• Hem
 • Andreas Stenberg
 • V75 tips » Lördagen 5 Februari från Solvalla - "Toppchans för bästa spiken”

V75 tips » Lördagen 5 Februari från Solvalla - "Toppchans för bästa spiken”

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 5 Februari från Solvalla! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips inför omgången där det vankas otroligt fina lopp.

Återigen prickade vi in sjuan och vi har nu två helger i rad med full pott. Denna gång var det Stenbergs Buffé som hittade hem och ca 1400kr/andel betalades ut. 

Stort Grattis och Tack för ert förtroende!


NU KÖR VI


- "Det fungerade fint med urryckarna hemma och han kommer att få gå med dessa i lopp för första gången i denna start"

🔩 Omgångens spik

 • 4 Champ Lane

💥 Omgångens skräll

 • 1 Beartime

V75-analysen:

  • V75-1

  En fin silverfinal inleder denna omgång där favoritskapet innehas av spetsgynnade 2 Sweetman, som här lottades till ett perfekt utgångsläge. Senast höll han undan på ett riktigt starkt vis mot 5 Four Guys Dream och det trots tuff press. Från tätposition så har man en fantastisk statistik och blir hästen att slå för övriga här. Nyss nämnde 5 Four Guys Dream ser jag som värst emot och här är en häst som bara blir bättre och bättre. Insatsen senast var imponerande efter ett lopp utvändigt ledaren. 6 Eddy West besitter en avlutning av högsta klass och gynnas av tempo på tillställningen och ska räknas. Skrällen kanske 1 Beartime kan vara, då jag tror ekipaget landar i rygg på favoriten och med lucka kan vad som helst hända! 

   Rank: 2-5-6-1-11-8-4-7-9-10-2-3

   • V75-2

   4 Piemonte är Joakim Lövgren´s tyskfödde kuse som bara imponerar mer och mer för dagen. Nu kommer man till start med två raka segrar i bagaget och det på rejäla insatser. Jag tror denna häst är för bra för klassen som man står i för dagen och från detta perfekta utgångsläge så är det toppchans till att segra. Jag spikar i skrivande stund, men varnar lite för ifall banan blir broddkrävande, för då uppstår en del frågetecken med tanke på att hästen är ovan detta. Letar man gardering så anser jag att loppet blir väldigt streckkrävande. 10 Oskar Of Sand ska naturligtvis räknas och ska bli spännande att se nu med en amerikansk sulky samt urryckare för första gången. 3 Equal To None stod för en vass insats senast och formen är stigande här. Senast växlade hästen tempo fint på upploppet och rycktussar för första gången visade fina resultat. 6 Fenix Brick är lite ojämn med travet, men besitter en  härlig styrka och kan duga i sällskapet. 

   Rank: 4-10-3-6-1-5-11-2-9-12-7-8

   • V75-3

   Ett lopp i Margaretas tidiga unghästserie och en prissumma på fina 300000 kronor väntar vinnaren. Ett väldigt öppet lopp på förhand där flera i fältet kommer till start med fin form. 12 Parveny är fortsatt obesegrad och såg nästintill okörd ut senast vid segern. Man går här för sin sjätte raka gloria, men blir det så "enkelt" från spår tolv? Väldigt svåranalyserat det här loppet, då även 1 Ruger har sett fin ut på slutet. Frågetecken vart hästen hamnar från start då den ej visat någon direkt startsnabbhet i sina lopp? Även 9 Icon Mearas har uppåtform, men dennes flesta segrar har tagits från ledningen och där lär han ej hamna denna gång? 3 Mamaneedshismoney står på kronan inne i det här loppet och har trimmats på bra sätt efter loppet senast. Hästen besitter en bra styrka och utvecklas hela tiden. Med maxklaff så är han inte helt borta och till 4% smakar det mumma bland strecken. Usch, detta var ingen enkel nöt att knäcka utan här tar jag fram penseln och målar på! 

   Rank: 12-1-4-9-3-2-10-7-6-8-11

   • V75-4

   Final i Diamantstoet och återigen rankar jag 6 Vilja T.Y.C. främst och självklart med tanke på insatsen vid segern senast. Hästen svarade för en mäktigt insats och svarade prima på sin nya utrustning samt balans. Är hon lika bra denna gång så tror jag hon blir väldigt svårfångad från ledningen och ett tänkbart singelstreck. 15 Quarcia var även hon läcker vid seger från dubbla tillägg senast och kanske är detta rentutav bästa hästen i fältet? Uppgiften är dock inte enkel och det krävs klaff hela vägen denna gång för att hinna ikapp hästarna på startvolten. 4 Chantal Jet var fantastiskt fin senast och stallet har siktat hit efter den starten. Är hon lika fin då som nu så kommer man vara med på fotot. En superskräll skulle 9 Dandruff kunna vara med rätt ryggresa, för här är en kuse som besitter en ruggig avslutning i loppen. 

   Rank: 6-15-13-3-4-12-10-2-14-8-5-9-1-7-11

   • V75-5

   Timo Nurmos har två helt otroliga femåringar med högre kapacitet än övriga i fältet till start i denna Klass I -Final och jag ser inte hur någon annan ska kunna utmana dessa på förhand? 7 Amalencius B.B. bär favoritskapet och hur bra var inte han senast i sin årsdebut? Nu fick hästen ett mycket bättre utgångsläge en sin värsta motståndare samt stallkompis och en befogad favorit i mina ögon. Det som gör att jag ej vågar spika på mitt system är att hästen har en rätt så hög galopptendens med hela sju galopper på sina tolv senaste starter. 12 Bitcoind’ Arc är knappast sämre en sin kompis, men läget drar som sagt ner procenten lite, men med tanke på insatsen senast och hästens grundkapacitet så ska man räknas tidigt ändå. Väljer att låsa detta lopp på tre hästar i skrivande stund, för måste ha med segerstaplaren, 4 Astrum som troligtvis är den tidiga ledaren av loppet. Hur långt kan det räcka bland Timo Nurmos maskiner? 

   Rank: 7-12-4-3-1-9-5-10-2-11-6-8

   Tips! Gå med i våran facebookgrupp för att snacka upp V75-omgången!

   • V75-6

   Vi inleder Dagens Dubbel samt den sjätte avdelningen inom V75 med en final i Gulddivisionen och här har jag en tipsetta som ej lär vara favorit vid start på lördag. 1 Global Adventure väljer jag att ranka överst och hur vasst avslutade inte hästen senast till seger? Här lär det laddas rejält från start för att nå ledningen och väl där biter det ifrån sig bra. Det lär dock inte bli en dans på rosor när bilen väl släpper, då även 4 Hazard Boko besitter en startsnabbhet. Senast höll hästen starkt utvändigt om 6 Disco Volante och lyckas istället Per Lennartsson köras till ledningen så blir detta hästen att slå. Tål att analysera mera angående vem av dessa två som slutligen blir den troliga ledaren! 6 Disco Volante är favorit i nuläget och hästen vann senast, men dock inte på något övertygande sätt alls. Hur är formen för dagen där egentligen? Stallkamraten 7 Milligan’s School tycker jag även den inte har visat något extra på slutet och från detta utgångsläge känns han riktigt kall för dagen. 

   Rank: 1-4-6-10-7-3-5-9-11-2-12-8

   V75-7

   Dags att knyta ihop säcken och vi får avsluta omgången med en final i Bronsdivisionen, där 4 Champ Lane ser ut att bli ganska stor favorit. Hästen vann säkert senast utan att direkt glänsa och känslan är att han kan betydligt mycket mera en så. Jag tror Timo Nurmos har siktat hit med hästen och från tätposition är han fortsatt obesegrad för dagen och det är således den positionen som siktet är inställt på att få. Till denna start blir det urryckare för första gången och stallet andas en otroli optimism inför denna start. Jag håller detta som omgångens bästa spik och vi vet väl sedan tidigare hur effektiv Örjan Kihlström är i dessa finaler på Solvalla

   Rank: 4-2-3-5-10-9-1-12-11-7-6-8   Dagens Dubbel-tips:

   1. 1 Global Adventure
   2. 4 Champ Lane
   • Insats: Valfri


   Mina andelar:


     Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni är med mig. Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln. Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck.


     Bästa spelbolaget för travodds

     Bet365

     Bäst
     • Världens största spelsajt
     • Egna fasta travodds
     • Bra välkomsterbjudande
     • Inget poolspel
     Välkomstbonus
     1250 SEK i spelkrediter
     Hämta bonus Besök hemsidan

     Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

     Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
     Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

     Sammanfattning

     Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

     Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

     Läs hela recensionen

     Fler aktuella travtips

     Det är en tämligen öppen lunchomgång på Mantorpstravet denna torsdag. Spiken faller in på en som lyckligtvis agerar livvakt åt systemet! V4-1 Med ... Läs travtips

     Norrländska banorna fortsätter med tema "midnattstrav" när torsdagens V64 inleds klockan 21:06 med Midnight Race!Jag drar in tre(!) spikar och ... Läs travtips

     Dannero kör verkligen midnattstrav med Dagens Dubbel som startar 22.31 och V64 startar 21:06. Det är roliga tävlingen och det kan vara en härlig ... Läs travtips

     Innan alla börjar dansa runt Midsommarstången ska det avverkas en V64:a!V64-3 Omgångens jättefavorit ska ses med mycket god segerchans Öystein ... Läs travtips

     Traditioner står sig starka och som alltid är det Kalmar som arrangerar V75 under Midsommarhelgen!Notera att omgången körs på söndagen.V75-1 9 Rossi ... Läs travtips

     V75 Som vanligt tar vi oss till Kalmar efter lite midsommarfirande så det är alltså V75 på Söndag denna gång. Efter många favoriter senast så har ... Läs travtips