Tankar inför V75 Örebro 1/5 » 29 apr. | Christian Sandholm -…

Tankar inför V75 Örebro 1/5

Jag vill börja med att tacka er som fortsätter läsa mina tips (hoppas jag bidragit till några vinster där ute) och till er som väljer att spela med mig. Spelet går verkligen i vågor och förhoppningsvis kan jag bjuda på något riktigt stort snart igen.

Lördagens V75 blev verkligen svårlöst, och även om vi var rätt på både en rolig spik och ett par skrällar så lyckades jag inte samla dom på en kupong.

Nya tag denna vecka när V75 går av stapeln på Örebro. Väldigt fina lopp men med ett väldigt tråkigt inslag.. Kommer till det längre ned. Omgången känns som den har ett par starka favoriter men också många väldigt öppna lopp. Får vi ett par skrällar i dessa så kan utdelningen bli riktigt fin!

Mina andelar till omgången:

Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen”


V75 - 1

Bronsdivisionen över 2140 meter voltstart.

En jämnspelad inledning på V75 och det skall det väl vara också. Jag har valt att strecka 5 hästar och har svårt att se att det skulle sträcka sig utanför dessa.

5 Four Guys Dream håller jag högt i detta fält men spåret drar tyvärr ner på chanserna lite. Hade det varit spår 1,2 eller 6,7 så skulle jag säga toppchans men nu finns risken att man hamnar lite långt bak från start. Det är en häst som har fin kapacitet för klassen och besitter både styrka och fart. Brukar bjuda på en fin avslutning och är van att få jobba lite bakifrån. Med ett lopp i kroppen så tror jag ändå man har en bra möjlighet att runda fältet tillslut, bara Persson lyckas behålla en position i den främre klungan från start.

6 Surf’n Turf låter det uppåt på från stallet och med ett springspår och Örjan i sulkyn kan man väl inte vara annat än positivt inställda till denna start. Siktas nog mot ledningen där hästen trivs och det finns stor chans till att den nås, antingen av egen kraft eller att man blir släppt. Formen känns som den börjar närma sig toppen och det kan bli tufft att rugga ekipaget om man får tag på ledningen lite för enkelt.

Skrällen i den inledande avdelningen skulle kunna vara 9 Il Duce Boko där man lät väldigt uppåt inför senaste starten. Var då anmäld första barfota runt om men blev sent struken. Nu är det anmält barfota runt om igen och blir det så denna gång så är det första gången. Två saker gillar jag med en sådan här skräll, förändringar i utrustning och att man senast var väldigt uppåt från stallet men utan resultat. Jag måste utgå från att hästen är i ordning trots strykningen senast och då tycker jag 6% är väldigt trevligt att strecka till!

V75 - 2

Silverdivisionen över 2100 meter autostart.

Först och främst, alla tankar till Farlander AM och hela kretsen kring hästen. Väldigt tragiskt det som hänt och det kommer vara en sorgens dag på Örebro på lördag.

Jag kommer inte lägga någon bredare utläggning av den andra avdelningen utan det blir spik 6 Seismic Wave trots årsdebut.

V75 - 3

Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

Ett ruskigt öppet diamantstoförsök här i den tredje avdelningen. Hade jag haft råd så hade jag tagit alla för nästan ingen startar utan chans.

8 Zante Grif får agera första streck här och måste med på lappen. Spår 2 i volten bör gå fint och det lär köras offensivt direkt från start. Tog ledningen direkt från start näst senast och ledde enkelt fältet in i mål. Nu kommer man behöva köra bakifrån men hon hanterar även det. Varit ute i tuffa gäng och klarar endel jobb.

12 Xanthis Delicious som nu fått ett springspår kommer till start med stigande form. Vann senast efter att ha gjort jobbet själv. Kommer sitta bra på det direkt efter start här och sedan kan Skoglund rycka i högertöm när det passar. Måste ses med bra chans.

11 Pappajonnys Ilse känns som en väldigt intressant skräll i loppet. Nu testar man att rycka skorna igen och det är dessutom anmält med jänkarvagn (undra om de sett att det är spår 5 i volt). Vagnen känns som ett fel i anmälningslistan men skorycket är intressant om det blir av. Det är även ett kuskplus denna gång i form av Oskar J Andersson. Just nu spelad till endast 2% måste den med!

V75 - 4

Klass 2 över 2609 meter autostart.

Lägsta klassen och då brukar jag förespråka att man skall måla på. Nu är det dock lång distans och jag tycker mig ha hittat ett starkt lås som bör ha god chans att runda detta fältet.

9 Halo AM årsdebuterade senast och gjorde ingen besviken. Rapporterna inför gick i dur, vilket gjorde att jag spikade och oj så rätt det var. Hästen hamnade sist, fick gå ut och runda i tredje, dödens och sedan tog han sig förbi ledaren över upploppet. Har han tagit det loppet på rätt sätt så kommer vi få se en ruskig prestation här igen. Distansen tror jag snarare är ett plus och detta är en häst utöver det vanliga.

10 Max Håleryd har lite fler lopp innanför västen än Halo AM och det har verkligen kuggat i för hästen på slutet. Två raka segrar och formen känns helt på topp. Han är stark och trivs över lång distans. Taktikern Goop hoppar upp igen bakom och ekipaget skall ses med väldigt bra chans även dom.

Vill man ha hängslen och livrem plockar man med även 12 Versace Face som är stark som en oxe. Jag väljer dock att chansa bort Redéns häst pga spåret och att två likvärdiga hästar står med bättre utgångslägen. Sedan är det alltid skönt att spara de pengarna till en annan avdelning.

V75 - 5

Klass 1 över 2100 meter autostart.

Det känns lite som en straffspark för Nurmos 7 Chiru som nu fått ett lopp innanför västen efter vila. Gled då undan från ledningen på ett väldigt övertygande sätt. Om hästen gått framåt med det loppet så kommer han bli väldigt svårslagen. Denna gång blir det dock ingen ledning utan han kommer få försöka runda fältet och därför väljer jag att gardera så hoppas vi det blir långt fram.

4 Cash Cowboy har snart jobbat ihop till en seger till i raden och den skulle mycket möjligt kunna komma nu. Hästen öppnar sylvasst och lär laddas mot ledningen. Väl där finns det kapacitet nog att leda fältet runt om. Adielsson som styr får sätta klockan och sedan åka. Trevligt streck till 6% bakom favoriten.

6 Mandela Zon fick äntligen vinna näst senast och fortsatte med en fin prestation senast. Han gör hela tiden jämna bra prestationer och nu när det skall springas barfota så förväntar jag mig inget sämre. Har en vass avslutning så en ryggresa och sedan spurta förbi konkurenterna låter som en trolig taktik härifrån.

V75 - 6

Deltävling Paralympiatravet över 1609 meter.

Här kommer preliminära lappens andra spik i form av 5 Very Kronos. Som jag läser loppet så kommer Sorbet ta hand om ledningen och utvändigt kommer Very Kronos sätta sig. Loppet känns därefter ganska låst och någon av dessa två borde vinna. Att låsa på dom känns ganska iskallt då jag tror de kommer hamna runt 35-40% båda två lagom till inlämning. Därför väljer jag nog att gå på Very Kronos rakt ut. Jag tror helt enkelt han är starkast tillslut. Han är redan klar för Paralympia travet så behöver inte vinna men det är en vinnarskalle av rang och Erik kommer förhoppningsvis inte neka honom.

1 Sorbet är solklart andra streck.

V75 - 7

Örebro Intn’l över 3140 meter voltstart.

Omgångens höjdpunkt avrundar tillställningen på Örebro denna lördag. 400.000kr väntar hästen som korsar mållinjen först efter 3140 meter.

Klar första häst för mig är den regerande Harpers vinnaren 10 Moni Viking. Hästen som älskar lång distans har varit ute och tampats mot några av de tuffaste i världen på slutet. Bland annat startade han i världens största travlopp Prix D’Amerique men då blev det galopp. Nu är motståndet lite mer överkomligt och även om det är 40 meter tillägg till de längst fram så tror jag på bra chans att runda fältet tillslut.

Jag väljer dock att gardera lite och bakom min tipsetta finns det några intressanta hästar som skulle kunna utmana.

9 Ivory Di Quattro som har visat på fin form på slutet älskar lång distans och har från start 20 meter tillgodo på favoriten. Det kan fälla avgörandet tillslut om det skulle krångla lite längs vägen för Moni Viking. Jag tror Bergh kommer styra offensivt här och då är det inte omöjligt att man sitter i tät eller utvändigt väldigt tidigt.

7 Ganyboy är en häst som jag verkligen gillar men som kanske vanligtvis inte hävdar sig i detta sammanhang. Jag tycker dock man har sett väldigt fin ut på slutet och nu väljer man att rycka skorna bak. Att Claes Sjöström hoppar upp i sulkyn ser jag som ett plus och med lite flyt, klaff och medvind så kanske han taktikar hem detta. Miljonsmäll till 0.5%!

Dagens Dubbel

Rak

DD1 - 5 Very Kronos
DD2 - 10 Moni Viking

Kombinerad

DD1 - 5 Very Kronos
DD2 - 3,6,7,9,10

Observera att detta är tidiga tankar inför helgens V75. Dessa kan komma att ändras ända fram till spelstopp.

Vill ni spela med mig i något av mina system så hittar ni andelarna här.

Nu hoppas jag att någon hittar fram till miljonerna. Hojta gärna till om något av mina tips hjälper just dig!

Nu gungar vi in nästa storvinst!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen