V75 tips » Lördag 13 November Bjerke- "Form slår klass?"

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 13 November från Bjerke! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips inför omgången där det vankas otroligt fina lopp.

Förra helgen var vi ruggigt nära på både Stenbergs Fräckis samt Stenbergs A La Carte, men tyvärr landade vi på sex rätt. Analaysen hittade flera gobitar och hoppas jag kunde hjälpa till för er där ute. Plus i kassan blev det i alla fall, men det är ju storslam vi vill åt! 30 miljoner extra ligger i potten och visst vore det härligt att snuva grannlandet på lite oljepengar? 

- V75-3 "Ni som läser mina analyser vet hur mycket jag gillar hästen och nu är det kanske dags för en efterlängtad seger ifrån ett smaskigt utgångsläge?"

🔩 Omgångens spik

 • 5 Månlykke A.M.

💥 Omgångens skräll

 • 1 Floris Baldwin

V75-analysen:

  • V75-1

  5 Månlykke A.M. blir snuskigt hårt spelad i inledningen och finns det ens någon anledning till att spekulera i favoritfall här? Hästen vet knappt hur det känns att förlora ett lopp och stoltserar med hela 23 segrar på sina blott 38 starter. En given spik i nuläget. Det ryktas dock om att flera norska konkurrenter vill försöka göra livet surt för Gunnar Melander och hans storstjärna och jag skulle ljuga för er om jag sa att det ej kittlade till i min garderingsnerv här. I nuläget landar det dock i denna "tråkiga" spik, men håll utkik inför omgången för ju närmare starten kommer så blir det alltid annan information som kan tillkomma! Främsta motbud såhär tidigt in på omgången landar i Frode Hamre´s, 3 Troll Solen. Hästen som har spår invändigt om favoriten har siktet inställt på att gasa på där framme och försöka ge han lite svettdroppar. Nonchaleras vid gardering ska heller inte 6 Søndre Jerkeld eller 8 Ulsrud Tea göras om man streckar på, då dessa två besitter en ruggig avslutning på loppen.

   Rank: 5-3-6-8-1-4-9-7-2

   • V75-2

   5 Funny Boy är en riktigt rolig tipsetta hos mig och här har jag nåtts av väldigt positiva rapporter, där Ken Ecce ska ladda vad som går omgående och väl i en eventuell ledning, stanna där hela vägen! Hästen besitter en enorm tuffhet och uppgiften ser väldigt tilltalande ut. 11 Mateo De Reve gynnas om det blir tempo på tillställningen och ska streckas tidigt, för på förhand finns det stor risk att det blir en laddning från start på flera håll. Simb Zacky är ruskigt startsnabb och även här vill man ladda för ledningen och ska försöka ge min tipsetta en match om tätpositionen. 12 Zenato varnade jag för senast och gillar denna kuse från Bengt Berg. Står på tur för en ny etta i raden och måste tas med i beräkningarna. 

   Rank: 5-11-2-12-10-7-1-3-4-6-9-8

   • V75-3

   Omgångens Gulddivision tycker jag håller en alldeles för stor favorit i nuläget, och dessutom fel sådan i 4 Ble du Gers. Distansen är ingen fördel samt att hästen va struken senast gör att det klingar varningsklockor i mina öron och jag rankar ner. Ni som läser mina analyser vet hur mycket jag gillar 1 Floris Baldwin och nu är det kanske dags för en efterlängtad seger ifrån ett smaskigt utgångsläge? Kristian Malmins häst har nu fått ett lopp i kroppen efter några månaders välbehövlig vila och på förhand ser uppgiften väldigt intressant ut! Intressant ser även Frode Hamre´s nyförvärv, 5 Stoletheshow ut och ska bli ruskigt spännande att se vad norrmannen kan göra med denna redan duktiga kuse! 

   Rank: 1-5-4-3-7-8-6-10-9-2

   • V75-4

   5 Global Brilliance kan mycket väl vara en klassisk spets och slut-vinnare i den fjärde avdelningen, för den här hästen är enorm ifrån tätposition. Stora frågan är bara, kommer hon dit obemärkt? Det luktar kubbning från flera håll och risken är såklart att detta är en favorit i fara och motstånd finns det gått om där bakom. 7 Global Bred To Win är en av flera och detta är en riktigt tuff dam som kommer göra ett försök att nå ledningen även hon. 9 Chandelles håller toppform för dagen och kommer från en fin insats senast som trea. Till denna start sätts jänkarvagnen på och vi har väl tidigare hört det klassiska uttrycket, "Form slår klass"?

   Rank: 5-7-9-3-6-1-4-11-10-2-12-8

   • V75-5

   11 Run To You är riktigt bra för klassen och en häst med en enorm karisma. Hästen kommer från en övertygande seger efter att ha tagit ledningen i ett tidigt skede. Man gick i mål utan att vara helt tömd och träningsrapporterna efteråt går i moll. Min tipsetta landar dock på 6 Calmass som har gjort det bra på slutet och trots tufft motstånd så ska man ej nonchalera denna häst som är oerhört allround. Det ska laddas redan ifrån start och gynnas såklart av ledningen, men sett till hästens stora kunnande så är det ingen position som är ett måste. Kul idé i ett annars öppet lopp. 3 Gentletron slog bra hästar senast och tränar fint efter detta, trots avsaknad av lite lopp. Står fint inne i loppet och ska laddas för en tätposition. Väl där har Eirik Høitomt fått körorder och hästen utmanar om man väljer att gardera på.

   Rank: 6-11-3-5-2-10-1-4-12-7-9-8

   Tips! Gå med i våran facebookgrupp för att snacka upp V75-omgången!

   • V75-6

   4 Fetlock Joint kommer från två riktigt fina insatser på slutet och Ken Ecce sitter bakom en av Danmarks startsnabbaste hästar denna gång. En riktigt rolig tipsetta som jag tror snuvar övriga på ledningen i detta öppna lopp och det låter verkligen uppåt ifrån stallet. Senast så var man tvåa bakom Festival Of Speed och faktum är att man då stod för en av sina sina vassaste lopp hittills. 1 Coventry Hall lottades till ett perfekt utgångsläge och är främste utmanaren att hålla upp ledningen. Når man inte den så blir man väldigt sårbar och risk att ekipaget sitter fast. 5 Toto Barosso besitter hög kapacitet och var bland annat med i Sprintermästaren. Formen är fin för dagen och hästen kan avsluta ruskigt bra i sina bästa stunder. 8 Kræsj har ej startat sedan segern i Norskt Travderby, men formen ska ändå vara på topp för dagen. Faktum är att hästen gjort ett par riktigt rejäla banjobb på Bjerke och trots ett knepigt utgångsläge så får man ej nonchalera denna kuse helt. 

   Rank: 4-5-1-8-10-7-2-9-3-6

   • V75-7

   1 Park View ska ladda vad som går ifrån start och det finns bara en sak i sikte. Spets och slut är taktiken och tongångarna att man ska hålla ut främsta motbudet ifrån start är väldigt positiva. Men orkar man leda hela vägen om så blir fallet? 2 Z. Boko är på pappret hästen jag syftar på till att främst kriga om tätpositionen och även här går rapporterna i moll. Efter loppet senast så har hästen gått framåt rejält, men som jag läser loppet så får man ej någon ledning, utan kan Kristian Malmin hitta ut i andra/tredje ytter så är oerhört mycket vunnet av loppet. Jag väljer att ranka 2 Z. Boko etta efter informationen jag nåts av och spikar på Dagens Dubbel! 3 Pere Ubu ser strålande ut för dagen och kommer även han att göra ett försök till en tätposition omgående och ska räknas väldigt tidigt. Valacken förlorar sällan i sin favoritposition och möter behagligt motstånd. 11 Reddington gynnas kraftigt av den förväntade körningen ifrån start och insatsen senast visade att formen är på topp för dagen. Jag hoppas Rikard N Skoglund fått lite självförtroende efter förra helgens V7-seger och ger hästen en chans och kanske till och med vågar köra fram i dödens när tillfälle ges. Väl där så besitter hästen styrkan att segerstrida och är ett kul streck i avslutningen! 

   Rank: 2-3-1-11-6-9-5-12-8-4-10-7


   Dagens Dubbel-tips:

   1. 1,4,5,8
   2. 2 Z. Boko


   • Insats: Valfri


   Mina andelar:


     Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni är med mig. Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln. Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck.

     Bästa spelbolaget för travodds

     Bet365

     Bäst
     • Världens största spelsajt
     • Egna fasta travodds
     • Bra välkomsterbjudande
     • Inget poolspel
     Välkomstbonus
     1250 SEK i spelkrediter
     Hämta bonus Besök hemsidan

     Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

     Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
     Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

     Sammanfattning

     Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

     Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

     Läs hela recensionen

     Fler aktuella travtips

     Vi kickar igång helgen med en tripp upp till norra delarna och Boden/Bollnäs som sköter V64 Express-fredagen!Nog är kallblodsstjärnan i en klass för ... Läs travtips

     Nästa lördag är det från Örebro vi hämtar V75-omgången och stora höjdpunkten är givetvis de två E3-finalerna! V75-1 Väl medveten om utgångsläget så ... Läs travtips

     Vi tar oss till Örebros oval på lördag och det är korta E3 finaler plus klass 2,1, brons, silver och guldlopp. Korta E3 över 1609 meter som går i ... Läs travtips

     Äntligen tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester, och det betyder också att V75 analyserna är tillbaka.Travet har gäckat mig på slutet ... Läs travtips

     På söndagen vänder vi åter till småländska Vaggeryd för Grand Slam 75 med jackpot!Dagen till ära körs Smålandsmästaren - spiken bör vinna det...! ... Läs travtips

     En kväll med dramatik och spännande laddning - derbyuttagningarna på Jägersro!Här är en tidig koll över V75-omgången.V75-1 Ja, men det är väl kanske ... Läs travtips