100-miljoners tankar inför V75: Spik direkt!

  100 miljoner! Det är alltså vad en ensam vinnare kan gå hem med efter avslutad V75 omgång på lördag, och vilken omgång sen!

  Kriteriefinalerna är äntligen här och det bästa av allt, min delägda Olivia Coger skall starta i Oaksfinalen! En nästan oslagbar känsla som i princip bara toppas om vi går ensamma hem med 7 rätt på lördag. Mer om Olivia längre ner.

  Utöver Kritieriefinalerna så består V75 kupongen av STL finaler. Riktigt fina tävlingar från Solvalla denna lördag med andra ord!

  V75 - 1

  • Final Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  En bronsfinal där två-tre hästar sticker ut i mina ögon. Jag väljer därför att ta ställning direkt i inledningen!

  1 Santos De Castella har fått ett perfekt utgångsläge med spår 1 bakom bilen. Det är en häst som kan öppna snabbt och med stor sannolikhet håller upp ledningen. I den positionen trivs han som fisken i vattnet och från stallet låter det uppåt. Kan leda detta länge!

  7 Charliebrown Effe är en ruskigt kapabel häst som fungerar från de flesta positioner. Spår 7 blev dock inte optimalt då det finns många startsnabba invändigt och det luktar vingel från start. Han är dock bra nog att runda de flesta här ändå men hur är det med formen i stallet? Viktigt att lyssna in Casillo närmare lördagen.

  Min spik blir dock ingen av ovanstående utan jag kommer gå rakt ut på monstret, 5 Born To Run. Jag tror det är bästa hästen i fältet och att han kan vinna från alla positioner. Senast satt Björn och skrattade i sulkyn när man brottade ner 6 Special Major från dödens. Jag ser det inte som omöjligt med något liknande scenario här om det skulle krävas. 1 Santos De Castella är visserligen en betydligt bättre häst än 6 Special Major i mina ögon men orkar han verkligen hålla emot de Italienska monstret?

  V75 - 2

  • Klass 2 final över 2140 meter autostart.

  Jag målar på lite mer i den andra avdelningen som jag tycker det jämn ut på förhand.

  4 Roll Control blir min förstahäst i loppet och skulle man vilja spela lite mer utmanande så skulle det kunna vara en tänkbar spik. Detta baserar jag på att jag tror man spetsar initialt och då lär inte Westholm släppa till någon. Hästen är bra nog att ta lite massage under vägen och ändå hålla undan till slut. Det låter klart optimistisk även från stallet och läget med spår 4 bakom bilen blev bra. En enkel lösning som skulle kunna gå vägen!

  3 Global Crossover är en kapabel kuse som jag jagat lite. Senast var man trea i ett ungdomslopp och var som vanligt med där framme. Möter några tuffa här men från ett bra utgångsläge måste man ändå räknas. Den amerikanska vagnen åker på och jag tycker mig se en lite formhöjning hos stall Fredrik Wallin. Kan det vara de sista metrarna som behövs?

  1 Babsans Bankir hade nog valt de flesta spår utom just spår 1. Det är ingen startkatapult och risken att bli fast är därför överhängande. Skulle man dock hitta ut så har han en ruskig avslutning att skjuta till om rätt resa ges. Mycket skall såklart klaffa för seger men till låg procent är det ett roligt streck!

  2 Fat Rabbit skall såklart räknas också. Det är en kapabel häst som tål de flesta upplägg. Sju av åtta bland de tre första säger en del. Spår 2 blev perfekt då hästen inte öppnar jättesnabbt så här ifrån kan Örjan välja upplägg helt efter hur loppet blir kört. Ett inte allt för omöjligt scenario är att Örjan får ta dödens för att hålla tempot uppe utvändigt om 4 Roll Control. Då kan vi ha en häftig upploppsduell att vänta!

  V75 - 3

  • STL Open över 2140 meter autostart.

  Med 750.000kr till vinnaren så kan vi räkna med att det är iordningställt på de flesta ekipagen här. Jag tycker mig dock hitta en vettig spik!

  4 Hail Mary var tvåa i Elitloppet och fick därefter vila en period. Har nu startat igång igen efter de och formen ser absolut att vara påväg mot zenit igen. Nu vankas det stora pengar i första pris och är det något vi vet, så är det att det slipats lite extra inför detta hos Stall Zet. Örjan och Redén är alltid väl förberedda när det är stora summor att tävla om och när de dessutom har bästa hästen i fältet så är det bara att spika!

  Värsta konkurrenterna har fått spår utvändigt och de är dessutom beroende av spets i mina ögon, om de skall lyckas slå 4 Hail Mary här. Jag har svårt att se 7 Önas Prince ta en längd på 3 Click Bait till exempel, och skulle han lyckas så har det kostat väldigt mycket. Nej, detta taktikar Örjan hem med bästa hästen!

  V75 - 4

  • Svenskt Trav-Oaks över 2140 meter autostart.

  1.400.000kr att tävla om (som dessutom dubblas om man är premiechansad) när tolv treåriga ston skall göra upp över medeldistans. I mina ögon en av de jämnaste upplagor av Svenskt Trav-Oaks någonsin och det kommer därför kosta endel streck.

  2 Bonneville W.I. blir första streck i detta öppna lopp, och det är mest baserat på Nurmos goda ord om hästen. Det låter på Nurmos som att han håller denna väldigt högt, kanske högst av de treåriga stona i hans armada, och det säger en hel del. Fick överta dödens emed halvvarvet kvar efter en resa i rygg senast och vann då i fin stil. Kanske inte behövde visa hela registret då loppet blev perfekt kört för henne men intrycket sista biten tar jag med mig!

  5 Kayla Westwood spurta till en seger efter en fin resa i ryggar. Det såg ut att finnas gott och krafter kvar i henne när mållinjen korsades och det kommer hon ha nytta av här. Kan spurta snabbt igen om rätt resa ges men motståndet hårdnar!

  3 Olivia Coger, min Olivia. Bara att hon tog sig till final är en helt faktiskt känsla, men sättet hon gjorde det på gav verkligen mersmak. Olivia har fått gå i dödens i sina 7! senaste starter och det är klart att det kan tära. Men hon verkar verkligen oberörd, både i och efter loppen. Hon lunkar på som om det vore ett joggingpass men har ändå brottat ner hästar som 8 Beat It och Jennifer Sisu från utvändigt. Hon besitter en rejäl styrka och vill inte ge sig förens mållinjen korsas. I måndags testades hon med rycktussar i rakbanejobben och det fungerade bra. Med stor sannolikhet så kommer hon utrustas med det för första gången på lördag och det kan absolut bli en extra växel. Jag kanske är färgad men att Olivia just nu är spelad till 5% tycker jag är för lågt. Det är kanske långsökt att hon skall vinna men absolut inte omöjligt. Spåret blev nästan bästa tänkbara och kan vi undvika dödens denna gång så tror jag att hon kan sluta en bit fram!

  V75 - 5

  • Klass 1 final över 2140 meter autostart.

  Skiktat tycker jag det ser ut i Klass 1 finalen där två hästar sticker ut rejält. Jag kan tänka mig att dessa också blir hårt betrodda men låset känns ändå givet.

  2 Viva La Vida Face har verkligen imponerat sedan flytten till Björn Goop, och har den sista tiden tagit hästkliv i utvecklingen. Han springer 12 tider över medeldistans och även om han drar på lite där framme så går han hela vägen in. Kommer med två raka segrar från ledningen i övertygande stil och formen är på topp. Frågan är bara, får han ledningen här?

  3 Eagle In Disguise kommer med tre raka segrar i bagaget och har också övertygat rejält i sina prestationer. Till skillnad mot Viva La Vida Face så har Eagle In Disguise vunnit från andra positioner än ledningen. Jag tror det är en häst som kan öppna bra om han laddas och att han skulle trivas fint i spets. Men jag tror också att Wäjersten inser att han inte skulle få sitta i fred en sekund med Viva La Vida Face utanför. Som jag läser loppet så kommer Wäjersten ta position från start och sedan hoppas på att Viva La Vida Face går på för hårt. Då kommer spurten räcka väldigt långt!

  Det finns såklart andra motbud men dessa två höjer sig rejält i mina ögon och därför går jag på låset. Vill man ha fler hästar så skall man inte missa 11 Holdfast AM som vinner lopp när som helst!

  V75 - 6

  • Svenskt Trav-Kriterium över 2640 meter autostart.

  4.000.000kr att plocka hem för en premiechansad häst i Kriteriefinalen. Här kommer inga fingrar läggas emellan och jag tycker det är betydligt öppnare än vad procenten speglar!

  1 Bedazzled Sox är spetsfavorit och det kan vara mycket vunnet med en tidig ledning här. Hästen är ruskigt kapabel och effektiv från ledningen, och där är han svårslagen. 9 segrar på 12 försök och aldrig utanför pallen talar sitt tydliga språk! Han kommer dock inte få sitta där ostört då övriga ekipage vet om just detta. Ingen vill bara ge bort 4 millar samtidigt som prispengarna bakom visserligen är rejäla summor de också. Nej, jag tror Bedazzled Sox kommer få kämpa för havren och det är trots allt treåringar!

  Daniel Redén har 4 startande hästar i finalen, en tredjedel av fältet. Det säger endel om hans storhet också. 6 Greensboro Zet och 11 Xanthis Harvey vill jag lyfta fram som bästa segerchanserna från Stall Zet. Två hästar med enorm kapacitet och fina utvecklingskurvor som vid rätt löpning absolut kan runda fältet. Rätt löpning, det fixar kuskarna Örjan Kihlström och Claes Sjöström som jag håller högt båda två. Jag plockar självklart med stallets två andra hästar också, 4 Ante La Roque och 5 Bengan.

  3 Following blir av med bakskorna igen och formalisten Björn Goop sitter som vanligt bakom. Livsfarligt ekipage!

  9 Mister Jupiter håller Nurmos högt och då det är enda hästen i Kriteriefinalen för honom så kan vi räkna med att det är rejält påställt!

  V75 - 7

  • Walter Lundbergs memorial över 3140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 420.001kr, tillägg 40 meter vid vunna 840.001kr och tillägg 60 meter vid vunna 1.680.001kr.

  Omgångens öppnaste lopp avslutar. 15 hästar skall göra upp över dryga 3140 meter och här kan det mycket väl bli en miljonsmäll!

  Framspårshästarna brukar kunna rinna undan i denna typ av lopp om de bara får fuska bort lite av loppet. Jag plockar därför alla fyra på första volten men rankar 1 Laredo Boko och 3 High On Pepper först. 1 Laredo Boko kan tidigt sitta i spets och även om jag inte håller Bergh högst av kuskarna i fältet så vet han hur man fuskar bort ett lopp i ledningen. 3 High On Pepper är rejält stark och gynnas om det blir högt tempo. Går hela vägen!

  13 Amalencius B.B. behöver ingen närmare presentation då han bevisat vad han kan. Har nu fått ett lopp i kroppen efter lite vila och lär vara uppåt. Frågetecken på formen finns fortsatt men tävlar han nära vad han kan så slutar han långt fram.

  15 Oracle Tile är ruskigt stark och älskar den dryga distansen. 60 meter tillägg är såklart alltid tufft men klaffar det bara lite längsvägen så skulle de kunna gå.

  Jag streckar på så långt pengarna räcker för känslan är att vad som helst kan hända här!

  Dagens Dubbel

  DD1 - 1 Bedazzled Sox
  DD2 - 3,7,13,15

  Detta var mina tidiga tankar inför 100-miljoners jackpoten på V75 från Solvalla. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

  Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube