Tankar inför V75 Romme - Nu hänger vi dit den! » 24 feb. | Christian…

Tankar inför V75 Romme - Nu hänger vi dit den!

En spännande V75 omgång från dalatravet och Romme väntar denna helg. Många fina hästar och lopp att se fram emot och det ser på förhand ut som att det kan bli bra betalt på sju rätt. Jag har en bra känsla inför omgången och hoppas det är denna gång det smäller!

Mina andelar till omgången:


och såklart min och Niklas Lindstedts gemensamma andel Biffen o Bananen där vi monterar ihop våra tankar till ett system


V75 - 1

Klass 1 försök över 2140 meter voltstart.

Ett jämnt lopp med många hästar som kommer med form och som kommer vara med och göra upp om det. En enkel lösning skulle kunna vara att helgardera och gå vidare men jag tror jag har hittat en fräck nyckel!

8 Tullibardine Boe får mitt förstastreck i loppet. Avslutningen senast vittnade om en häst i form och denna gång tror jag inte Richard L styr fast hästen. Även om voltstart kanske inte är fördelaktigt så tror jag man kommer iväg okej från spår 1 och lyckas hitta ut i ett andra spår. Väl där tycker jag det skall vara en god chans att runda detta fältet tillslut och det långa upploppet är till stor hjälp för att hinna sätta nosen först. Jag testar att spika mig ur avdelningen med min tipsetta, kör i vind!

2 She’s Ready håller jag som främsta motbudet mot min spik. Här kommer det laddas mot ledningen så snart tillfälle ges och därifrån blir hon svårfångad. Kommer med kalasform och 7 segrar på 9 senaste försöken vittnar om en raketutveckling. Står sig bra kapacitetsmässigt i detta fältet och bör ha en bra chans till en ny viktoria.

12 Power Blaster är såklart ett annat motbud men spåret blev ju iskallt. Hästen går klart bäst i ledningen och från spår 12 blir det tufft. Skulle gynnas av högt tempo och lite körning där framme men frågan är om inte min spik Tullibardine Boe skulle gynnas mer?

Vid gardering så glöm inte 5 Lord Horse som står lite på tur för en seger. Färsk i klassen men besitter fartresurser så det räcker.

V75 - 2

Kallblodsdivisonen över 2140 meter voltstart.

Två hästar sticker ut på strecken och jag tycker också dess två sticker ut kapacitetsmässigt. Duellen mellan Roli Eld och B.W. Rune fortsätter!

10 Roli Eld, Daniel Redéns bidrag, har visat toppform ända sedan första starten hos stall Zet. En häst som tidigare har krånglat lite med galopper har verkligen skärpt till sig med hjälp av Redéns magi och presterat på topp. En stark och snabb häst som bör komma iväg fint från spåret och sedan tävlar man väl bara mot två konkurrenter här, B.W. Rune och sig själv.

13 B.W. Rune, som vann senast dess två möttes efter en ruskig prestation utvändigt om Roli Eld, har nu dragit det sämre spåret av de två. Spår 5 i volten är aldrig roligt och skulle det krångla i starten så kan chansen att utmana mycket väl vara borta. Kommer man iväg bra så kan vi nog förvänta oss ännu en upploppsduell mellan dessa giganter.

Jag har svårt att skilja på hästarna och även om låset känns iskallt så förespråkar jag det. Vill man strecka vidare så bör 9 Art Kjarvald och 11 Bellfaks vara tidiga. Båda har en fin spurt tillslut och kom snabbt ute i banan senast.

V75 - 3

Gulddivisionen över 1640 meter autostart.

Ett rörigt lopp som kan öppna upp för skrällar.

7 Disco Volante, en av mina favorithästar, fortsätter att starta på och gör det bra nästan varje gång. Man öppnar snabbt och tar hand om ledningen enligt plan men sedan tappar man stinget den sista biten. Sista 100 metrarna har väl aldrig varit Discos bästa bit men i de två senaste starterna tycker jag man sett lite tröttare ut än vanligt. Det har då rört sig om 2140 meter men nu är man tillbaka på favoritdistansen 1640m. Spår 7 är såklart inte optimalt men jag tror ändå man kan ta sig till spets. Det kan dock kosta, både i benen och i huvudet då Disco kan bli lite het om han får svar. Jag vågar därför inte spika Disco som ändå är min första häst i loppet.

6 Västerbo Grosbois tycker jag har gjort det bra i alla sina starter på slutet. Rauno Pöllänen har styrt efter hästens förmåga och verkligen fått gehör från sin 10-åring som aldrig varit sämre än femma i de senaste 11 starterna. Står lite på tur att få segra och skulle det bli körning och kanske en het Disco i ledningen så skulle man kunna profitera på det.

5 Hazard Boko såg fin ut igen senast när man vann på övertygande sätt. Enklare motstånd då men skall för den delen inte glömmas bort nu. Kan öppna och ledningen är väl inte helt omöjligt att man når. Väl där väljer man nog att släppa till Disco som lär komma utvändigt och satsa på en resa i rygg. Disco brukar ju kunna öppna upp lite luckor i fältet så det är inte alls en dum position att ha. Kommer luckan så finns det gott om kapacitet i hästen för att leverera en bra spurt.

V75 - 4

Klass 2 försök över 2140 meter autostart.

4 Again Kronos gör en spännande start här i Sverige igen efter ha tränat och tävlat i Finland sedan man bytt regi. Har i Finland varit på pallen i samtliga sina försök och nu senast fick man äntligen sätta nosen först. Ingen snabbstartare men brukar köra till i ett andra skede och sedan leda länge. Lite tuffare emot nu och ledningen lär vara upptagen men jag tror ändå man startar med chans.

5 D.Day Zet har endast varit utanför pallen en gång i karriären och jag tror inte man kommer hamna utanför idag heller. Örjan lär ladda vad som går mot ledningen och även om det finns några startsnabba invändigt så tror jag man välvilligt släpper när D.Day kommer frustande. Väl i ledningen så kan det såklart bli tufft att ta ner ekipaget för övriga och det bör vara en bra chans att leda fältet in i mål.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 2 Marcarpone Doc som ser ut att ta hand om ledningen initialt här. Jag håller hästen mer som en kortdistanstravare men det hade varit spännande att se vad man kan uträtta från ledningen här.

V75 - 5

Silverdivisionen över 2640 meter autostart.

5 Algot Zonett som är en riktig tuffing ser ut att ha fått en överkomlig uppgift här. En passande distans och ett bra startspår varifrån man kanske får överta ledningen. Når man den positionen så kan loppet vara så gott som över. Ganska färsk i klassen men har gjort de bra i de starter man gjort och nu är det inte det tuffaste silverloppet vi sett så chansen att leda fältet in i mål ser jag som goda!

3 Global Undecided varnade Nurmos för senast och hästen levererade efter det en fin insats trots att det inte var favoritdistansen. Bättre distans nu och när Nurmos varnar skall man alltid lyssna tycker jag. Ingen raket från start men när det är spår 3 kan man nästan bara springa rakt fram för att komma i position. Stark som en oxe och har en bra avslutning att skjuta till om läge ges. Kan absolut ta årets första seger här!

9 Remarkable Feet är en häst som jag har en liten förkärlek till. Snabb från start men inget man riktigt får användning för här mer än att man hittar ut i ett andra spår. Hanterar distansen bra och jag tror att om man får smyga med i ryggar här så kan man spurta förbi många den sista biten. Ett skrällbud till just nu 4%!

V75 - 6

Diamantsto försök över 2640 meter voltstart.

4 Donna Leonora som har fått brottas med tuffa utgångslägen på slutet har nu fått ett framspår. Bör trots att det är ett fjärdespår kunna komma iväg bra och hitta en position i den främre träffen. Har då en ruskig avslutning att bjuda på över upploppet som kan räcka till seger här.

6 Smaragd Norrgård som är startsnabb lär med hjälp av springspåret laddas mot ledningen här. En position man trivs ypperligt i. Hästen kommer med full form och flera fina prestationer i raden. Att Lennartsson har fin form i stallet just nu gör det hela inte sämre. Leder nog detta länge och jag blir inte alls förvånad om man leder runt om.

13 Lyx Håleryd står perfekt inne i loppet och formen kan man absolut inte klaga på. Spår 4 är såklart aldrig optimalt men nu när det är lång distans kan Rikard ta en lugn start och sedan köra till lite. Brukar ha en fin avslutning att bjuda på och kommer runda många tillslut här.

V75 - 7

Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

5 Oxidizer som är färsk i klassen tycker jag ändå skall ses med en bra chans i loppet. Har visat att man besitter kapaciteten för att slå hästar i brons och formen är verkligen på topp. Har lottats till ett bra utgångsläge och Ulf kan välja taktik lite som han vill härifrån.

2 Balotelli Crown som kan öppna hyfsat kan sitta fint på det från början här och går alltid bra tillslut. Avslutade ruskigt snabbt senast och det skrek nästagångare om den insatsen. Nu är det nästagång och det ser ut som en överkomlig uppgift. Van att möta tufft motstånd och drar bara Hanna i högertömmen i tid så kommer man spurta ner de flesta tillslut.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 3 Walther På G. som är snabb ut och skulle eventuellt kunna ta hand om ledningen. Vågar och vill man köra i ledningen så skulle det med lite flyt kunna hålla vägen. Tänker inte åka på ledaren i loppet till 2%!

Dagens dubbel

Rak

DD1 - 4 Donna Leonora
DD2 - 2 Balotelli Crown

Kombinerad

DD1 - 4,6,13
DD2 - 2,3,5

Observera att detta är tidiga tankar inför lördagens V75. De kan ändras ända fram spelstopp.

Många rätt på slutet nu men vi snubblar på målsnöret. Nu är det dags att gunga in den!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Gävle bjuder på torsdagens V64-tävlingar och för tredje kvällen på raken är det jackpott! Hetaste segerbudet i omgången är ett kallblod! Segerrike ... Läs travtips

Hej på er! Gävle arrangerar på torsdagens V64 som är kryddad med jackpot. Flera avdelningar innehåller tyvärr få anmälda hästar men det är ... Läs travtips

Strålande väder i Gävle och vilka lopp vi har att se fram emot! Jag har hittat min vinnare i lopp 6 tillika Norrland Grand Prix där vi får se ett ... Läs travtips

Seinäjoki Race 2021 Är ett travlopp för varmblod som avgörs på travbanan i Seinäjoki i Finland, varje år i april. Detta är ett väldigt högklassigt ... Läs travtips

Dags att besöka Bergsåker denna härliga lördag och det är dags att börja ta betalt nu!Så sent som igår på V86 (onsdags) så var vi ytterst nära på ... Läs travtips

Snart lördag igen och det betyder V75. Denna vecka är det Bergsåker som står för underhållningen och vilka hästar vi får se! Bland andra kommer Very ... Läs travtips