• Hem
 • Simon siktar mot toppen - dags för VM i V75!
Simon SM guld
Nyheter

Simon siktar mot toppen - dags för VM i V75!

29 september 2020

Han är kallblodsexperten som nyligen vunnit STO-SM och även deltagit i monté-SM. Nu tar han sats mot titeln som världens bästa V75 spelare.

Simon Wall är 22-åringen från Bollnäs som på kort tid gått från att vara en relativt okänd travtränare, till killen som verkligen är på allas läppar inom travvärlden just nu. I synnerhet efter den mycket imponerande segern i sto-SM för kallblod nyligen, där en av hans stjärnor, Silver Jossan, svarade för sin bästa prestation någonsin och sänkte sitt rekord med drygt 2 sekunder - dagen då det verkligen gällde. Att den unge herr Wall vet hur man sätter en travhäst i absolut toppform råder det absolut inga tvivel om. 

 • Nu är det dock dags att ge sig ut på outforskat vatten och vara med i den mycket populära tävlingen VM i V75. Vi har självklart tagit ett snack med Simon!
Simon Wall Silver Jossan

Simon Wall tillsammans med kusken Peter Eriksson och ögonstenen Silver Jossan, efter den mycket imponerande segern i årets upplaga av kallblods-SM för ston. Bild: Meta Sjödin

Hur laddad är du inför VM i V75? 

 • Det här ska bli riktigt spännande, jag spelar ju inte vanligtvis på hästar. Men visst är jag nyfiken på hur det kommer att gå och är försiktigt optimistisk.

  Har du haft några framgångar tidigare på streckspel som V75? 
 • Nej, har som högst köpt någon andel av vännerna här på Travstugan, men inte tippat själv. Testade dock Grand Slam 75 en gång som spelläggare i laget - och det gick väl ändå hyfsat vill jag minnas. Förlorade ett par kronor på målfoto. Så karma kanske betalar tillbaka den här gången istället!? 

  Vad kommer du använda för strategi för att bli bäst i världen på att tippa V75?
 • Hm? Kanske ska jag djupdyka ner i badkaret och lusläsa lopparkiven? Vem vet! Eller så förlitar jag mig på turen och tänker att det löser sig, eller en kombination av dessa två. Om jag ska lyckas vinna hela tävlingen är det nog klart bäst att försöka hålla tyst om taktiken, kan jag spontant känna.  

  Hur skulle du säga att den fysiska och mentala formen är just nu? 
 • Sjukt skev, sambofet och mentalt instabil efter gårdsköp och SM-vinst. Behöver komma ner på jorden snart! (skratt)

  Vad får en travhäst att prestera maximalt i lopp enligt dig?
 • Såklart en rejält toppform, bra tränad och att den tycker det är kul. Det är många aspekter som ska klaffa.

  Under tävlingen kommer du att erbjuda att andelsspel i Travstugans andelslag - varför ska man spela V75 tillsammans med just dig?

  • Haha? Ja, hm. Om man tänker så här: ”Den där killen har nog en stor portion nybörjartur!" Skämt å sido, det kommer att bli riktigt kul och förhoppningsvis skrattar vi hela vägen till banken allihop som är med och testar lyckan redan på lördag.
  Följ Travstugan på Youtube