Tankar inför V75 Östersund - To the måån » 10 juni | Christian…

Tankar inför V75 Östersund - To the måån

Förra bjöd på lite skrällar och samtliga fanns med på mina system men på olika lappar tyvärr. Hade lite svårt att peta in spikarna och skrällarna på en och samma lapp, och landade därmed snett. Kul att det blev lite utdelning trots allt. Det hoppas vi på även denna vecka.

Passar på att rikta ett stort tack till er som läser mina tips och även spelar med mig. Det är det som gör arbetet värt de!

Mina andelar till omgången:

Missa inte heller mitt och Niklas Lindstedts gemensamma system ”Biffen o Bananen”

V75 - 1

Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

Ett riktigt getingbo inleder omgången och känslan är att de flesta kan vinna. En helgardering behöver inte vara fel även om det kan kännas tråkigt att inleda en omgång med det.

5 Cash Cowboy som öppnar snabbt bakom bilen har dragit ett fint spår 5 här. Det betyder att man kommer ladda mot täten, där hästen trivs ypperligt. Kommer med formen på topp och satt fast med sparat i senaste starten under Elitloppshelgen. Väldigt tidig här och ett tänkbart spikbud för en riktigt vågade!

3 Young King skall nu göra andra starten i Per Linderoths regi. Den första slutade i succé efter att man fått överta ledningen tidigt och sen kunnat leda fältet runt om. Denna gång blir det ingen ledning om man kollar pappret men däremot en bra position. Jag håller hästen som mer stark än snabb och skulle det bara bli lite överpaceat så kan avslutningen räcka långt.

En annan häst från stall Per Linderoth som det låter väldigt uppåt på är 1 Pane Vino. Där väljer man nu att rycka bakskorna för en extra växel. Öppnar inte supersnabbt så spåret kan bli en fälla här, men hittar man bara ut i ett andraspår och inte sitter för långt bak i kön blir man nog att räkna med. Varning utfärdad!

V75 - 2

Kallblodsdivisionen över 2140 meter voltstart.

Det är egentligen inte så mycket att orda om i den andra avdelningen. Världens just nu bästa kallblod startar och möter i relativitet medelmåttor. 10 Månlykke AM är stark, snabb och har en ruskig vinnarskalle, dessutom är han snabb ur blocken. För att han skall förlora detta så krävs att han är sjuk, och det kan jag inte riktigt spela på.

Tråkig som jag är så kommer jag spika storfavoriten Månlykke nästan oavsett procent.

De som ändå vill gardera emot bör främst kika på 4 Ard och 6 Mo Sjur. Men som sagt, tror det skall mycket till.

V75 - 3

Diamantsto försök och ungdomslopp kombinerat med spårtrappa över 2140 meter.

Jättespännande proposition här med många faktorer som spelar in. Ungdomar och ston brukar kunna skrälla och inte att det är 15 ekipage som skall ut bakom bilen gör det hela ännu mer intressant.

Ett roligt tidigt streck för mig är just nu 7 La Mauresque till 3%. En häst som har fått möta tufft motstånd på slutet och inte alls gjort bort sig. Spår 7 innebär viss vingelrisk såklart men hon är snabb ut och frågan är om inte Grundmann bara trycker av och kör för tät. Skulle en sådan kupp lyckas är det inte alls omöjligt att man leder runt om. 15 hästar som skall attackera samtidigt brukar kunna innebära trafikproblem.

1 Margareta Tooma måste såklart räknas tidigt även hon efter prestationen i regidebuten. Hanna Forslin är en duktig kusk som brukar köra offensivt och hittar man bara ut ifrån innerspåret så besitter hästen kapacitet nog för att vinna.

8 Make More Cider hade jag rankat tidigare om utgångsläget varit bättre. Spår 8 med startsnabba invändigt är aldrig lätt och risken för att man blir hängande i spåren är överhängande. Kapaciteten är dock hög för detta sällskapet och klaffar det bara det minsta så blir man ändå att räkna med. Kul med Carl Philip Lindholm upp på en Goop häst!

V75 - 4

Klass 2 försök över 2140 meter voltstart.

”Klass 2,måla på” brukar det låta och det ligger såklart en hel del sanning i det uttrycket. Denna gång tycker jag dock att jag hittat en väldigt spännande spik i en annars jämn avdelning.

1 Global Attention trodde jag mycket på inför senast men då blev det galopp. Jag tänker göra ett nytt försök och spika denna häst som kapacitetsmässigt står i för låg klass men som krånglar till det för sig. Har galopperat bort massa pengar men står man på benen så slår man detta gäng. Spår 1 i volt tror jag är bra och det finns viss chans till att hålla upp ledningen. Gör man inte det så kan man köra till efter en bit. Han trivs allra bäst där framme och får Mats tag på täten så tror jag man leder fältet runt om. Väldigt spännande spik till 15%!

Skall man gardera så gäller det att ta många. Glöm då inte Markus B Svedbergs 7 Eagle Hall där Ulf Ohlsson som vunnit med hästen tidigare sitter upp igen. Kapabel häst som inte verkar beroende av något speciellt upplägg och kan vinna från de flesta positioner.

V75 - 5

Klass 1 försök över 2640 meter autostart.

Visst ser det upplagt ut för Timo Nurmos 4 Bitcoind’Arc från ett bra spår över rätt distans. Ledningen är inom räckhåll och därifrån blir man väldigt svårslagen.

Nu har vi dock spikat den största favoriten i omgången så vi måste försöka fälla denna favorit som antagligen också blir väldigt hårt betrodd.

9 Gogobet Sisu trodde jag mycket på inför senast. Det blev startgunga då. Annat utgångsläge nu och jag tror faktiskt att bakspår över lång distans kan vara till fördel. Hästen har en ruskig bit tillslut och besitter fin styrka. Blir det tempo på loppet så kan man absolut utmana om segern!

Stjärnsmällen 8 Condior. Här tror jag Bergh kommer ge det vad som går för att nå ledningen. Hästen som är en kämpe kan också öppna snabbt och det tror jag Bergh vill utnyttja. Hittar man till ledningen så blir man hästen att slå för övriga men det får inte ha kostat för mycket.

V75 - 6

Silverdivisionen över 1640 meter autostart.

Lite skiktad Silverdivision om jag får säga det själv. Några hästar sticker ut och man kan nog gå helt säker med 4-5 streck. Jag försöker dock banta ner det till 3 och hoppas på att det räcker.

3 Upstate Face har verkligen glänst på slutet och verkar ha hittat formen. Har visat att man kan öppna snabbt bakom bilen och vi som följer travet vet att Adrian inte är rädd för att ladda. Här skall man nog till spets oavsett svar och lyckas man utan att det kostar för mycket så räcker det nog hela vägen.

En annan som brukar vara pigg på gaspedalen är Robert Bergh och här ställer han ut startsnabbe 4 Van Gogh Z.S. Men som tur är (nog både för Bergh och Adrian) så är det lite beskedligare Per Lennartsson som styr denna gång. Jag tror ändå det blir ett försök mot ledningen från start men när det blir svar invändigt tar man förnuftet till fånga. Hästen fungerar bra även bakifrån och är inte chanslös utan att nå ledningen.

9 Can Lane hade såklart hellre haft ett framspår men om det blir gas där framme så är nog inte bakspåret så dåligt trots allt. Speeden tillslut har man, formen sitter där och Johan skickar inte en häst från Halmstad för att komma tvåa!

V75 - 7

Jämtlands Stora Pris över 2140 meter autostart.

Omgångens höjdpunkt, pärlan, körsbäret i kakan avslutar V75 omgången från Östersund, Jämtlands Stora Pris. 700.000kr till vinnaren och extremt fina hästar kommer till start över denna drabbning över medeldistans. Kanske borde man ta alla och bara njuta?

1 Wild Love kommer från seger i Harpers på tiden 11.9 över 3180 meter, sug på den! Formen är alltså helt på topp för detta supersto som nu alltså kommer till Östersund. Även om jag håller henne mer som stark än snabb så kommer hon inte göra bort sig här. Det ser ut att kunna bli högt tempo hela vägen med så många bra hästar och då har Wild Love alltid en ruskig bit tillslut.

3 Missle Hill som öppnar snabbt fick ett perfekt spår här. Kan troligtvis hålla ut övriga och ta hand om ledningen. Väl där är man såklart mycket svårslagen men lär inte få sitta ostört i ett sånt här lopp. Kan leda loppet runt om men skulle också kunna tröttna sista biten.

9 Vernissage Grif ser ut att bli lite bortglömd här. Det är en häst som var påtänkt för Elitloppet men som inte fått det att lossna riktigt på slutet. Borde vara vässad och bakspår tror jag inte är någon nackdel. Ruskig grundkapacitet och lever man bara upp till den så blir man att räkna med!

Dagens Dubbel

Rak

DD1 - 3 Upstate Face
DD2 - 1 Wild Love

Kombinerad

DD1 - 3,9
DD2 - 1,3,9

Observera att detta är tidiga tankar inför lördagens V75 och att de ändras fram till spelstopp.

Vill man spela med mig så gör man det HÄR.

Välkomna att gunga med mig!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Royal Ascot 2021 Är Storbritanniens största tävling sett till prissumman och lockar flera av världens finaste tävlingshästar. Här tävlas ... Läs travtips

Vi borde ha en högintressant kväll framför oss när Gävle arrangerar tisdagens V64:a. Omgången känns väldigt klurig och jämn och således är det bäddat ... Läs travtips

Hej på er! 6st tappra andelsköpare fick under måndagen 446:- tillbaka på 65 kronor satsade på Niklas Power. Omgången blev dock tämligen ... Läs travtips