V86 Solvalla Bergsåker 13 Februari » 13 feb. | Tobias Nilsson -…

V86 Solvalla Bergsåker 13 Februari

Förra veckan landade vi på 7 sjuor och lite nettoplus blev det. Jag är revanschsugen och ska göra mitt bästa att sätta åttan. Omgången är klurig och jag tror det kan bli bra betalt även denna vecka. 

V86-1:

Man kanske skulle kunna gå kort och spika 3 Mr Clayton J.F, men jag vill däremot inleda med några streck. 5 Global Well Bred har blivit valack och ett måste på min lapp. Skrällen som kommer bli betydligt mer spelad under dagen är 7 Tale Of Jacks där stallet är extremt uppåt och lär väl gå upp mot 10%.

Rank: 3-4-5-7

V86-2:

  • En eller alla

Ett lärling och ungdomslopp där man antingen tar alla eller spikar. Jag väljer det sistnämnde då jag finner ett högt spelvärde i min spik! 2 Cash T.J lyser det form kring och senast vann man väldigt övertygande. Ida Riesterer brukar hålla i tömmarna och här är det bara hålla i sig. OMGÅNGENS BÄSTA SPIK!

V86-3:

  • Favoriten är överspelad!

Favoriten 1 Zorro Swing är nog bästa hästen i loppet och i normala fall så hade det varit en spik. Men "Zorro" har varit struken och kan behöva detta lopp. 4 Mellby Don Juan hade kunnat vara en tänkbar spik för ett litet system. Don Juan är som bäst i spets där man har 8 segrar på 9 försök. Här kommer det laddas och når man spets så leder han väldigt länge! 11 Rosso Pomodoro är stark och skulle det bli lite överpace så tror jag han kommer fälla många!

Rank: 4-9-1-11-5-7

V86-4:

  • Omgångens bästa lopp!

Omgångens bästa lopp hittar vi här där några riktigt hårda och snabba märrar gör upp! Tipsettan ger jag 4 Fame Boko som äntligen fick vinna senast och kan nog upprepa segern senast. Andra rank är 1 Ile Saint Louis som varit ute mot tuffa sällskap på V75 men haft dåliga spår. Nu är det ett passande läge och kan nog leda detta lopp länge! 9 Beautiful Bacardi är nog bästa hästen här men hade nog behövt ett framspår för att göra upp på riktigt. 5 Dream Lane har varit nere i Frankrike utan att göra succé men hon har nog fått lite mer hårdhet som lär behövas i år!

Rank: 4-1-9-5-3

V86-5:

  • Plånboken avgör

Ett klurigt lopp där det krävs många streck, jag har hela 8 streck! Det känns som ingen riktigt kommer till loppet med toppform eller stora segerförhoppningar. Jag rankar 7 Mellby Entre etta då han har ett bra spår och är en häst jag gillar. Här gäller det som sagt att strecka så många som man har råd med!

Rank: 7-5-3-2-8-9-10-15

V86-6:

  • Spikar emot en svag favorit!

Här går jag emot kollektivet och spikar emot den stora favoriten 4 Tiger Journey som inte alls såg bra ut senast, jag vet att banan var tung men intrycket gav inte mersmak. Jag spikar istället finske gästen 9 Bossy Alley som senast på Solvalla gick i dödens hela loppet och på tal om intryck så var det ett intryck som absolut gav mersmak! SPIK!

V86-7:

Jag har sagt det förut och säger det igen, kallblodslopp tar dubbelt så lång tid för mig att bena ut och anledningen är att vi här nere i södra Sverige inte har den kulturen kring "kallisarna" som man har uppe i norrland. Med det sagt vill jag dock poängtera att jag älskar loppen,hästarna och sporten! Här tycker jag det är helöppet och "kallblodskungen" Jan-Olov Persson har hela 5 hästar i loppet. 5 Smedsbo Faxen är mitt första streck då han förmodligen kommer sitta i ledningen tidigt. 14 Tandkraft var en kulltopp och ska bli spännande att se  vad han kan uträtta här. Enligt J-O så har 7 Uggla i Mossen tränat bättre än någonsin och ett måste på min kupong! "Frasse" Franssons bägge hästar 9 Bro Viking  och 11 Mjölner Herkules är löjligt lite spelade sett till deras kapacitet och jag skulle inte bli förvånad om någon av dom skräller!

Rank: 5-7-14-9-11-10-4-6-1

V86-8:

Jag avslutar omgången med spik, jag kommer spika 3 Kent's Laddie som är ojämn men jag tror att i år kommer han bli säkrare och mognare vilket kommer innebära många segrar för denna Love you son. Senast visade han lite klass när han gjorde en strålande comeback. Jag chansar och spikar i ett annars ganska öppet lopp!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

ÄNTLIGEN är helgen med stort H här. Elitloppshelgen med fantastiska dagar och tävlingar. Pluggandet har varit igång en längre tid men när man fick ... Läs travtips

Elitloppslördagen håller som vanligt god klass! Det är V75-finaler och Harper Hanovers som förgyller vår lördag och här är tidiga tanken! ... Läs travtips

Dagen är här! Elitloppet 2019 ska avgöras och inom V75-spelet körs försöken! Därtill kryddas omgången med Elitkampen.Här är tidig analys av ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips

Hon har imponerat stort på mig den här säsongen. I Elitloppet kan hon sluta topp 3!Det är riktigt kul att ett sto är med och slåss mot toppstjärnorna ... Läs travtips