Tankar inför V75 Jackpoten från Hagmyren 31/7

  Vill börja med att tacka alla som fortsätter tro på mig och hänger på i med och motgång. Utan er hade vi aldrig vunnit något. Bugar och bockar!

  Denna vecka är det Hagmyren som står som värd för V75 (kryddad med dubbeljackpot). Speciell bana ur den aspekten att vi har ett av Sveriges kortaste upplopp som endast mäter 161 meter. Ledningen & långt fram i kön inför upploppet är därför en väldigt viktigt. Innerspåret/en bakom bilen är inte bra och det krävs rejäl startsnabbhet för att hålla ut övriga därifrån.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi slår ihop våra tankar till ett slagkraftigt system.

  V75 - 1

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Spikförslaget:

  5 Born Unicorn trodde jag mycket på inför senast men då blev det galopp. Enligt tränare Redén berodde det på den amerikanska sulkyn som man slängde på. Nu återgår man till vanlig vagn och hästen känns kanonfin i träningen. Det blir ingen ledning här initialt men Örjan gör nog ett försök att köra sig dig ändå. Lyckas inte det så är hästen bra nog att vinna från dödens. Tuff och rejäl häst som kommer massera ledaren in i mål.

  Draget:

  10 Zap Di Girifalco är en för klassen väldigt kapabel häst. Trivs allra bäst i ledningen men skall även fungera bra bakifrån. Kan här ta ryggen på Örjan när han kör framåt. Skulle kunna hitta positionen andra ytter och blir det då bara lite stumma ben på täthästarna så kan man beta av dom över upploppet. Formen är bra och Gocciadoros hästar går verkligen som tåget för dagen!

  Skrällen:

  8 Gerry tycker jag har kapaciteten för att vinna i klassen men han har inte alls fått till det på slutet. Snart trillar polletten ner igen och då blir man att räkna med. Spår 8 är iskallt, formen känns sådär men kapaciteten är hög och kusken är bra. Till 0.88% är detta en trevlig skrällhäst att krydda lappen med!

  V75 - 2

  Försök Kallblodsdivisionen över 2640 meter voltstart.

  Spikförslaget:

  8 Tekno Viking kommer med fyra raka segrar och formen på topp. En stark och rejäl häst som gynnas av den långa distansen, och som dessutom dragit springspår. Bör sitta långt fram i kön tidigt och tar nog över ledningen ganska snart. Därifrån blir man svårslagen och jag tror vi ser ett staket i raden inför nästa start!

  Draget:

  10 Tangen Frikk stark och rejäl häst som gynnas av den långa distansen. Fem raka bland de två och formen känns verkligen på topp inför denna uppgift. Har fått spår bakom Tekno Viking men om det krånglar det minsta för favoriten så kommer Jimmy Jonsson inte vara sen med att köra fram Tangen Frikk. Lås?

  Skrällen:

  6 Kalmar är väl ingen superknall men jag tycker tre hästar sticker ut här och Kalmar är en av dem. Har mött bra hästar på slutet och gjort det bra. Går framåt för varje start och man är absolut inte borta här. Spåret är såklart ett litet minus och kanske även distansen lite men får Henrik Svensson bara iväg Kalmar och kan hitta en bra resa så kan avslutningen bita bra.

  V75 - 3

  Försök Gulddivisionen över 1640 meter autostart.

  Spikförslaget:

  8 Click Bait drog sämsta tänkbara spåret här och extra dåligt blir det då det är många startsnabba invändigt. Jag håller dock Click Bait som snabbast ut av dem alla och det kan räcka för att man skall hitta ner. Då kan Lennartsson (som jag håller högt) välja upplägg helt efter hur loppet blir kört. Jag tror Click Bait skulle kunna vinna detta även från dödens om det skulle krävas.

  Draget:

  9 Diamanten öppnar snabbt och har snabba ryggar att gå i från start. Det borde innebära en fin position och trevlig resa. Formen känns okej och även om man inte vunnit i år ännu så har prestationerna varit riktigt bra emellanåt. Goop vet om att täten är upptagen här och kommer lägga upp taktiken efter det. Blir det körning där framme så bjuds Diamanten in och då är man inte sen att utnyttja det.

  Skrällen:

  3 Lawmaker är ruskigt snabb från start även han och nu när det vankas körning på bred front så kan man nästan välja vilken position i kön man vill ha. Ute mot riktigt tufft motstånd senast men höll inte måttet. Bra i två lopp dessförinnan. Med lite klaff skulle man kunna vara med och göra upp om segern här.

  V75 - 4

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Spikförslaget:

  Ni som följer mina analyser vet att jag har ett öga för 9 Alexi Quick. Jag tycker detta är en häst som borde ha mer pengar på kontot än vad hon har och därför ofta står bra inne på pengarna. Så gör man även här och fick dessutom ett helt okej spår 2 i mellersta volten. Detta gör att Goop inte kommer sitt fast utan kan köra framåt när det är läge. Jag tycker man står inför en lämplig uppgift här och håller hästen högst i fältet.

  Draget:

  Björn Goop ställer även ut en annan häst som bör ses med bra segerchans, 7 Rapunzel. Springspår på första volten och då hästen kan öppna tror jag man kan ta sig till spets. Skulle kunna leda detta loppet runt om och gynnas då såklart av det korta upploppet.

  Skrällen:

  Björn Goops tredje häst i loppet, 13 Make More Cider får ses som skrällchansen. Hästen som har en hög kapacitet har ännu inte fått vinna i regi Goop trots några fina prestationer. Nu har man dragit springspår, slänger upp springspårskungen Jepson och plockar av skorna igen. Det känns lite iordningställt och när värsta konkurrenterna är stallkamraten så tycker jag det ser väldigt tilltalande ut.

  V75 - 5

  Försök Klass 2 över 1640 meter autostart.

  Spikförslaget:

  6 Erv Zet är omgångens största favorit och skall så vara. Man härjar i alldeles för låg klass sett till kapacitet och med ett bra spår och skoryck måste chansen på förhand bedömas som väldigt god. Hästen öppnar snabbt och tar ledningen här ifrån. Sedan tror jag inte någon kan slå honom. Det krävs att någon skall upp utvändigt och sätta upp tempot och den hästen hittar jag inte här.

  Draget:

  9 King Kong har jag skrivit om tidigare och det är en väldigt trevlig häst som har framtiden framför sig. Även han håller till i lite för låg klass sett till sin kapacitet. Hade distansen varit längre så hade jag sett större segerchans men kort distans och bakspår gör att det blir svårt. Skulle det dock strula för favoriten så ökar chanserna drastiskt!

  Skrällen:

  Det behöver som sagt strula för favoriten för att det skall gå vägen för någon annan. En någon annan som skulle kunna utnyttja det är 1 G.K.Tetris som det är under att han inte vunnit lopp än för. Kan öppna men innerspåret kan blir svårt att hålla upp. Hittar man dock ut så har hästen en fin avslutning. Samtliga skor åker av för första gången och amerikanska sulkyn åker på, spännande!

  V75 - 6

  Försök Klass 1 över 2140 meter voltstart.

  Spikförslaget:

  3 Trumpie låter det väldigt uppåt på från stallet. Hästen har fått 3 lopp i kroppen nu som bör ha tagit hästen framåt och då väljer man att plocka bort skorna igen. Spår 3 i volt är kanske inte optimalt men inte heller katastrof. Kan öppna hyfsat från start och skulle med lite flyt kunna ta sig till tidig ledning. Då blir man hästen att slå!

  Draget:

  11 Tattoo Avenger är en häst som är lite svårt att sätta fingret på men insatserna på slutet vittnar om en riktigt bra häst. Nu fick man ett tråkigt spår 4 i bakre ledet och det kan mycket väl ha förstört dagen. Kapaciteten för att runda ett sånt här fält finns absolut i hästen och till nu spelade 5% så är det ett riktigt roligt drag!

  Skrällen:

  8 Iceland Radio jagar vi vidare, snart kommer den där efterlängtade segern och vi får betalt! Tråkigt spår nu men Örjan är duktig så han bör hitta ut. Hästen har bästa biten tillslut så det gäller att få en fin resa och spara speeden här. Tyvärr är upploppet som det är och det minskar såklart chanserna men till 3% skall hästen med vid gardering!

  V75 - 7

  Försök Bronsdivisionen över 2640 meter autostart.

  Spikförslaget:

  2 One Kind Of Art tycker jag skall vara favorit här. Sitter i rätt spår direkt från start och gynnas av den lite längre distansen. Formen känns fortsatt fin och detta är en vinnarskalle och kämpe. Är inte beroende av något speciellt upplägg utan kan vinna loppet på egen hand.

  Draget:

  3 The Bald Eagle kan öppna snabbt bakom bilen och lär siktas mot tät. I den positionen trivs man och skulle kunna leda detta länge. Jag håller hästen som bäst över medeldistans men som även klarar lång och kort distans på fint sätt. Har en fin avslutning att tillgå och det är inte alls omöjligt att man leder runt om.

  Skrällen:

  9 Let’s Go Ernie gjorde en riktigt bra prestation i det senaste framträdandet men man var ändå inte helt nöjd från stallet. Man väljer att balansera om till denna starten för att få ytterligare förbättring. Slår det väl ut så kan man absolut runda detta fältet tillslut. Distansgynnad stark häst i toppform för dagen, riktigt spännande till 6%!

  Dagens Dubbel

  DD1 - 3,8,11
  DD2 - 2,9

  Detta var lite tidiga tankar inför lördagens saftiga jackpotomgång på V75 Hagmyren. Tankarna kan såklart ändras fram till spelstopp efter att ny information kommer. 

  Vill man lira med mig så gör man det HÄR.

  Vill man inte det så önskar jag lycka till och hoppas mina tankar hjälpt er en bit på vägen iallafall.

  Nu gungar vi in ännu en saftig sjua!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube