Mina tankar inför V75 på Solvalla 28/3 » 26 mars | Andreas Stenberg -…

Mina tankar inför V75 på Solvalla 28/3

Hallå där kära vänner

Dags för maffiga finaler på Solvalla och lite ljusglimtar i detta mörker världen över är ändå att dessa tävlingar kommer fortsätta som det ser ut, tyvärr utan publik! Det är oerhört tråkigt och skrämmande det som händer och hoppas av hela mitt hjärta att detta snart är över och att inte någon drabbas allvarligt av detta virus. Man får försöka se framåt hela tiden och värna om varandra.

NU KÖR VI!

OBS!

Missa inte Grand Slam 75 på söndag, där jag lägger andelar här på Travstugan. Dessa är öppna och det ska bli oerhört kul att få ”äta en brunch” tillsammans med er. In och kika och säkra i tid för formen är god!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

”Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck osv.!”

OMGÅNGENS DRAG/SPIKFÖRSLAG I RESPEKTIVE AVDELNING

Avd 1 - 1 Golden Tricks är en oerhört spännande häst som man håller högt i stallet. ”Minst lika bra som Double Exposure” har Daniel Redén själv sagt bland annat. Om det nu stämmer återstår att se, men saken är väl den att väljer Örjan att gå för seger, så räcker det för att köra över detta motstånd. Man öppnar snabbt och trivs ypperligt på distansen. Spets och slut är ett möjligt scenario och en ”Örjan ifrån början” skulle kunna vara svaret. MEN! Det är just det där problemet som jag nämnde nyss, ”väljer Örjan att gå för seger”? Det gör att jag tvekar i att spika och jag tar med både 3 Hevin Boko och 4 Ultra Bright.

Avd 2 - Här ser det ut att bli en "promenad i parken" för favoriten 5 King Of Everything. Läser man mellan raderna på konkurrenterna så verkar det som att alla som tillhör spetsstriden söker den enbart för att endast släppa till Claes Svenssons stjärna. Det gör att man inte behöver trycka på allt vad benen bär ifrån start utan kan smyga med startbilen för att sedan trycka till när dammet väl lagt sig. Sen tror jag loppet är över och övriga får slåss om andraplatsen och jag bankar in denna "polle", trots stor, stor favorit!

Avd 3 - 5 Disco Volante har Elitloppsbiljetten i sikte och har verkligen rosat marknaden på sistone. Given spik hos många och så även för mig, OM det hade varit 1640m. Nu ska man springa 500m längre och då finner jag läge att gardera. Det finns en chans att det kan bli lite för långt till mål och garderingsnerven kittlar i mig. 6 Gareth Boko har i jämförelse med min tipsetta, en fördel av distansen och undviker man bara dödens så är man absolut med och segerstrider. 11 Elian Web är väl bättre i spets och lite minus på läget, dock kommer Jorma vara offensiv och strular det för favoritduon så kan man smälla till. 3 Baron Gift är luringen i loppet och 2 Reckless åker med OM skorna rycks!

Avd 4 - 1 Rexine är obesegrad på Svensk mark och stor chans till att man förblir så även efter denna start. Man kommer ifrån två oerhört läckra prestationer och formen är verkligen på topp. Spåret blev bra och med en toppkusk återigen i vagnen så sitter man bra på det. 2 American Hill håller man högt i Lugauers stall och man kommer hit med oerhörd form. Man sitter bra på det i andraspår direkt och måste räknas med segerchans. 4 La Norna kommer från en bra insats och skulle favoritduon göra bort sig så besitter man en fin kapacitet. 9 Shutter Island var positiv senast och blir det körning där framme så smyger man med. Vi jagar smällkaramell här!

Avd 5 - Väldigt fin Silverdivisionsfinal där 5 Man At Work är min givna tipsetta. Insatsen senast var något alldeles extra och äntligen fick man sätta nosen först. Läget smakar mumma här och med tanke på övriga konkurrenters sämre lägen så tror jag Örjan kommer visa sin klass när det väl hjälper och spikar mig ur. 

Avd 6 - 3 Strong Heartbeat är en otroligt läcker häst som har en ljus framtid framför sig. Kapacitet finns för att vinna detta lopp, men det kan strula på vägen och gardering är given hos mig. Loppet är oerhört öppet och 4 Solkattens Chiron är ett givet motbud som växer i mina ögon ännu mera efter att man aviserat skoryck på lördag. Fint läge och besitter en vass spurt. 1 Betting Rebel vann spårlottningen, då man kan öppna ruskigt snabbt och man ska inte släppa till någon säger man. Det kan bli en utdragen spetsstrid och då får man inte glömma bort 10 My Sweden, som gick i mål med sparat senast och smyger med.

Avd 7 - 7 Thriller N.P. ser allt bra ut på och med ett vassare spår hade det kunnat vara en bra spik här. Barfota runt om är ett plus och Carl Johan Jepson trivs ypperligt i dennes sadel. 6 Burning Man är det givna motbudet på min tipsetta och här är en häst som vet hur man vinner lopp. Inställningen är det inget fel på och styrkan besitter man. Går med optimal balans och kommer få en fin resa. 5 Star Costashorta är startsnabb och man tränar oerhört fint. Här ska det laddas och når man spets utan att det kostar för mycket så kan det bära hela vägen. 2 Adde S.H. gör det lysande varje gång och måste tas på allvar!

Dagens Dubbeltips:

Raka:

DD1: 3 Strong Heartbeat

DD2: 7 Thriller N.P.

Kombinerade:

DD1: 3,10

DD2: 2,5,6,7

Insats: Valfri

Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni är med mig och jagar årets första sjua. Snart smäller det och då hoppas vi det smäller ordentligt. . Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln.

OBS!

Missa inte Grand Slam 75 på söndag, där jag lägger andelar här på Travstugan. Dessa är öppna och det ska bli oerhört kul att få ”äta en brunch” tillsammans med er. In och kika och säkra i tid!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

Väl Mött

///

Stenberg

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

V86 1 2 Bucks To Burn har gjort två lopp nere i Frankrike, där han båda gångerna spurtade bra. Nu har han fått ett perfekt läge, innanför värsta ... Läs travtips

V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips