V86 Solvalla/Åby » 24 okt. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V86 Solvalla/Åby

Vilken helg vi hade, Staro Nashville startade i Svampen och spetsade som jag trodde. Tyvärr så kom han in i stallet snorig och hög puls så troligtvis en infektion i kroppen därav han stannade så tidigt. Tråkigt men det är sånt som händer och vi tar nya tag!

V86 utspelar sig på Solvalla och Åby denna vecka, en omgång som känns lite som fisk eller fågel. Det finns några starka favoriter som borde ha bra chans att vinna. Jag väljer att gardera den största av dom.

  • Andel köper du som vanligt HÄR!

V86-1:

I min bok så står det mellan tre hästar här. 1 Super Steve som senast hade samma förutsättningar och borde kanske vunnit det loppet. 5 Worrywart är en fin sort som jag tror är distansgynnad och har nog en rimlig chans på seger. Den jag rankar etta och som kan vara en rolig chansspik är 7 Glowbull Fusion som var betydligt bättre än väntat senast och kommer med det loppet innanför västen vara ännu bättre.

Rank: 7-1-5

V86-2:

Skulle 2 He's Marvelous bara gå iväg felfritt så finns det ingen här som har fart nog att slå honom. Tyvärr är det många galopper och jag vågar inte gå på honom fullt ut. Istället dubblar jag systemet med en skräll som det lös form om senast, 5 Cemonroc De Coeur är bara spelad till två procent och hästen är snabb ut och har som sagt toppform!

Rank: 2-5

V86-3:

Treåringslopp för ston och dessutom orutinerade! Jag förstår mig inte på spelarkåren som gör orutinerade 7 Princess Corner till storfavorit. Orutinerade ston som bara är tre år då står det i min oskrivna regelbok att man ska helgardera! Jag streckar alltså alla utan att ens ranka dom.

V86-4:

Nu är det Solvalla och ett stolopp där det är jämnt spelat! Jag tror att 1 Mahjong kommer vara favorit när bilen rullar, Mahjong har stamtavlan i ordning och tränare Widegren andas optimism kring denna Maharajah märr! 4 Aria är en spännande märr som galopperat mycket men som visat att det finns kapacitet och skulle hon bara sköta sig så är hon säkerligen med på målfotot! 5 Chacha Sisu är lite bortglömd trots att hon har 2 raka segrar i imponerande stil. Nu är det dessutom kuskplus med Ulf Ohlsson.

Rank: 1-5-4-7-3-10-11

V86-5:

Jag tillhör väl inte dom som står i hejaklacken för Joke Face avkommorna och anledningen är att många verkar vara lite snurriga i skallen, galoppera och allmänt tråkiga. Favoriten 1 Bankrobber är alltså efter Joke Face, däremot så har han nog en relativt bra chans att vinna. Jag väljer däremot att spika emot och det är för jag blev otroligt charmad av 14 Zelante C.R när den näst senast var bländande fin på Kalmar och väljer att spika den trots sitt tråkiga läge.

Rank: 14 Reserv: 1-4

V86-6:

Omgångens största favorit hittar vi här i sjätte avdelningen. 1 Caligula har fyra segrar på de fem senaste starterna och ska givetvis ha en riktigt bra chans här. Men då han är spelad till över 75% så måste jag försöka göra ett försök att fälla då han möter lite bättre hästar nu och jag blir alltid nyfiken när jag ser att det kommer finska gäster till svenska banor. 2 Stampede Alley är alltså en finsk gäst som har gått riktigt bra tider i Finland och det ska bli spännande att se vad han kan utföra på fina svenska banor! 3 Editor har form och måste passas! Totalt streckar jag 6 hästar och hoppas att Caligula har en dålig dag!

Rank: 1-2-3-5-6-9

V86-7:

Ett riktigt trevligt lopp får vi här i avdelning 7. 1 Frisco Runner är en häst som blir ett par meter bättre om han får gå i ledningen och från ett bra utgångsläge så kan nog Jepson vända runt och komma till spets här och då är det en tänkbar spik till fina 23%. 6 Alvena Vagaboy är också startsnabb och vill till ledningen och är det någon kusk som är bra på volt så är det just Thomas Uhrberg! Den sista jag streckar är en häst jag jagat ett tag och det är 10 Aperfectdream som är just nu favorit trots att stallet ligger lågt!

Rank: 1-6-10

V86-8:

Jag rundar av omgången med en spik som jag tror att ägarna redan varit i vinnarcirkeln och hämtat sitt pris. 11 Bucks To Burn är en riktigt kapabel Ready Cashare som börjat fungera på slutet och detta motstånd ska han bara krossa! Jag spikar utan att blinka och allt under 70% är ett fynd!

Rank: 11 Reserv: 3-10

Systemet är på 9072 rader och en andel kostar som vanligt 100kr. Tryck HÄR för att komma till ATG-Tillsammans!


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips