Tankar inför V75 Åby 8/5 - Paralympiatravets final » 6 maj |…

Tankar inför V75 Åby 8/5 - Paralympiatravets final

Efter succén förra helgen med dryga 12.000kr per andel för systemet Biffen o Bananen så känns formen verkligen på gång. Nu är det ny vecka med ny chans till stora pengar.

Denna vecka körs V75 på min hemmabana Åby och det är kryddat med både Kunga-/

Drottning-pokalen finaler och höjdpunkten Paralympiatravet finalen. Väldigt fina lopp med många riktigt bra hästar alltså.

Mina andelar till omgången:

Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen”

V75 - 1

Final Drottning Silvias Pokal, 2140 meter autostart.

Som vanligt en väldigt trevlig uppställning som kommer till start när det vankas Drottning Silvias Pokal. Tre hästar sticker ut lite ur mängden och de tre står på spåren 1,2 och 3.

1 Eagle Eye Sherry får agera första streck här för mig. En väldigt kapabel märr som både besitter fin styrka och snabbhet. Kan öppna och leda fälten runt om, och kan även vinna bakifrån. En väldigt komplett häst sett till sin ålder med andra ord. Kommer med två raka segrar i år och känslan är att Goop verkligen har prickat in formen. Här lär man ladda mot ledningen och sedan försöka dämpa tempot, och skulle man lyckas med det så är chansen stor till att en fet segercheck väntar vid mållinjen.

2 Honey Mearas kommer även hon med två raka segrar i bagaget och formen på topp. Detta är en häst som jag inte håller lika komplett som favoriten men där det finns väldigt mycket kapacitet kvar att hämta. Örjan som styrt hem båda segrarna i år hoppar upp igen och det är såklart positivt. I finallopp som dessa så brukar tillfälligheter fälla avgörandet tillslut och Örjan kan absolut vara en sådan ”tillfällighet”, att hästen skall gå barfota för första gången är en annan.

3 Fifty Cent Piece imponerade rejält på mig senast och blir hästen som jag håller värst emot favoriten. Gick då i dödens hela loppet och sprang bara ifrån konkurrenterna över upploppet på övertygande vis. Kändes totalt överlägsen då och även om nu motståndet är klart tuffare så blir man att räkna med. Bergh behöver bara hitta en snällare resa så kommer spurten chocka många.

V75 - 2

Klass 2 försök över 2140 meter voltstart.

Öppet klass 2 försök där jag kommer bränna en hel del streck. Denna gång tillåter man utländska ekipage i låg klass och då blir det lite lurigt att sätta hästarna mot varandra.

9 Beckham har verkligen övertygat mer och mer för varje start och kommer till Åby med formen på topp. Har mest tävlat autostart hittills men spår 2 i volten borde gå bra. Sitter då direkt i korrekt spår från start och Fiore kan välja själv när det är dags att attackera. Hästen har fin styrka och har en fin avslutning att bjuda på. Hamnar man bara inte för långt bak i kön så kommer det bita bra sista halvvarvet.

2 Flirting Diamond som visat fin form på slutet väljer man nu att rycka skorna på igen. Det har gett väldigt fin effekt vid tidigare gångerna och jag tror vi kan förvänta oss ännu en fin prestation här. Siktas nog mot tidig ledning och får man överta den för enkelt så blir man svår att slå.

Skrällen skulle kunna vara 7 Mas Credit som har fin kapacitet för klassen och nu dragit ett springspår. Rikard N Skoglund som är en duktig taktiker kommer säkerligen utnyttja utgångsläget för att hitta en fin resa åt hästen. Anmäld barfota runt om nu vilket kommer ge en liten extra växel och med lite klaff är man inte alls borta. Spännande streck till 2%!

V75 - 3

Final Konung Gustav V:s Pokal, 2140 meter autostart.

Stor favorit blir 4 Önas Prince och det låter onekligen uppåt från stallet. Hästen förväntas göra en av sina bättre prestationer i livet och det kommer isåfall räcka långt här, riktigt långt. Hästen som är startsnabb kommer laddas mot tät och därifrån blir man väldigt svårslagen.

Jag tycker dock det även finns väldigt fina hästar runt omkring storfavoriten och även om det är väldigt bra hästar vi pratar som så är det ändå 4-åringar. Därför tycker jag några garderingsbud är på sin plats.

6 Rome Pays Off har gjort sina två starter i Sverige på övertygande vis. Senast övertog man dödens med varvet kvar och tryckte upp ett högt tempo. Därefter blev man precis slagen på linjen av en smygkörd Wild West Diamant. Riskerar såklart att få göra grovjobbet igen och klarar man bevisligen av men skulle Bergh hitta en bättre resa och kunna spara speeden så kan man spurta ner de flesta här.

2 Wild West Diamant slog som sagt Rome Pays Off på mållinjen i kvalet. Det efter en ruskig avslutning som bevisligen sänker de flesta i denna omgivning. Lyckas Ebbinge spara speeden igen och det har blivit lite tempo där framme så kan man mycket väl slå av även favoriten här på mållinjen.

V75 - 4

Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

Ytterligare ett väldigt öppet lopp på förhand där jag tror att nästan vem som helst kan vinna.

5 Alpago W.F. tog ledningen direkt senast och ledde sedan fältet runt om. Hästen öppnar snabbt och från ledningen såg man tämligen säker ut. Motståndet hårdnar till denna start men hästen skall vad jag hört gått framåt med loppet. Skorna åker även av till denna start och det borde ge ytterligare en växel. Lyckas man pressa sig till tät även här så kan det bli svårt för övriga att fånga ekipaget.

6 Bara Du Chene har inte startat jätteofta över korta häcken men det är en startsnabb häst som borde hantera det bra. Utöver snabbheten från start så besitter hästen fin styrka så kan Jepson hitta en position i tät så skulle man kunna vinna detta från dödens. Jag tror hästen är stark nog och har huvud nog att sätta upp tempot från dödens och ändå vinna här.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 9 Zaira Del Ronco som trivs ypperligt över distansen. Det är en häst som helst skall gå i ledningen och den känns upptagen här. Har dock speed som räcker långt så ett rygglopp och sen lucka behöver inte vara helt fel. Kommer med form och spännande till 2%.

V75 - 5

Försök bronsdivisionen över 2640 meter autostart.

I den femte avdelningen kommer mitt preliminära systems första spik och det i form av 2 Rackham som dragit ett perfekt spår här. Hästen är inte direkt någon raket från start utan det är styrkan som är det starkaste vapnet. Från detta läge är det bara att springa rakt fram och behålla spåret, så hamnar han som trea eller som sämst fyra i andra spår. Därifrån tror jag bara man är starkast i fältet tillslut och rundar övriga i sista sväng. Spelad till 27% tycker jag det är en spelvärd spik.

Värst emot håller jag 6 Uncle Töll som besitter både styrka och snabbhet. Ett lopp i kroppen nu bör ha fört hästen rejält framåt och från stallet låter det som man bekräftar just detta. André verkar tro på en bra chans och det är en tidig utmanare till min spik.

V75 - 6

Stoeliten för 5-åriga ston över 2140 meter autostart.

Preliminära lappens andra spik kommer i den sjätte avdelningen där jag hittar spännande 3 Milady Grace med lopp i kroppen. Hon galopperade förvånansvärt bort en säker seger i årsdebuten senast men bör vara uppkallad efter det. Allt innan galoppen såg fint ut och jag hoppas loppet tagit henne framåt. Kan öppna snabbt och jag tror att Örjan kör sig till ledningen. Därifrån är hon väldigt svårslagen och trots att det är stoeliten nu och Åby med open stretch så tror jag hon bara glider undan.

Värst emot håller jag 4 Allegra Gifont som gjorde en väldigt fin Sverigedebut som tvåa på 11.7. Nu rycker man även bakskorna och det borde ge en extra skjuts. Hästen öppnar snabbt men jag tror inte man tar en längd på invändige Milady Grace. Då riskerar man att få göra jobbet utvändigt och måste vara ruskigt bra för att slå ledaren. Kommer man däremot förbi så är det såklart ett helt annat scenario.

Kanske ett starkt lås?

V75 - 7

Paralympiatravet final över 2140 meter autostart.

1,5 miljoner väntar vinnaren av Paralympiatravets final, och vilka hästar vi får se! Enda rätta är väl att helgardera och bara njuta av sporten men det har vi inte riktigt råd med.

4 Delia Du Pommereux tycker jag borde bli favorit här med tanke på spårlottningen. Spår 4 borde innebära laddning redan från start och även om hästen har sin bästa bit tillslut så kan hon även öppna. Är van att möta de bästa i världen och även om motståndet håller väldigt hög klass så är det inte riktigt så tufft som hon är van vid. Värsta motståndaren står väl på spår 8 och målet borde enkom bli att hålla honom utanför sig.

8 Ecurie D fick mardrömsspåret 8 och det kan fälla avgörandet. Från detta läget behöver hästen verkligen laddas av från start för att nå ledningen och inte ens då är det säkert att han får tag på den. Det kan kosta och ändå bara resultera i en position i dödens. Hästen är bra nog att vinna från dödens och skall såklart inte lämnas utanför lappen, men utgångsläget hade absolut kunnat vara bättre.

Skulle det bli körning mellan Ecurie och Delia så ökar möjligheten för övriga att ta sig in i matchen. En kusk som är ruskigt duktig på att spara speeden till rätt läge är Örjan bakom 5 Who’s Who. Hästen har en ruskig speed tillslut och lägger Örjan av den i rätt tid så fäller man många tillslut.

Dagens Dubbel

Rak

DD1 - 3 Milady Grace
DD2 - 4 Delia De Pommereux

Kombinerad

DD1 - 3,4
DD2 - 4,5,8,10

Observera att detta är tidiga tankar inför helgens V75. De kan ändras fram till spelstopp.

Vill ni vara med och spela med mig så finns mina andelar högst upp på sidan eller här.

Nu kör vi andra raka sjuan!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Royal Ascot 2021 Är Storbritanniens största tävling sett till prissumman och lockar flera av världens finaste tävlingshästar. Här tävlas ... Läs travtips

Vi borde ha en högintressant kväll framför oss när Gävle arrangerar tisdagens V64:a. Omgången känns väldigt klurig och jämn och således är det bäddat ... Läs travtips

Hej på er! 6st tappra andelsköpare fick under måndagen 446:- tillbaka på 65 kronor satsade på Niklas Power. Omgången blev dock tämligen ... Läs travtips