Mina tankar inför V75 på Bergsåker 21/3 » 16 mars | Andreas Stenberg…

Mina tankar inför V75 på Bergsåker 21/3

Hallå där kära vänner

Dags för Bergsåker att ställa upp som värd för denna spännande V75-omgång, som kryddas med en smaskig jackpott denna helg.

Lite ljusglimtar i detta mörker världen över är ändå att dessa tävlingar kommer fortsätta som det ser ut, tyvärr utan publik! Det är oerhört tråkigt och skrämmande det som händer och hoppas av hela mitt hjärta att detta snart är över och att inte någon drabbas allvarligt av detta virus. Man får försöka se framåt hela tiden och värna om varandra.

NU KÖR VI!

OBS!

Missa inte Grand Slam 75 på söndag, där jag lägger andelar här på Travstugan. Dessa är öppna och det ska bli oerhört kul att få ”äta en brunch” tillsammans med er. In och kika och säkra i tid för formen är god!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

”Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck osv.!”

OMGÅNGENS DRAG/SPIKFÖRSLAG I RESPEKTIVE AVDELNING

Avd 1 - 14 Let´s Go Ernie gjorde debut i ny regi senast och stod för en mycket imponerande insats. Med den genomköraren så kommer man vara betydligt vassare till denna start. Nu står man på springspår och man klarar av olika typer av upplägg. Rapporterna går i dur och prickar Niklas plankan direkt ifrån start så kan detta vara vinnaren. Jag streckar ändå på lite till och nämner även 8 Gustivar Boko som det lyser rött om till denna start i balansen. Även han har ett lopp i kroppen i sin nya regi Robert Dunder och barfotarycket kan ge en spännande växel. 1 Hadrianos ser jag som spetsvinnaren ifrån start och kan få ett perfekt lopp.

Avd 2 - 2 Unleash The Steel har fått ett passande läge här och siktas mot ledningen. Måste räknas tidigt och intressant med utrustningsändringarna. Eller vad sägs som rycktussar, bike och barfota runt om? MUMMA i mina ögon. 8 Make Someone Happy är nog bästa hästen i fältet och har en okey form. 12 Cobbys Yourah kommer ifrån en fin insats och blivit lite bortlottade, men blir det hårt tempo så gynnas man och man kör på chans!

Avd 3 - 2 Love No Pain är en otroligt fin häst och trots det stora favoritskapet så är det en given första häst hos mig. Otroligt startsnabb häst och med en offensiv Jorma i vagnen så lutar det åt spets och slut här. Ska även tilläggas att kapacitet finns att vinna även ifrån dödens och i en i övrigt öppen omgång så väljer jag faktiskt att spika här. Jorma åker inte till Bergsåker för att köra en häst och komma tvåa. 

Avd 4 -  9 Backegubben är en otroligt läcker sort som startar här ifrån ett smaskigt utgångsläge. Träningsrapporterna är goda och ska verkligen tas med respekt här. Fäller många på upploppet! 1 Guli Major har ett fint utgångsläge och firma Ohlsson/Persson måste man ta med respekt i dessa sammanhang. 6 Ängspilen kan öppna ruggigt bra och nu står man på springspår. I mitt badkar så sitter man i ledning efter 500m och därifrån biter det bra. Fyra segrar på sex försök ifrån ledningen stoltserar man med och får man inte för mycket tryck på sig så kan det räcka hela vägen. 

Avd 5 - 9 Merrit är favorit i nuläget och procenten i nuläget ska väl stanna där omkring kan jag tycka. Det finns dock lite saker att tänka på. Distansen tycker jag är ett minus och man avslutade senast med en galopp, vilket ställer några frågor hos mig? Tränarkörd denna gång, vilket även det drar ner lite anser jag, så jag väljer att dubbla mitt system och gör det med 4 Imagine Boko. Detta ekipage blir att räkna med trots att man gör comeback efter en tids frånvaro. Robert Bergh brukar dock alltid vara väl förberedd och måste tas med respekt.

Avd 6 - Dags för dagens dubbels inledande avdelning och vi möts av omgångens största favorit i 1 Coogan, som jag tycker är brutalt överspelad. Någon ledning tror jag verkligen inte att det blir, då man inte är snabb ut i volten. Risk finns att man blir fast på innerspåret och hur ska den då vinna? Man ska dock ej ta ifrån hur fin man var i årsdebuten och kommer såklart vara ännu vassare nu. Ska såklart med på kupongen men jag har ändå en annan första häst och det i form av 8 Queer Fish, som jag verkligen har fastnat för. Jag tror man kommer få en smaskig resa och man besitter en oerhört vass avslutning som fäller otroligt många tillslut. 3 Orlando Triss var ruggigt fin senast innan galoppen kom och får man luckan i detta lopp så fäller den många. SE UPP!

Avd 7 - Dags att knyta ihop säcken vad gäller både dagens dubbel och V75 och här har jag hittat ett oerhört smaskigt drag och en chansspik för den fräcke! 14 Lyx Håleryd är det jag skriver om och nu möter man ett oerhört lämpligt gäng. Senast gick man i ledningen, vilket inte riktigt var dennes melodi. Man startar nu Ifrån, i mina ögon ett plusbetonat utgångsläge och här ifrån kan man få en bra resa i ryggar. Given förstahäst hos mig och spelvärd spik. I övrigt vill jag nämna 1 Usiana Face två som stoltserar med två raka segrar i lite enklare gäng och träningsrapporterna går i dur. Skulle man nå spets här så biter det ifrån sig bra och kan leda väldigt länge. 13 Miss Duffy var riktigt fin i comebacken och trots ett litet distansminus, så kan den slå till och är en lockande skräll som kan ge oss dom där efterlängtade miljonerna...

Dagens Dubbeltips:

Raka:

DD1: 8 Queer Fish

DD2: 14 Lyx Håleryd 

Kombinerade:

DD1: 1,8

DD2: 14 Lyx Håleryd

Insats: Valfri

Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni är med mig och jagar årets första sjua. Snart smäller det och då hoppas vi det smäller ordentligt. . Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln.

OBS!

Missa inte Grand Slam 75 på söndag, där jag lägger andelar här på Travstugan. Dessa är öppna och det ska bli oerhört kul att få ”äta en brunch” tillsammans med er. In och kika och säkra i tid!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

Väl Mött

///

Stenberg

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

V86 1 2 Bucks To Burn har gjort två lopp nere i Frankrike, där han båda gångerna spurtade bra. Nu har han fått ett perfekt läge, innanför värsta ... Läs travtips

V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips