Tankar inför V75 Åby - Årets häftigaste omgång?

  6 rätt igen senast på V75 och nu 7 rätt på alla lappar på V86. Vi fortsätter nosa på stora pengar och förhoppningsvis blir det stolpe in snart.

  Veckans V75 omgång körs på min hemmabana Åby och vilken omgång vi har framför oss! Världshästar över nästan hela kupongen och höjdpunkten UET Grand Prix där Calgary Games går ut igen. Jag kommer såklart vara på plats och gunga in våra hästar.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” var vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V75 - 1

  Sto-SM över 2140 meter autostart.

  Stoeliten skall ut över medeldistans och göra upp om SM titeln. Kul för sporten blev det när fältets två bästa hästar drog de två sämsta spåren. Det öppnar upp loppet rejält och jag streckar på.

  6 Honey Mearas kommer från en imponerande prestation i Dervystoet där hon vann från utvändigt ledaren. Hon visade vilken enorm kapacitet hon besitter och att hon verkligen platsar i denna omgivningen också. Finns dock stor risk att hon hamnar utvändigt ledaren igen här om man inte väljer att köra väldigt offensivt med någon från bakspår. Då kan det bli tufft att ro på dessa. Skulle hon hitta nästan vilken annan position som helst så tror blir hon segerfarlig.

  11 Mellby Free som kan öppna riktigt snabbt drog en nitlott i spårlottningen här. Hade hon fått framspår så tror jag hon hade vunnit detta relativt enkelt från spets. Nu måste hon istället köras bakifrån och då blir hon sårbar. Kan såklart vinna på sin kapacitet men motståndet är tufft så hon blir ett streck i mängden denna gång.

  2 Racing Brodda håller jag högt denna gång. Hon kan öppna snabbt och jag tror man kommer sitta i tät. Därifrån hoppas jag att man inte släpper till någon utan kör så länge lampan lyser. Besitter hårdhet nog att sätta upp ett högt tempo som gör det tufft för konkurrenterna och hålla det hela vägen.

  En riktigt bortglömd 8 Unique Juni måste också med på lappen trots utgångsläget. När hon tävlar på topp så är det riktigt hög klass. Har en ruskig avslutning att skjuta till så blir det tempo på loppet kan ni ger på att Adielsson flyger lågt över upploppet!

  V75 - 2

  EM för treåringar över 2140 meter autostart.

  Jämnt på strecken och även jämnt i mitt huvud i den andra avdelningen. Treåringar som inte mött varandra tidigare kan vara svårt att sätta emot varandra. Franska och italienska ekipage som kommer till Sverige för första gången kan bli både himmel eller hel…e. Jag streckar på lite och hoppas på outsiders.

  4 Ivensong som kommer från en ruskig prestation nere på Vincennes måste räknas tidigt. Stark sto som tål att göra jobbet själv och inte är beroende av positioner. Fått ett bra utgångsläge här och kommer med formen på topp.

  6 Red Lady Express har imponerat på mig och jag trodde i ärlighetens namn att hon inte skulle synas i dessa sammanhang. Kan öppna riktigt snabbt och lär laddas mot tät härifrån. Utan allt för mycket strul tror jag hon leder länge (om man inte väljer att släppa för att ta vinnarhålet). Kan räcka hela vägen!

  10 Cintra är en outsider som jag plockar med. Jag tycker hon har visat riktigt bra inställning och gjort riktigt bra lopp på slutet. Stark och rejäl häst som tål att göra jobbet själv. Kommer dock behöva lite hjälp med resan om man skall segra här. Bergh kan Åby som sin egen hand så att hitta en rätt resa för hästen borde han lösa. Därefter är det upp till hästen som har en ruskig avslutning att skjuta till.

  Andra hästar som jag plockar med tidigt är bla 2 Cobra Killer Gar och 5 Aquarius Face.

  V75 - 3

  Monté-SM över 2140 meter autostart.

  Här går vi på spik och hoppas att det är iordningställt hos stall Bergh. 3 Mindyourvalue W.F. skall vara i en egen klass i detta fält och normalt vara svårslagen. Har fått ett bra utgångsläge och med duktige Eric Raffin i sadeln som känner hästen sedan Vincennes så borde det vara en toppchans.

  Värst emot håller jag 2 Rajesh Face som vid maxklaff och toppform skulle kunna utmana. Rajesh Face brukar dock bli lite het och händer det så blir det svårt att vinna här. Lyckas Sofia Adolfsson däremot hålla hästen i schack så kan han springa riktigt fina tider som räcker långt i sällskapet.

  5 Polycrates Face stoltserar med 5 raka segrar i monté tillsammans med ryttare och tränare Emilia Leo. Formen sitter alltså där och det är en vinnarskalle av rang. Det lät inte helt uppgivet från stallet även om man hade stor respekt för motståndet. Skulle favoriten krångla eller ha en dålig dag så är detta ett tidigt segerbud.

  4 Uncle Töll gynnas om det blir tempo. Har en ruskigt fin bit tillslut.

  V75 - 4

  Ungdoms-SM över 2140 meter autostart.

  Ungdomslopp och då vet ni som följer mig att jag gillar att gardera. Nu tycker jag dock att det är några ekipage som höjer sig lite och jag nöjer mig med dessa.

  3 Power Lane är tillbaka i full form efter problem med halsen. Kommer med tre fina prestationer i bagaget och redo för en fjärde. Kan öppna snabbt från start och det är inte alls omöjligt att man sitter i tät in i första sväng. Lyckas Simon sedan dämpa tempot lite så kan han mycket väl leda detta runt om.

  5 Bravo Sabotage är en häst som jag är svag för och detta är också det en häst som öppnar snabbt. Utmanar om tät den första biten och lyckas man knipa den framför invändige Power Lane så är det ombytta roller. Andreas Lövdahl håller jag som en av de bättre kuskarna i fältet och han vet hur man styr hem ett lopp från spets.

  9 Gerben har det varit positiva tongångar från stallet på ett tag nu och man tror verkligen på hästen. Det är en häst som tar kliv framåt för varje start och som har bästa biten tillslut. Bakspåret behöver därmed inte alls vara dåligt. Magnus Djuse upp denna gång ser jag som ett plus kontra tränaren som kört tidigare. Gynnas om det blir tempo men hästen är bra nog att avgöra själv också ifall bara rätt resa ges.

  Några outsiders som ändå är tidiga i min bok är 6 The Engine och 7 Romantico som båda gynnas om det blir överpace.

  V75 - 5

  EM för femåringar över 2140 meter autostart.

  Väldigt fina hästar till start i detta femårings EM men två sticker ut, och det rejält. Omgångens bästa tvåhästarslås hittar vi här och jag tvekar inte.

  6 Aetos Kronos vann i senaste starten Jubileumspokalen på imponerande vis. Ingen var ens nära att utmana denna topphäst som gled undan över upploppet med flera längder efter att ha styrt loppet i spets. Samma utgångsläge denna gång och det lär laddas för en liknande resa. Skall ses med bra chans och det skulle kunna vara en bra spik också.

  7 Don Fanucci Zet var tvåa i samma lopp i den senaste starten men hade då bakspår. Denna gång startar man bredvid värsta konkurrenten och det är klart att det kan ha en påverkan. Hästen som är ett fenomen vann tidigare i år Elitloppet på övertygande vis. Nu låter det dock på stallet som att man inte är något speciellt vässad inför denna starten då tränare Redén inte ens visste att loppet fanns. Hästens grundkapacitet räcker dock långt och jag ser han inte som chanslös.

  Spik på Aetos Kronos för de mindre systemet. Lås för de som vill ha hängslen och livrem. Jag har oerhört svårt att se det gå utanför dessa två.

  V75 - 6

  UET Grand Prix över 2140 meter autostart.

  Europas bästa fyraåringar kommer på besök och vilka hästar vi får se! Framförallt får vi se 4 Calgary Games på banan igen, vilket är en fröjd.

  4 Calgary Games verkar vara eller rättare sagt är redan något alldeles extra. Obesegrad hittills efter åtta starter men sättet han har gjort det på är otroligt. Kapacitetsmässigt är han överlägsen även detta fältet är känslan är att vi får se ännu en uppvisning från undret. Jag spikar och åker till Åby för att njuta av hästens kanske sista start.

  2 San Moteur är värsta motbudet och senast de möttes var man inte helt på topp enligt stallet. Vi kan alltså förvänta oss att det kommer sättas lite mer emot denna gång. Hästen är snabb ut och lär ta hand om spets vilket överlåter dödens åt favoriten. Det kanske kan bli duell ändå?

  3 Hirondelle Sibey är Frankrikes bästa fyraåring och det är ett kraftpaket. Stark och rejält sto som tål att göra jobb. Kan få en fin resa här och skulle det bli allt för hård duell där framme så kanske hon kan ta dom tillslut.

  V75 - 7

  Svenskt Mästerskap 2021 över 2640 meter autostart.

  Riktigt spännande avslutning på omgången med ett väldigt öppet lopp i mina ögon.

  10 Very Kronos drog väl en nitlott i spårlottningen sett till hans ögon. Bakspår är ingen höjdare för Very Kronos som helst skall gå utan ryggar. Viss galopprisk finns alltså nu. Jag väljer ändå att lyfta honom tidigt för sett till kapacitet bör man ha bra chans i loppet. Lång distans gynnar honom och det ser dessutom ut som det kan bli endel körning från start. Håller han sig bara i trav så bör man runda många tillslut och inte alls omöjligt att det blir alla.

  3 Handsome Brad gillar även han att gå över längre distanser. Kan öppna från start och från detta spår lär man ladda vad som går. Jag tror man sitter i spets efter en bit och då blir man hästen att slå. Det får dock inte kosta för mycket från start för då kan det bli ett tungt upplopp.

  7 Esprit Sisu slog många av dessa i senaste starten. Gick då lite under radarn och fick smyga in i det längsta samtidigt som Very Kronos satte upp tempo utvändigt. Kan bli lite tuffare att smyga denna gång men Wäjersten är duktig och allt han rör vid blir till guld just nu. Skulle kunna skrälla till här också!

  Bakom dessa finns det många bra som inte alls är borta. Jag kommer strecka på en hel del i detta lopp också.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 4 Calgary Games
  DD2
  - 3,4,7,10

  Detta var lite tankar inför en mycket trevlig omgång V75 från Åby. Jag kommer som sagt vara på plats, säkerligen precis vid bankanten som vanligt.

  Vill man lira med mig så gör man det HÄR

  Lycka till med liret!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube