Elitloppslördan: Vi tar revansch från förra året!

Då var vi framme vid elitloppshelgen 2022! En helt fantastisk helg med topplopp. Vad kan gå fel? Förra året blev det nära båda dagarna då det blev ett fel både på lördagen och söndagen. Hade man hade satt båda dagarna hade man dragit in över en miljon till er andelspelare. I år tar vi revansch helt enkelt.
Så låt oss gå in i lördagens omgång!

Bästa spiken

Kommer att bli 9 LUUK SCHERMER. Dock hög procent men denna häst borde kunna vara i Silver redan med tiderna den har sprungit. Det som kan hämma är bakspåret här, men sitter direkt i andraspår och även om den får gå fram i dödens så kommer den bara mosa ner motståndet.  

Kompletterande spiken

Den kompletterande spiken kommer i sjunde avdelningen och det inte heller på favoriten utan på 6 PIEMONTE som har springspår på startvolten och kommer nog sitta i ledning omgående. Han har matchats in fint pengamässigt för att just få starta på startvolten. Hästen avgjorde enkelt senast på samma distans och är dessutom van vid lång distans. Blir inte lätt att plocka in 20 eller 40 meter på denna.

Låset

Ja denna gång tycker jag mig ha hittat ett lås och det i avdelning 3 och det blir på två stycken Redén hästar. Hästarna är 2 EPIMETHEUS och 4 BUGATTI MILES. Björn Goop upp nu på förstnämnda och i förra starten när Örjan körde EPIMETHEUS tror jag inte man begärde allt på upploppet med tanke på detta lopp i tanken. Intressant med Björn Goop upp  nu också. BUGATTI MILES har verkligen visat form och har ett fint startspår och så i vanlig ordning Örjan Kihlström kör. Tror man kan låsa här även om det finns fina lågprocentare bland dom andra hästarna, mer om det i skräll kollen.

Skrällkollen

Avdelning 1
Här är 3 MIRACLE TILE lite bortglömd till 9%, dock stiger procenten... 4 HELIADE DU GOUTIER till 12%  är för lågt spelad, dock frågetecken för distansen? Två helt bortglömda hästar är 8 DEAR FRIEND och 10 QUARCIA där båda skulle kunna komma att spurta fint på upploppsrakan. Båda spelade vid 2-3%.

Avdelning 2
Här har vi många lågt spelade hästar. 

Favoriten 3 HONFLEUR MEARAS ska ses med bra chans, men som så många gånger tidigare är det ju ofta Diamantstoet som levererar dom bästa skrällarna. 8 STARO ONYOURMARKS endast spelad till 7% så här på torsdagen. Senaste tre starterna har det blivit två vinster och en andraplats.  Tror nog Oskar Kylin Blom gärna visar fram sig denna dag.
Sen har vi hästarna på 40m tillägg och det är 14 NAMANGA BO som ja står kanske lite hårt inne här men har visat fina fartresurser. Men däremot 15 DIGITAL CLASS med rätt rygg resa kommer helt klart kunna spurta ner allt då. Dessutom Björn Goop som nog kan se till med det där perfekta ryggloppet och till 3% så säger vi hej till dom stora pengarna. Nämner också 7 JEANS´N PASSION samt 9 LADY BELUGA som ska med på en garderad kupong.

Avdelning 5 
3 UNDER ARMOUR kan vara spik för den vågade. Sitter nog i spets tidigt skede och spelad till 24% är inte fel på en spik. Främsta motbudet är favoriten till 40% i 8 CHARLIEBROWN EFFE som gjort det riktigt fint sena två starter i Sverige här, dock har den haft spår 2 och 4, nu spår 8 och kommer inte bli släppt till ledning heller. Då blir den sårbar. Om det nu skulle bli körning mellan dessa två ovannämnda tror jag nog en häst som 12 STENSON skrälla som den gjorde i Norge tidigare i våras och ja till 1% så rensar den bra. Nämner också 9 VELTEN RED RED samt 10 ICON MEARAS som båda har fin seger procent. 1-2 % på är ju taget. 

Avdelning 6
På förhand såhär så ska ju 5 OSCAR L.A. eller 3 PHOENIX PHOTO ha bra chans att vinna detta. Men om det nu skulle bli körning så kan det vara några som blandar i sig och dom jag tycker främst har chans är 6 FOUR GUYS DREAM som står bra inne på pengar och har fin spurt att tillgå.
Här kommer även en totalt bortglömd häst och det i 8 GARDNER SHAW som alltid har form denna tid på året och Åke Svanstedt kör - tror inte han kommer till Sverige för att åka in lite matpengar. Nej, här kommer det nog köras och till 2% får man se upp. Från bakspåret streckas 11 EDDY WEST och 12 VAN GOGH Z.S. Båda sitter med offensiva kuskar så dessa kan nog blanda sig i.
  

Ja det var mina tankar för lördags omgången. Missa inte att det även är V75 på Söndagen. Jag hoppas som alltid ni finner mina tankar intressant och att ni vill vara med på en andel eller två. Jag har även äran att få lägga Barncancerfondens andel här i stugan och den tycker jag absolut man kan vara med utöver det vanliga spelande då all provision går till ju Barncancerfonden<3

Ha en riktigt fin Elitloppshelg nu :D  

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips