V86 Åby/Solvalla 10 Januari JACKPOTT!

Hej på er!

Då var det dags för V86 igen och omgången saxas mellan Åby och Solvalla. Omgången är kryddad med en jackpott. Omgången som nu stundar tror jag kommer betala bra för den som hittar rätt då det är rätt jämna lopp och jag tycker att många lopp kräver många streck.

Jag säljer som vanligt en andel för 100 kr och den köper du HÄR!

V86-1:

Första avdelningen är ett ganska öppet lopp och spårtrappa vilket innebär att hästarna som tjänat mest pengar står på sämre spår. Jag kommer koppla grepp om omgången direkt och väljer därmed att spika enligt mig bästa hästen i fältet nämligen 11 Doyoucash In som inför förra starten var tunt jobbad och har med det loppet i kroppen gått framåt och jag tror hästen är såpass bra att Johan kan runda hela fältet och vinna lätt. SPIK!

Rank: 11 Res: 12-3

V86-2:

Varför inte fortsätta på inslagen väg och spika? Jag väljer därmed att även i andra avdelningen att spika och det är en häst som kommer ifrån ett riktigt formstall nämligen Sofia Aronssons 1 Pompano Euphoria. Pompano Euphoria spurtade riktigt fint bakom Simb Senta senast på V75 och jag tyckte hästen såg helläcker ut. Lyckas bara Kim Eriksson (Mr Toppform) få iväg hästen från start så tror jag det är spel mot öppet mål och det är bara spika!

Rank: 1 Res: 7-3

V86-3:

Efter att ha kopplat grepp på omgången med två inledande spikar så kommer vi till ett fint stolopp över 2140 meter där Veijos 2 Bigarrå blir favorit. Bigarrå varnade jag lite för senast men då var den väldigt blek och det var inget intryck som får mig att vilja spika. 12 Fortuna B.R är förmodligen loppets bästa häst men har fått ett tråkigt utgångsläge. 6 Am I Wrong var riktigt fin senast på V75 och satt fast med "rubbet" kvar och skulle hon ha kvar formen så tror jag detta blir hästen att slå och just nu är den fruktansvärt felspelad till 3% jag räknar med att den landar runt 7-15% under onsdagen. Jag vill även varna för en häst från "hemmalaget" nämligen 11 Victoria Knick som just nu är helt ospelad och hästen är inte mycket sämre än någon annan här och snart kommer detta Ready Cash sto smälla till. Jag vågar inte lämna Victoria utanför min lapp. 

Rank: 6-2-12-1-8-12

V86-4:

När jag började studera omgången så var jag väldigt sugen på att spika 6 Judas Iscariot som är en läcker travare och senast fick den stryk av en för dagen bättre häst (Leader Brodde). Jag har kollat på loppet ett par gånger och tycker nog faktiskt att Judas borde varit bättre och därmed väljer jag att gardera. 3 Toutre har varit bra under vintern och blir bättre för varje start, detta är en riktig tuffing som tål att gå i dödens. 8 Extra Fudge är en toppstammad häst som är riktigt kapabel men har inte startat sen mitten av september och det kan vara så att hästen behöver detta lopp innan han är segeraktuell. 

Rank: 6-3-8

V86-5:

Hade inte 10 Tudor Kronos startat på nyårsafton och varit dålig (jag vet att banan var usel) så hade jag spikat här trots att 4 Falk On Hill stoltserar med 4 vinster på de fem senaste. Falk On Hill är efter Muscle Hill och jag tror att Takter kommer få överta ledningen när han ställer frågan på den trolige ledaren 1 Digital Product och därifrån säljer sig Falk On Hill dyrt. Jag nöjer mig inte med dessa tre då det finns några riktigt roliga drag i detta lopp, 3 Crazy Year Ås varnade jag lite för senast den startade men då blev allt fel och den starten glömmer vi.

Rank: 10-4-3-1-2-6

V86-6:

Omgångens kanske trevligaste lopp får vi i sjätte avdelningen då det är ett par fina hästar som möts och det känns helöppet på förhand. Jag är riktigt spänd på att få se 5 Bacan Degato som nu är i träning hos Sofia Aronsson. Sofia tillhör enligt mig en av landets bästa tränare och när hon selar ut en häst så brukar dom alltid se ut att vara välmående och glada. Till denna start aviserar Sofia att man vill ha ett lugnt upplägg då hästen inte startat på ett tag. En annan häst som inte startat på väldigt länge är favoriten 11 Floyd P Boko som senast var ute i April och därmed förstår jag verkligen inte hur hästen kan vara favorit. Hästen som står för styrkan i loppet är 4 Alorac Mathbell som senast glänste i värmningen men var inte alls bra i loppet och jag hoppas att det bara var ett lopp i kroppen han behövde för att vara lika fin i lopp som värmning. Tipsnicken får Peter G Normans 10 Zeusk Karsk som är van vid långlopp och som dessutom har form och jag skulle inte bli alls förvånad om detta är hästen som stigit mest innan spelstopp. 8 Surprise Power har jag jagat ett par gånger nu och hästen förtjänar en vinst och det kan absolut bli till denna start. Jag streckar hela 10 hästar för att känna mig nöjd och jag hoppas vi får se ett par fina prestationer här.

Rank: 10-4-5-8-1-6-11-3-12-7

V86-7: 

I sjunde avdelningen får vi ett riktigt fint stolopp över sprinterdistans. Storfavorit blir Flemmings 2 Quintessense som senast vann mot ganska klent motstånd. Här försöker nog Flemming nå ledningen och därifrån blir Varenne stoet svårslagen. Jag hoppas och tror att 1 Twin Peaks inte kör för spets utan bara försöker få rygg på Quintessense och använda open stretch istället. Skulle dessa två hästarna köra om ledningen så tror jag att antingen 9 Uraia eller 10 Tour Knight vinner.

Rank: 2-1-10-9

V86-8:

Även i den sista avdelningen får vi ett lopp över sprinterdistans och favorit blir 2 Dani Boko som senast gick i dödens mot riktigt bra hästar, loppet innan dessa vann han på ett övertygande sätt. Problemet Dani Boko har är att han titt som tätt får för sig att galoppera men håller han sig bara på benen här så tror jag det är spel mot ett mål. Jag vill dock dubbla mitt system med 5 Carisma Sisu som har form,är startsnabb och speedig. Skulle Dani Boko göra bort sig så tror jag Carisma Sisu bara tar hem detta lopp.

Rank: 2-5

Systemet är på 8640 rader och en andel kostar som vanligt 100 kr. Tycker just du om systemet se då till att köpa en andel HÄR!

På återseende på Fredag då min V75 analys dyker upp!Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips