Tankar inför V75 Kalmar söndag 27/6

  Denna vecka är det söndag som gäller för V75, missa inte det. Vi skall tydligen fira midsommar och då tycker ATG att vi behöver vila lite på lördagen.

  Det är Kalmar som står för underhållningen och omgången i sig ser riktigt spännande ut. Jag har en riktigt bra känsla och spikarna är knappt betrodda. Vad har kollektivet missat?

  Mina andelar inför omgången:

  Tillsammans med Niklas Lindstedt gör jag också andelen ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar.

  V75 - 1

  Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Jag tänkte gå ut hårt och spika direkt i den första avdelningen. Ett jämnt lopp där det blir dyrt om man skall komma ut säker.

  Istället väljer jag att tro att 3 Racing Ribb tar sig till ledningen och sitter där loppet runt. Det är en startsnabb herre som funkar över alla distanser. Startsnabb och stark så bör klara av att sätta ett tempo som gör det tungt för övriga. Adrian brukar inte direkt vara defensiv i sina styrningar så att det är ledningen som gäller kan vi nog vara säkra på.

  En bra spik i en annars öppen avdelning. Värst emot håller jag 2 Zio Tom Jet och såklart 5 Hell Patrol om han står på benen denna gång.

  V75 - 2

  Stayerlopp över 3140 meter voltstart.

  Trots att jag har en ganska klar första häst så kommer jag nog spela för skräll i den andra avdelningen. Detta då jag inte riktigt litar på min tipsetta som dessutom fått lite sämre spår, och där bakom känns det öppet.

  12 Hurricane Silas hade varit en spik för mig med bättre spår. Det är den häst som gynnas mest av den långa distansen och hästen verkligen älskar det. Kommer till hemmabanan med kalasform och att Lennartsson styr ser jag som ett litet plus.

  7 Gardner Shaw missgynnas inte heller han av den dryga distansen. Även om jag håller hästen bäst över medeldistans så gör han ruskigt bra lopp även över lång. Har dock inte sett som bäst ut på slutet och det är stora frågetecken kring formen. Bör ändå plockas med på ren kapacitet.

  Skrällen skulle kunna vara 2 Kondor Dream som får ta hand om ledningen här. Det är en stark häst som klarar distansen. Skulle med lite flyt kunna rinna undan från ledningen och till 5% tycker jag det är ett intressant streck.

  V75 - 3

  Stoeliten över 2140 meter autostart. 

  Lite skiktat stoeliten försök om ni frågar mig. Självklar etta är 1 Mellby Free och är så även på spelprocenten. Även om hästen kanske inte sett som bäst ut på slutet så skall hon ses med bra chans här. Snabb ut och lär ta hand om ledningen, och är det något som Goop kan så är det att styra hem sina hästar från den positionen.

  Men som sagt har hästen inte sett som bäst ut på slutet och därför vill jag ändå gardera lite. En som kommer med dokumenterad form är 3 Hevin Boko som absolut har kapaciteten att vinna ett sånt här lopp. Har mött några av världens bästa och inte alls gjort bort sig. Senast blev det problem i starten och det blev då lite långt fram. Nu är det bilstart och det gynnar hästen även om hon inte är någon raket från start.

  När två träter brukar det låta och det tänker jag ta fasta på genom att ta med en tredje häst som skulle gynnas av lite körning mellan de två betrodda. 5 Gina Mearas har kanske inte varit ute så mycket i dessa sällskapen tidigare men det är en häst som besitter enorm kapacitet. Behöver få det lite kört för sig denna gång om det skall räcka men det är ingen omöjlighet att det blir så. Spännande till 5%!

  V75 - 4

  Klass 2 försök över 2640 meter voltstart.

  Klass två, måla på. Det brukar vara ett bra motto men i detta fallet väljer jag att göra precis tvärtom. Vi chansar lite och spikar utanför boxen.

  Hans Crebas 2 Howdy Quick är nu ute på rätt distans och kommer med en fin form. Det är en stark kuse som har allt att vinna på den långa distansen och utgångsläget. Hästen öppnar ungefär som en traktor och då är det skönt att sitta i rätt spår direkt. Styrkan är främsta vapnet och det bör över distansen bara bästa hästen i fältet. Goop hoppar upp bakom vilket är plus plus och om bara hästen fungerar så tror jag taktikern styr hem detta.

  Motbuden är de betrodda, 1 Behind Bars och 3 Napoleon Cash.

  V75 - 5

  Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

  Ett riktigt getingbo om ni frågar mig. Här kommer jag gå loss med penseln och är inte alls främmande för att strecka samtliga.

  För att nämna några som jag tror lite extra på så tror jag 5 Nouba Mom kommer göra ett bra lopp här. Hästen är snabb ut från start och skulle med lite klaff kunna köra sig till ledningen, och om inte annat sitta långt fram i kön. Anmäld barfota igen nu och det såg ju kanonfint ut senast när man efter ha vunnit blev diskad för passgång. Kan mycket väl spurta hem detta om hon håller sig till rätt gångart.

  11 Balboa Lux hade varit tidig och tänkbart spikbud om spåret varit lite bättre. Detta är en kanonhäst som är snabb ut och trivs med tät. Bakspåret nu är såklart ett minus men hästen har vunnit även bakifrån. Skall såklart med på kupongen på ren kapacitet men som sagt, framspår så hade det varit en spik.

  Smällen i loppet skulle kunna vara 2 Baron Frontline som sitter i rätt spår direkt från start. Hästen kan öppna hyfsat så Bergh kan nog försvara den position han vill ha. Sedan väntar han bara in rätt läge att dra högertöm och utnyttjar hästens speed tillslut. Skulle kunna gå och till 2% är det jättespännande!

  V75 - 6

  Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  Ganska skiktad Bronsdivision där jag tror man kommer långt med få streck. Min första häst är 5 Rackham och jag var ett tag inne på att spika. Jag älskar denna hästen och tycker han borde ha mer pengar på sig än vad han har. Styrkan är främsta egenskapen men hästen kan utnyttja den över samtliga distanser. Klara många olika upplägg i loppen, klarar av att göra jobbet själv och är inte beroende av någon annan. Det är en egenskap som jag värderar högt och det vinner man många lopp på.

  6 Easy Cash skall aldrig räknas bort i dessa sammanhang. Riktigt kapabel häst som både är stark och snabb. Brukar också han ha en ruskig bit tillslut och har det då gått lite för snabbt där framme blir han svår att stå emot. Det kan även bli så att Bergh kör sig till ledningen i detta gäng och då blir man hästen att slå.

  1 Boston Wise L har visat väldigt fina egenskaper sedan man kom till Sverige. Aldrig en dålig insats och 5 segrar på 8 försök vittnar väl om det. Mötte riktigt tuffa hästar i Harpers för två starter sedan och gjorde det bra. Enklare motstånd nu men också andra förutsättningar. Skall streckas tidigt men bara tredjehandare hos mig.

  V75 - 7

  Gulddivisionen över 1640 meter autostart.

  Spännande gulddivision med många fina hästar till start. Förra årets Elitloppsvinnare 1 Cokstile blev också spårvinnare här med innerspåret. Visst ser det på förhand ut som en vettig uppgift för italienaren som är snabb ut bakom bilen. Men det finns dock snabba även utvändigt och då kan snabbt spåret bli till en fälla. Bra chans men överspelad i dagsläget och jag väljer att gardera.

  Först och främst vill jag ha med 6 Harran Boko som kan öppna snabbt. Kommer sitta långt fram i kön tidigt och därifrån kan Per Nordström lägga upp loppet efter hur det blir kört. Detta är en häst som verkligen visat att man duger i finrummet och måste tas på allvar här.

  11 Brother Bill måste med trots utgångsläget. Det hästen visat på slutet och tongångarna kring honom gör att jag inte kan lämna utanför. Visst, läget är riktigt risigt och det krävs väldigt mycket flax över distansen för att hinna dit men konstigare saker har hänt. Hästen har en ruskig avslutning och blir det högt tempo så kan den räcka långt!


  Detta var mina tankar inför söndagens V75 omgång. Observera nu att det är söndag som gäller denna vecka pga midsommar och det där tramset.

  Vill man spela man spela med mig så gör man det HÄR eller längst upp på sidan.

  Ha nu en fin midsommar, ta det lugnt och ta hand om varandra, så gungar vi in en fin sjua på söndag!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube