Tankar inför V75 17/4 från Bergsåker » 14 apr. | Christian Sandholm -…

Tankar inför V75 17/4 från Bergsåker

Snart lördag igen och det betyder V75. Denna vecka är det Bergsåker som står för underhållningen och vilka hästar vi får se! Bland andra kommer Very Kronos ut på ovalen igen och världens bästa kallblod Odd Herakles är tillbaka på svensk mark. Riktigt högt underhållningsvärde utlovas! 

Mina andelar till omgången:

Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen”.

V75 - 1

Bronsdivision försök över 2140 meter autostart.

5 Moses får gälla som tipsetta här i en jämn Bronsdivision. Kommer med fin form efter två fina insatser i raden och rapporterna från stallet går i dur. Spår lite längre ut är bra för hästen som bör trampa iväg bra. Örjan kommer sedan lägga upp loppet efter hur det ser ut i fältet. Moses är inte behov av någon speciell position för att prestera utan går bra både bakifrån som i ledningen.

2 Axel Ruda har verkligen gått framåt på slutet och börjar få lite pengar på sig. Jag tycker dock han bär pengarna bra och även om motståndet hårdnar så skall han ses med chans här. Kan öppna hyfsat och jag tror nog man siktar på tidig ledning då hästen går absolut bäst i den positionen. Skulle det bli mycket press utifrån så kanske man släpper men annars kör man nog så länge det går där. Fortsätter nu utan skor och sköter han sig igen så lyfter han sig nog lite med den balansen.

4 Jareth Boko skulle kunna vara skrällen i loppet. Kapabel häst som ofta köra offensivt och det lär inte vara något undantag här. Slutar ofta långt fram men har väldigt svårt att vinna. Men med många jämna bra hästar som vill köra för seger så kan det öppna upp sig för skrällar. Får Lövdal läget med Jareth Boko så tror jag inte han är sen att utnyttja det. Varning!

För att inte lämna in redan i den första avdelningen krävs nog en del streck. Preliminära systemet plockar sju hästar och vi känner oss ändå inte helt säkra.

V75 - 2

Klass 2 försök över 2640 meter voltstart.

8 Magnificent Tooma, ännu en Redén/Kihlström combo kommer ut i den andra avdelningen och lär bli favorit. Var inte som bäst senast men årsdebut då så det är förståeligt. Med det loppet i kroppen och med varvet längre att springa så ser det betydligt bättre ut inför denna starten. Hästen besitter hög kapacitet och är både stark och snabb. Spåret kan dock ställa till det lite och beroende på hur stor favorit man blir så lutar det åt gardering från min sida.

2 Gogobet Sisu debuterar över lång distans här och det tror jag är ett stort plus. Hästen är mer stark än snabb och borde gynnas av länge distans. Spåret blev väl bästa tänkbara då hästen inte öppnar speciellt snabbt. Nu kan Mats bara fokusera på att köra rakt fram och behålla spåret till en början. Sen är det bara att styra fram när det passar och då tror jag hästen kommer stå sig bra.

Varningen i loppet sätter jag för 7 Berra Steel som travade på bra i skymundan senast. Har sett kalasfin gångerna innan dess och det är en häst under utveckling. Nu är det aviserat barfota bak för första gången och det kan såklart ge en extra växel. Spår 7 betyder dock vingelläge men hittar Wäjersten bara ner i banan så blir ekipaget farligt tillslut.

V75 - 3

Kallblodsdivisionen över 2140 meter autostart.

Mitt preliminära system hittar första spiken i den tredje avdelningen och det handlar om världens bästa kallblod, 6 Odd Herakles. Jag ser egentligen inte hur han skall förlora detta. Utgångsläget blev bra så Solberg lär ladda mot tät direkt från start. Väl där kommer ingen vilja utmana eller rättare sagt ingen kan utmana utvändigt om hästen. Solberg kommer då kunna sätta upp ett lagom tempo och leda fältet in i mål.

Skall man leta något emot så är det väl stallbytet som eventuellt skulle kunna sätta ner hästen lite.

Första motbud är 11 Månlykke A.M. som har visat ruskig kapacitet på slutet. Kan han bli bättre än pappa?! Men här, från ett bakspår, mot Odd Herakles får man nog se sig besegrad...nästan på förhand.

V75 - 4

Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

Ett lite stökigt diamantstolopp med merparten av hästarna på mellan volten så det kan bli lite körning om positioner. Jag har svårt att släppa 7 Beauty Wind som jag tycker är en ruskigt fin häst. Fick en tuff resa i dödens senast och det blev slut på bränsle tillslut. Nu kommer Goop nog undvika dödens till varje pris och hamnar man bara inte för långt ner i kön så har hästen en avslutning som räcker långt. Måste räknas tidigt!

6 Gitte Silvåkra kommer med formen i zenit och sånt skall alltid tas på allvar. Spåret är nästan sämsta tänkbara men kommer hon bara iväg så är hon snabb första biten. Trivs bäst i spets och det skulle inte alls förvåna mig om man försöker köra sig dit ganska omgående beroende på hur starten går. Nu anmäld barfota runt om och det kan säkert ge några hundradelar. Kommer sluta långt fram.

Varningen i loppet får bli 8 Anna Mauds Lassie som fått springspår och kan öppna. Kommer snabbt sitta fint på det direkt från start här och sedan är det upp till Oskar i sulkyn att bestämma upplägg. Kommer från två fina insatser och formen verkar vara på topp, och inget talar väl för att den skulle vara sämre nu. En bra insats kan förväntas och då räcker hon långt.

I och med att det kan bli lite stökigt från start och även under loppets gång så rekommenderar jag att ta många. Ta gärna alla om ni har råd för känslan är att nästan alla kan vinna beroende på hur loppet blir kört.

V75 - 5

Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

Ytterligare en Redén/Kihlström kombination kommer ut som storfavorit i den femte avdelningen, 3 Deal Done Zet. Rapporterna går i dur och det låter som att det är en bra uppgift hästen har framför sig. Han är snabb ut och lär laddas från start. Tar nog ledningen och därifrån skall han slås. Jag tror ingen ror på honom ifall han når till ledningen och kommer därför välja att spika mig ur loppet.

Vill man gardera så står den schweiziska hästen 4 Fighter Lady utanför, och det är värsta motbudet enligt mig.

V75 - 6

Silverdivisionen över 1640 meter autostart.

3 Cab Lane spikade jag senast och han bör ses med bra chans även denna gång. Öppnar snabbt och lär laddas framåt mot start. Trivs över distansen och får man tag på spetspositionen så kommer man leda länge, med stor sannolikhet hela vägen. En bra chans.

En häst som skulle kunna sätta käppar i hjulen är 1 Betting Rebel som också han är snabb ut bakom bilen. Det brukar inte läggas några fingrar i mellan när Betting Rebel är ute och tävlar och vi skall nog inte förvänta oss något annat denna gång. Lyckas man hålla ut övriga så är hästen kapabel nog att leda detta fältet runt om.

Jag väljer att göra ett lite fräckt lås på dessa två hästar. Båda trivs över distansen, någon av dom tar ledningen och då leder den hästen länge. Vill man fortsätta strecka så får man inte glömma 11 Vae Victis Club som skulle gynnas mycket om det blir körning här.

V75 - 7

Deltävling till Paralympiatravet över 2140 meter autostart.

2 Who’s Who skall ses med störst segerchans här och är också mest spelad. Såg smällfin ut i årsdebuten och avslutade ruskigt snabbt till en vinst då. Det är ingen startraket men från spåret behöver man inte bry sig om det, utan Örjan kommer bara låta hästen gunga iväg i sin takt och behålla spåret. Sedan tar han högertöm i rätt läge och låter hästen spurta förbi fältet på samma fina sätt som senast.

Så enkelt skulle det kunna vara men jag väljer ändå att gardera med bland annat en av mina favoriter, 4 Disco Volante. Fick nu ett perfekt startspår och härifrån kommer det laddas. Lär ta täten i vanlig ordning och därefter hänger mycket på vilket humör hästen är på. Han har en tendens att bli lite het och drar han på i detta gäng så kommer han bli omsprungen tillslut. Går det däremot lugnt och harmoniskt i täten, då tror jag han blir riktigt svårfångad!

Dagens dubbel

Rak

DD1 - 3 Cab Lane
DD2 - 2 Who’s Who

Kombinerad

DD1 - 1,3,11
DD2 - 2,4

Observera att detta är tidiga tankar inför lördagens V75. Tankarna kan ändras fram till spelstopp.

Vill ni gunga med mig på lördag eller någon av alla andra dagar så hittar ni mina andelar här.

Nu gungar vi in nästa sjua!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi sätter fart på V64-veckan med trav från Mantorp! I V64-5 ser vi bästa spiken i omgången där One Kind of Art hittat sig en toppen-uppgift! ... Läs travtips

Ikväll startar Björn Goop en del hästar och framförallt får vi se Astronascente Zac vars nästa stora uppgift är V75-finaler. Här tror jag han ... Läs travtips