Kentucky Derby 2021

Kentucky Derby 2021

Det är första lördagen i maj och det är återigen dags för det klassiska galopplöpet ifrån Churchill Downs i Louisville, Kentucky i USA. Detta löp hålls för 3-åriga engelska fullblodshästar och är ett av USA:s äldsta fullblodskapplöpningar då vi får kika tillbaka hela vägen till år 1875 för att hitta det allra första. 

Detta lopp är ett Grupp 1-lopp, det vill säga ett löp av högsta internationella klass och rids över distansen 2000 meter.

Prissumman varierar en aning men uppgår detta år till ca. 1,86 miljoner dollar!  

Loppet kallas ofta för "Sportens två mest nervkittlande minuter"

Jag kommer som vanligt att bidra med ett smaskigt sidospel och även ställa upp med två olika V4:or. Dessa spel hittar ni enklast via länken här nedanför.

Lilla V4-andelen 50kr/10 andelar

Stora V4-andelen 100kr/8 andelar

Mitt sidospel denna omgång landar i ett platsspel och det på 1 Known Agenda som har i mitt tycke väldens bästa jockey Irad Ortiz Jr. i sadeln. Denna fantastiska häst stoltserar med hela tre segrar, en andraplats och en tredjeplats på sina hittills sex starter och är en riktig maskin när det vankas löp. Kapacitet finns då det räcker och det såg vi inte minst när han ställde upp i Florida Derby tidigare i år och gick segrande ur detta på ett ruskigt imponerande tillsammans med just Irad Ortiz Jr. i sadeln. Dessa två är tillsammans obesegrade och det på väldigt imponerande vis.

Detta amerikanska fullblod är en av förhandsfavoriterna till att ta hem Kentucky Derby 2021 och på ren kapacitet köper jag det rakt av, men tyvärr lottades man till ett klurigt utgångsläge då man inte är så kvick ut ur blocken. Stor risk att ekipaget sätter sig fast och kan få en tuff resa. Dock är stallet väldigt optimistiska och är det någon som kan lösa denna uppgift så är det jockeyn Irad Ortiz Jr.  

Startlista Kentucky Derby 2021

2012 meter dirttrack

  1. Known Agenda - Irad Ortiz Jr (Todd A Pletcher)
  2. Like The King - Drayden van Dyke (Wesley A. Ward)
  3. Brooklyn Strong - Umberto Rispoli (Valazquez Daniel)
  4. Keepmeinmind - David Cohen (Robertino Diodoro)
  5. Sainthood - Corey J. Lanerie (Todd A. Pletcher)
  6. O Besos - Marcelino Pedroza (Gregory D. Foley)
  7. Mandaloun - Florent Geroux (Brad H. Cox)
  8. Medina Spirit - John R. Velazquez (Bob Baffert)
  9. Hot Rod Charlie - Flavien Prat (Doug F. O'Neill)
  10. Midnight Bourbon - Mike E. Smith (Steven M. Asmussen)
  11. Dynamic One - Jose L. Ortiz (Todd A. Pletcher)
  12. Helium - Julien R. Leparoux (Mark E. Casse)
  13. Hidden Stash - Rafael Bejarano (Victoria H. Oliver)
  14. Essential Quality - Luis Saez (Brad H. Cox)
  15. Rock Your World - Joel Rosario (John W. Sadler)
  16. King Fury - Brian Joseph Hernandez, Jr. (Kenneth G. McPeek)
  17. Highly Motivated - Javier Castellano (Chad C. Brown)
  18. Super Stock - Ricardo Santana, Jr. (Steven M. Asmussen)
  19. Soup And Sandwich - Tyler Gaffalione (Mark E. Casse)
  20. Bourbonic - Kendrick Carmouche (Todd A. Pletcher)

  Hoppas ni tar chansen att se detta fantastiska löp och förbereder er för ett av "Sportens två mest nervkittlande minuter"

  /Stenberg

  Bästa spelbolaget för travodds

  Bet365

  Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
  Välkomstbonus
  1250 SEK i spelkrediter
  Hämta bonus Besök hemsidan

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

  Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
  Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

  Läs hela recensionen

  Fler aktuella travtips

  Det är lunchtrav även på fredagen och som vanligt är det V65 då som gäller. Spikförslagen är två löften!🔨 SPIKEN V65-4 Henrik Svensson har ... Läs travtips

  Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips

  V75 första tanken Jackpotvecka och veckan innan elitloppsveckan, det är ju en otroligt härlig vecka att njuta av. Första tanken inför V75 är nu redo ... Läs travtips

  Trippla V75-system in i lördags och innan dess mest inspelat i Sverige på V64 i fredags. Formen börjar verkligen hitta tillbaka och det passar ju ... Läs travtips

  Solvalla laddar för Elitloppshelgen och därför delar Åby nästa V86-omgång med dalabanan Romme och vi får bland annat kolla in Sleipner ... Läs travtips