Inför V86: Favoriterna faller ikväll?

  I lördags var det verkligen stolpe ut, hästen som vann i sista avdelningen skrev jag var chanslös i analysen på förhand. Nu hade den visserligen lite tur, då ledande häst galopperade på upploppet och dom andra ekipagen redan hade gett upp och körde för pengar. Men det var faktiskt roligt ändå att se hur Ove A Lindqvist inte hade gett upp förmodligen det som bidrog till att han lyckades sätta dit superskrällen Rally Funny på mållinjen! Allt kan verkligen hända inom travet, och det gäller att inte ge upp innan prischecken delats ut. 

  Men nu till V86 på Åby/Solvalla, där jag tycker det ser ut att handla om en lite halvklurig omgång som nog kan ge bra utdelning med lite tur. Det finns dock några klara favoriter i startlistorna. Men ett par har lottats till svåra lägen och vissa verkar inte ha formen helt på topp än. 

  Ni hittar mina andelar längst ner i analysen.

  V86-1

  9 DON CASH är favorit och bästa hästen i loppet. Men Kolgjini är tydliga med att det är Harpers man har siktet inställt på och den absoluta toppformen ska då alltså infinna sig om 1,5 vecka. Med det sagt så håller jag faktiskt 5 TOTTI FACE som förstahäst, då den borde kunna ta sig till spets och sedan ska slås därifrån. Den är dessutom van vid lång distans och har även varit ute i tuffare sammanhang. Från stallet säger man att hästen öppnar snabbt och förhoppningsvis kommer sitta i tidig ledning. Om man vill ha ytterligare hästar så ska 1 BASTIAN med, också varit ute mot tuffa hästar och spännande med Peter Untersteiner upp här. Två till som ska med vid ytterligare gardering är 4 IMAGE RAPIDA och 7 MIKKEL H.R.

  V86-2

  Favorit just nu är 6 TWIGS HONOR och den har en otrolig kapacitet om den får allt att klaffa, vilket den inte alltid lyckas med på tävlingsbanan. Var struken inför en tilltänkt start senast, så formen är ju lite av ett frågetecken. Dock gjorde den en väldigt bra årsdebut som tvåa. Hästen som utmanar och som jag faktiskt håller huvudet högre än den redan nämnda är 3 HINDENBURG AM där man låter lite småoptimistiska från stallet.
  Vill dock köra i ryggar för att sedan spurta vasst över upploppet. 5 SEDIN U.S. får återigen Kihlström upp och skall räknas, tror dock den kan få det tufft. Om man letar skrällar skall främst 4 AGAIN KRONOS, 10 DOLLAR DOC, 12 SULTAN NORRGÅRD med på kupongen.

  V86-3

  Sprinterlopp och det är tre hästar som är mer betrodda än dom andra. Förstahäst för mig är 5 NOUBA MOM som troligen vinner även om den tvingas gå i "dödens" (springa utvändigt om ledaren) och tränare Jerry Riordan låter klart nöjd med hästen. Motbudet om spets är 3 NAIRAJAH som också är en väldigt fin häst, men inte fullt lika segervan. Bergh kommer ut med 6 CONDIOR, men har ju spår utanför  den nämnda duon. Dock vet man aldrig med Robert om han testar att gasa lite från början ändå? Då kan loppet öppna upp sig.

  V86-4

  Svensk unghästserie och många kommer nog luta mot spik på 1 CONCH ON INN och det är inget fel med det. Dock ingen spik för mig då jag tror det kommer bli lite körning om spets från 3 INVIDIA och 4 ONE NIGHT ONLY - där man låter klart intresserade av att köra om ledningen direkt. Speciellt från stallhåll på den sistnämnda. Kommer vilja ha med två hästar till i loppet och det är 6 GRAHAM HILL som började karriären med två vinster och en andraplats på sina tre starter. Sedan får man inte glömma formstallet Wäjersten som kommer ut med 9 SECRET CELEBRATION och kanske får en drömresa i draget?

  V86-5

  Ett väldigt klurigt och öppet lopp för mig, jag kommer att plocka med samtliga hästar i denna avdelning och hoppas verkligen att en lågprocentare vinner. En häst jag höll högt var 8 ILENNA BONANZA, som dock blivit struken nu på förmiddagen. Synd det då den endast låg på 2 % av samtliga kuponger. Den som inte vill plocka med alla hästar eller inte har råd kan försöka gå kort och då är det 1 GAYA DE PERVENCHE, 3 ALEXI QUICK, 4 BRING ME MONEY som definitivt ska finnas med på kupongen.

  V86-6

  Ett väldigt roligt lopp ska detta bli att skåda! Omgångens största favorit 3 LIPSTICK TOOMA startar här och går för 8 raka vinsten. Är en bra spik enligt mig från ett fint startspår. Finns dock motbud och på min andel William Offside kommer jag gardera upp för att försöka vinna miljonerna. Dom som ska med på lappen är främst 5 ALGOT ZONETT som gick ett tufft lopp senast och kommer räcka långt med en bättre resa nu. Låter intressant från Svanstedt på 7 DEEP POCKETS, där denna fick ett oerhört svårt lopp i senaste starten och då tvingades backa ner direkt och det sedan blev lågt tempo i loppet och svårt att hämta in något till slut. Man säger indirekt att man inte vill backa ner denna gång, då det är som att ge upp på förhand. Så känns som att Mr Svanstedt kommer ladda från början för att försöka hitta en vettig position. Sedan tycker jag att man inte får glömma bort 4 UP TO ME, som senast var ute mot stentufft motstånd och nu endast är streckad på 1 %. Tycker även att det är intressant med 6 DIGITAL CLASS som kommer med dokumenterad form och kan spurta riktigt vasst upploppet ner efter en vilosam löpning.

   V86-7

  1 WINGAIT HENKE är spelad till favorit här. Dock tycker jag att han inte alls presterade som man hade förväntat sig i ledningen senast. Hästen ska med på kupongen, men ligger lite väl högt i procenten just nu för mig. Motbudet tycker jag är 6 HOWDY QUICK som kommer med fyra raka segrar och tränare Hans Crebas verkar hålla hästen högt. Han tycker dessutom att den blir bättre och bättre för varje lopp. Man kommer även testa att "trycka av" hästen från start lite hårdare nu, än vad man gjort tidigare. Letar man skrällar ska dessa med 3 UNACERVEZA BROLINE, 3 STENSON, 4 INCREDIBLE WINE, 12 CRANK. Sistnämnda kanske får svårt från spår 12, men Bergh har som sagt bra form i stallet och han brukar kunna få till det även bakifrån när hästarna tävlar på topp. 

  V86-8

  Här kommer Goop ut med två hästar i 2 GIORDANA SOA och 11 IWAN BOKO, där Goop själv kör den senare. Ulf Ohlsson sitter upp bakom förstnämnda. Anton Sverre från stallet tycker man ska räkna med god vinstchans för 2, då den har ett bra läge bakom bilen och är startsnabb. Låter rentav som att det skulle kunna bli spets och slut. För vad jag kan få fram låter det inte som om någon annan vill köra om ledningen, utan mer vill hitta position. Så för mig är det spik på honom just nu, endast spelad till låga 8 %. Hoppas att det spelprocenten stannar där omkring! Skulle rensa fint det i avslutningen. Värsta hästen emot har bakspår och det är Nurmos 10 ARAGORN AS. Visst, man håller hästen högt i stallet, men som sagt bakspår och ska då lyckas vinna utvändigt/bakifrån. Om man vill gardera på och jagar riktigt stora pengar, bör ni även plita ned streck för skrällarna 1 OLE, 3 BELUGA WINNER, 4 MADAME AF DJUPMYRA, 5 MISSION BEACH.

  Så, dessa är alltså mina tidiga tankar inför omgången. Jag hoppas ni finner det intressant och att ni vill vara med på en andel eller två. Hoppas ni som lägger spel på egen hand finner något av intresse, och att ni lyckas hitta 8 rätt just denna onsdag i maj. Stort lycka till! 

  Här hittar ni mina andelar.

  William Offside 55kr

  William Rätt i krysset 125kr

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube