Mina tankar om V75 från Bergsåker 1/5 » 30 apr. | Andreas Stenberg -…

Mina tankar om V75 från Bergsåker 1/5

Hallå Hej! 

Då var de dags igen, ny månad och nya möjligheter.

Återigen ramlade man på målsnöret och vi inkasserade ytterligare en sexa. Nu måste det snart vara stolpe in tycker jag, men skam den som ger sig!

Men en andel som jag gör tillsammans med min gode vän Joakim här på travstugan gick in och inkasserade ett helt okey netto. ALL IN heter det systemet och där slår vi ihop bådas travskadade hjärnor och tillsammans blir det fantastiska system. Missa inte dom andelarna heller!

Ett otroligt Tack till er alla som är med på min resa, NI är underbara.

Lite kort om omgången som va i lördags på Åby. Vilka fantastiska prestationer och hästar vi fick se. Örjan hade stor show i både första och sista avdelningen och Italienaren Alessandro Gocciadore övertygade rejält med sina outtröttliga raketer. 

Spelmässigt en ganska väntad utdelning där favorit efter favorit övertygade. Men det är bara att ta nya tag och det tycker jag att vi gör redan nu på onsdag. Denna gång ska vi upp till norr för en extrainsatt V75a och där uppe brukar det kunna betala bra och känslan säger densamma.

Lika bra att ta tjuren vid hornen och dra igång, NU KÖR VI!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

Avd1

2140M Auto

En av omgångens största favoriter selas ut redan i den första avdelningen och är 3 Hankypanky Rubyred. Timo Nurmos fina sto har gjort enastående lopp hela tiden och tycker det är helrätt att den blir favorit här. Tror det blir spets efter 500m och därifrån blir det hästen att slå. Men trots dessa plusfaktorer så väljer jag att inte spika, för motbud finns det gott om. 1 Moses besitter minst samma kapacitet som favoriten, men spåret drar ner den på min rank och det finns en ganska stor risk för galopp. Kommer från en enastående prestation senast, då man fick punktering redan efter 500/600M, men avslutade smått fantastiskt ändå. Örjan är otroligt skicklig och känslan är att han går felfritt och då får Jorma se upp i spets. Vill även lyfta fram Jörgen Westholm´s 8 Run A Mile. SNART MÅSTE DEN FÅ VINNA! Barfotarycket har visat sig vara en oerhörd plusfaktor här och Stall Westholm har verkligen fått snurr på grejerna nu. Denna vill jag absolut ej åka på och vill absolut ha med den när första segern i karriären kommer.

Rank: 3-1-8-5-9


Avd2

2140M Auto

Här kommer omgångens svåraste lopp kan jag tycka och jag kommer att strecka på. Tycker det vimlar av bortglömda hästar och sånt gillar jag. 5 Fast And Quick blir min förstahäst här. Loppet senast tycker jag Carl Johan Jepson styrde helt rätt på. Ingen snabbstartare utan backas nog ner direkt, för att landa 2a/3e ytter. Men har en avslutning som är fantastisk. Första barfota senast och det visade sig göra enorm skillnad. Nu hoppas Örjan upp i vagnen igen och det är kuskplus även det. 13 Global U.S.A säger man ifrån stallhåll att det är bästa chansen i omgången med och det tas såklart med respekt. Daniel Wäjersten tränar och kör själv och dom trivs verkligen ihop dessa två och det är oerhört viktigt. Ekipaget besitter en oerhöd avslutning och gynnas av högt tempo ifrån start. 9 Whitsun Madonna kommer ifrån två raka skrällsegrar med Lars-Åke Svärdfeldt, men nu sätter man upp Emlia Leo och det är en kraftig kuskförstärkning. Senaste starten satt man fast i 3e inner men fick luckan strax innan sista sväng. Man avslutade på ett oerhört imponerande sätt och flög först över mållinjen. Den prestationen var nåt alldeles extra, och med en kraftig kuskförstärkning och det loppet på näthinnan, då vill i alla fall jag ha med den till knappt spelad i nuläget. SE UPP!

Rank: 5-13-10-2-9

Avd3

2140M Auto

Ett oerhört svårt treåringslopp väntar här i avdelning tre, och vi möts av en riktigt stor favorit i 5 Granit De La Roque. En riktigt fin häst som har visat sig vara en ny stjärna i stallet för Jim Oskarsson. Söker sig omgående till spets och når dom dit så blir det hästen att slå och det biter bra ifrån spets. Ett tänkbart spikförslag, men väljer att gardera i analysen. Får se hur värmning och intryck ser ut på onsdag. 1 Boston Flip tror jag glider med ifrån start för att få rygg på ledaren. Hänger ofta med bra hela vägen och får man luckan inför sista sväng så biter det bra i avslutningarna. 2 Qvidja´s Aapo har ännu inte fått vinna något lopp, men mött oerhört tufft motstånd då. Nu slänger man upp Jorma Kontio för första gången och bara det kan ge en positiv effekt tror jag. Som sagt, så är det treåringar och tycker det är viktigt med sista infon ifrån banan vid sådana här lopp, så ha kolla på värmningar osv. innan inlämning.

Rank_ 5-1-2-8-9


Avd4

2140 Volt

Dagens ända kallblodslopp är det dags för nu och jag tycker alltid att kallblodsloppen är dom svåraste. Kunnandet är inte alltför bra, men då är det tur att man har duktiga kollegor som kan sina saker. Micke här på Travstugan, vår Norrlandsexpert besitter en oerhörd kunskap, så kika gärna in på hans system inför denna omgång. Jag tycker att 15 Guli Tor besitter en oerhörd kapacitet och en avslutning utan dess like. Gynnas av körning ifrån start och nu när det är ännu snabbare banor så biter det bra under sista varvet. Har verkligen gått framåt med loppet senast i kroppen och Rikard N Skoglund har skördat fina framgångar ihop tidigare och känner hästen väl. KÖR I TID RIKARD. En häst jag följt ett tag är 6 Granetta som äntligen kommer tillbaka efter vila och gör här årsdebut, men Jimmy och Alf brukar ha hästarna i fin ordning inför debuterna, så det är jag ej orolig för. Siktar på spets och vill köra där så länge lampan lyser. 5% och jag tackar och bockar för den. 2 Rus Can är väl den som är värst emot om spets, och kommer ifrån en oerhörd uppvisning senast som tvåa bakom Månprinsen A.M. Tror dock insatsen senast sitter kvar i benen och det här är en favorit i fara enligt mig. 

Rank: 15-6-2-1-8

Avd5

3140M Volt

Dagens första spik tycker jag mig ha hittat här, och det i 5 Magic Cash. Kommer ifrån en fantastisk prestation senast och Jorma kommer avancera direkt ifrån sitt lite krånliga femtespår, för att få överta spets. Därifrån tror jag det är slut och Timo Nurmos sjtärna visar sig starkast hela vägen. Senast gick man i mål med massa krafter kvar och det blev tillslut även svenskt rekord. Man rapporterar att man ska vara ännu bättre med det loppet i kroppen och ekipaget är väldigt fin hemma. Är det ett nytt rekord vi kommer att få se på onsdag? STÄLL KLOCKAN JORMA! Värsta motbudet anser jag vara 9 Fighting Bax, som skulle kunna hitta perfekta ryggar på vägen och avslutar riktigt vasst. Formen är även på topp. En annan häst i form som har hög kapacitet, men är helt bortglömd, är 12 Zorro Swing. Även den gynnas av högt tempo och kanske kan den haka på när Örjan slänger iväg sin häst ute i tredjespår?

Rank: 5-9-12-1-15 

Avd6

1640M Auto

Omgångens helgardering hittar vi i denna avdelning. Tycker jag bara ser idéer efter idéer ju mer jag kollar igenom detta lopp. Oerhört många bortglömda och formen på topp hos flera ekipage. Väljer att ranka 11 Yieldson etta här och intrycket senast går ej att klaga på. Hästen går bäst i ryggar och i detta lopp tror jag Claes verkligen får som han vill. Spurtar bra och fäller väldigt många på slutrundan. En som står sig otroligt bra inne här är 10 Wrongdoer, som det även är positiva tongångar till ifrån stallet. Jättesvårt att bena ut spetsstriden för mig här, men håller ändå 2 Master De Pan som det och blir då den som styr loppet. får Uffe i vagnen fuska bort alltför mycket ifrån start så kan det bära hela vägen.

Rank: 11-2-10-1-5

Avd7

2140M Auto

Dags för sista avdelningen för denna analys, och här väljer jag faktiskt att spika mig ur. Efter att ha sett intrycket senast på 3 Michelangelo Ås så vet jag att jag sa, nästa gång kommer jag att spika. Man avslutade tvåa bakom en smått fantastisk Disco Volante, och med det loppet i kroppen så är man oerhört förbättrad. Gillar distansen och stallet är i toppslag. Värsta motbudet tycker jag är 9 Mr Golden Quick, som gynnas av att få ligga på lur och sedan använda sin fantastiska speed som avslutning. Kan fälla ruggigt många till slut. 5 Ochongo Face har jag jagat, jag vet inte hur länge, och snart måste den få vinna den med igen. Körs nog framåt direkt ifrån start denna gång, men borde få det svårt att stå emot min spik denna gång. 

Rank: 3-9-11-5-4


Sådär då, det var alltför mig denna gång, och nu får vi fasiken hoppas att Fru Fortuna är med oss denna onsdag, och vi får en stolpe in igen. Det är dags nu.

Hoppas ni ryggar mina andelar och jobbar ihop dom tillsammans med mig så hörs vi återigen till helgen som kommer. 

Tills dess önskar jag er ett stort lycka till och TACK för att ni tar er tid att läsa mina analyser och även köper in er på mina andelar. NI är fantastiska.

Väl Mött

///

Stenberg

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips