.

  Varningen i loppet får 1 Wilson Knight stå för. Snabb ut bakom bilen och skulle kunna få tag på positionen i rygg på ledaren. Springer fina tider utan att riktigt ha räckt fram hittills men skulle det bli överpace här så skulle man kunna avgöra över open stretch.

  V86 - 3

  Stolopp över 2140 meter autostart.

  3 Devs Daffodil återkom efter lång vila senast och övertygade direkt. Vann på riktigt fint sätt efter att ha gått sista varvet i dödens och sedan avgjort över upploppet mot ledande Racing Ribb. Ett styrkebesked och har det loppet tagit henne framåt blir hon svårslagen här. Ingen raket från start men mer stark än snabb och oöm för positioner.

  Två hästar som är startsnabba och högst troligt gör upp om ledningen är 1 Sharp Dream och 2 Darah Bibo. Som jag läser loppet kommer detta vara ledaren och rygg ledaren (vet inte vem som körs vart men tippar att Sharp Dream får leda fältet). Båda två måste då räknas tidigt och kanske kan styra hem loppet åt Untersteiners.

  Varnar även för den tredje Untersteiner hästen, 9 Mahma Lane som styrs av Peter Ingves. En mer stark än snabb häst så bakspåret blev okej. Skulle gynnas om det blev tempo och uppenbarar sig läget så brukar Ingves kunna trycka dit dom.

  V86 - 4

  Guldklockan försökslopp, K500 över 2640 meter autostart.

  6 Condior slog tillbaka senast och vann på ett fint sätt. Uppgiften nu tycker jag ser bra ut också och han kommer säkerligen sluta långt fram igen. Har en snabb inledning och får han tag på ledningen här så finns kapaciteten att spåra runt om. Har dock gett sig lite lätt från ledningen vid tidigare tillfällen så frågan är om inte distansen är ett litet minus ändå.

  9 Arch Lane däremot är gynnad av den längre distansen och kommer med formen på topp. Bakspåret kanske inte är optimalt men säkert ingen jättenackdel heller och med fältets bästa kusk borde det bli en bra resa. Har en vass avslutning och kommer fälla många tillslut.

  Vill varna för 1 Vicar även om utgångsläget blev iskallt. Stark och rejäl häst som bara han hittar ut kommer tugga på bra. Har varit ute mot tufft motstånd på slutet och går ändå ner lite i klass här får man säga.

  V86 - 5

  3140 meter voltstart.

  1 Niford Des Baux skulle kunna leda detta från start till mål. En stark och rejäl kuse som ännu inte förlorat felfri i Sverige. Har dock galopperat ett par gånger och de har kommit från ingenstans så hästen är inte helt att lita på. Gynnas av den dryga distansen och står han bara på bena så tror jag han bara vinner.

  7 Galantis såg fin ut igen senast på Tingsryd. Detta är en kapabel häst som i princip aldrig vinner. Gör ofta bra lopp och har fina tider i kroppen men huvudet vill bara inte vara först. När polletten släpper så tror jag han kommer braka igenom klasserna.

  8 Outstanding O. lät det bra på inför senast och man ryckte då alla skor. Det blev galopp men med det sagt borde formen fortfarande sitta då det knappt var en vecka sedan. Man återgår till skor men frågan är om det verkligen är ett minus. Hästen är stark som en oxe och distansgynnad här. Skulle kunna smälla till med klaff!

  V86 - 6

  Treåringslopp över 2140 meter autostart.

  6 Mellby Jinx gjorde ännu en kanoninsats senast när man var så när att slå av Felix Orlando i E3 finalen. Det saknades några meter så hade man varit förbi. Någon Felix Orlando finns inte här och motståndet ser i allra högsta grad överkomligt ut. När man dessutom lottades till ett fint startspår så talar mycket för seger. Hästen är allround och går från alla positioner och borde ha bra chans oavsett upplägg.

  Spännande utrustningsändringar är det på 4 Graham Hill som knappt gjort ett fel hittills i karriären. Ännu inte ställts mot de där riktiga kulltopparna men ändå mött och slagit bra hästar. Nu rycker man skorna på alla hovar, vilket är väldigt spännande och man har dessutom dragit spåret innanför värsta konkurrenten. Kan absolut utmana!

  Fortsätter man strecka så missa inte Westholms 3 Illuminati K.W. som jag varnat för i princip varje start han gjort. Motståndet hårdnar till lite visst men skoryck och fint utgångsläge kan göra mycket. Kapacitet finns det nog i hästen så det räcker och blir över, gäller bara att få ut det på banan.

  V86 - 7

  Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

  9 King Kong har jag nämnt i princip varje start och det är en för klassen kapabel herre. Var senast ute i en klass 2 final men svek mig lite då. Nya tag nu och motståndet denna gången är iallafall lite enklare. Bakspår borde inte vara något jätteminus utan hästen går även bakifrån. Kanske till och med kan gynnas av att få smyga lite denna gång. Kommer sluta långt fram och blir det rätt resa vinner man!

  7 Global Virgin har tagit stora kliv framåt på slutet och det känns som formen verkligen sitter där. Startgaloppen näst senast tar jag inte jättehårt på utan tittar mer på senaste starten och spurten där. Riktigt fin avslutning då och sitter man inte för långt bak i kön här så kan man fälla samtliga ifall man upprepar.

  3 Protector Tile är den troliga ledaren av loppet och kan såklart leda länge. Kommer med två raka segrar och formen verkar sitta där. Måste streckas tidigt.

  V86 - 8

  Treåringslopp ston över 2140 meter autostart.

  Det går inte riktigt att blunda för att 8 Great Skills kommer till start med 4 segrar på 4 starter. Hundra procent segrar alltså. Man har slagit några av dessa tidigare och jag tror inte vi sett botten i denna märr. Utgångsläget är dock iskallt och motstånd saknas inte så garderingen är ändå given.

  7 Rihanna W.I. har visat fin form på slutet och har en ruskig avslutning att skjuta till. Kan Mika Forss hitta en fin resa så kan man fälla många tillslut. Gynnas om det blir tempo.

  2 Imhatra AM gör en spännande Sverigedebut här. Har gjort många fina starter i USA men endast över kort distans. Nu är det medeldistans och visst kan det kännas lite extra i benen då men skulle det klaffa rejält så är man nog inte helt borta ändå. Spännande till 2%!

  Detta var mina tidiga tankar inför onsdagens V86 från Åby och Solvalla. Hoppas de kan hjälp er i er väg mot miljonerna.

  Även jag gör ett försök att nå dem med mina andelsspel som ni hittar HÄR

  Nu gungar vi in åttan tillsammans!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube