V75 Umåker 21 April » 20 apr. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Umåker 21 April

Då var det dags för en analys kring omgången från Umeå. En omgång som förmodligen hittills är årets bästa rent sportsligt, ur ett spelperspektiv tycker jag den är fruktansvärt tråkig då det är enormt stor risk för jackpott då det är många starka favoriter och dessutom två avdelningar som ABSOLUT inte skulle varit med inom V75. Jag har hört rykten om att ATG har haft ett möte kring framtiden runt V75 och svensk travsport för som det varit nu under ett par månader är verkligen INTE okej.

Alla lopp inom V75 ska enligt mig vara "fulla" annars kan dom likaväl ligga utanför V75.

Jag skulle vilja rekommendera att man spelar flerbong till lördagens omgång då jag tror det inte krävs många rader för att få full pott. 

Jag kommer till denna omgång enbart ha en spik som just nu är spelad till enbart 21% och kommer således att gardera upp alla stora favoriter i hopp om att de små minus som finns ska räcka till förlust och hög utdelning. Som vanligt när det är V75 så har jag tre system, ett för 100 kr och två s.k specialsystem där det ena systemet har alla hästarna i de bägge inledande avdelningarna och ett system har jag alla hästarna i de två avslutande avdelningarna! Ett lite roligare och mer utmanande sätt att spela V75 på. Andelar hittar du att köpa HÄR!

V75-1:

Första avdelningen är ett av loppen som inte borde varit med inom V75. Givetvis är det en höjdpunkt rent sportsligt då vi får se tre av landets bästa femåringar göra upp. Jag tror att man kan chansspika 6 Muscle Hustle som är ruggigt startsnabb och tar förmodligen hand om ledningen här och därifrån blir han inte lätt att tas med. Skulle Bergh mot förmodan inte gå för ledningen så kommer 4 Diamanten ta hand om ledningen och då blir han givetvis svår att slå. Det man kan tänka på är att det var en het debatt när ägarna till Diamanten valde att flytta hästen från just Bergh till Stig H, så räkna med att Bergh har ställt i ordning Muscle Hustle. När dessa två hästarna gör upp så ligger 2 Makethemark och gottar sig för att spurta ner dom andra två. Dessa tre hästarna är dom enda som kan vinna detta lopp så 95% av alla spelare kommer att ha dessa tre på sin lapp och jag fegar och gör likadant.

Rank: 6-2-4

V75-2:

Andra avdelningen är lite småklurig och jag hade länge planer på att spika mig ur det då jag är barnsligt förtjust i 7 Prosperous som gjort den långa resan från Halmstad upp till Umeå. Prosperous är som sagt en häst jag verkligen tycker om och jag tror denna fyraåring kommer tjäna stora pengar detta år. 4 Sir Henry P.Hill är en annan fin häst som nu under vintern fått till aktionen och är ett hett segerbud. 12 Minnestads Ecuador avslutade ursinnigt sist så jag räknar med att hästen gör en liknande prestation och det kan räcka! Totalt streckar jag sex hästar men Sir Henry och Prosperous bedömer jag som de hetaste segerbuden.

Rank: 7-4-12-6-3-8

V75-3:

Gulddivisionen och sista kvalet till Olympiatravet nästa helg är ett annat lopp som inte borde varit med inom V75 då det egentligen bara är två hästar som kan vinna. 2 Digital Ink blir hårt betrodd men jag tyckte nog han borde varit bättre sist från ledningen. 6 Cruzado Dela Noche har nu årsdebuten avklarad och såg kanonfin ut bakifrån. Nu lär det vara rejält påställt för att nå Olympiatravet och jag skulle inte vara ett dugg förvånad om Tarzan hellre vill ha med Cruzado än Digital Ink (som han äger). Förra året i Cruzados andra start så var hästen grym så jag skulle inte bli förvånad över en topprestation som sen resulterar i ett favoritskap i Olympiatravet.

Rank: 6-2

V75-4:

Man behöver givetvis en spik när man spelar och den hittar jag här i fjärde avdelningen och det är Tarzans fina 7 Digital Performer som enligt mig är ett par klasser bättre än sina motståndare här och jag skulle bli riktigt förvånad om Ohlsson förlorar det här. Det är bara spika och tacka för den låga procenten (skrivande stund 21%).

Rank: 7 Reserv: 2-8

V75-5:

Jag har spikat 5 Månprinsen A.M i de sista starterna och han har verkligen varit äckligt bra. Jag vill dock lägga ett STORT varningens finger här då det finns ett par minus som gör att jag garderar Månprinsen här. 

Månprinsen har sju starter över kort distans på V75 och resultatet är föjande en seger och det var 2014 på inte allt för snabba tiden 1.22.1. Dom andra sex gångerna har han varit hårt betrodd och förlorat, senaste förlusten kom i just detta lopp i fjol. Jag väljer alltså att dubbla systemet med sprinterkungen 4 Lome Brage som förmodligen är Sveriges startsnabbaste kallblod och kommer ta hand om ledningen här och jag tror att Månprinsen kommer få bekymmer här. Skulle Månprinsen vinna så är det en överhängande risk för jackpott så klart. Vill man ha en riktig rysare så ska man ta med 9 Smedheim Solan som nu kommer gå barfota och det låter riktigt påställt från stallet.

Rank: 5-4

V75-6:

Efter att ha gott relativt kort i de inledande fem avdelningarna kommer jag nu kunna strecka på rejält i de två avslutande som enligt mig är omgångens bästa lopp. Bronsdivisionen över 1640 meter där 7 Disco Volante blir stor favorit. Givetvis befogat då hästen senast var ute mot självaste Pastore Bob (som på lördagen är med i ett lopp i Finland med 700 000 i första pris) där blev Disco tvåa och gjorde det bra. Någon häst med Pastore Bobs kapacitet finns inte i detta lopp så segerchansen är stor. Jag vill dock gardera på lite här då det finns en viss risk för vingel. 3 Sambuca Knight är ett roligt streck som jag tror kommer tidigt till ledningen. 4 Louie Brodde är även den bortglömd och ett måste på min lapp. Skulle 6 National Prince komma till ledningen så säljer den sig riktigt dyrt men det är ett litet frågetecken kring formen då hästen galopperat i de två senaste starterna. Totalt streckar jag sju hästar och hoppas att Disco har en dålig dag.

Rank: 7-3-4-6-2-1-5

V75-7:

Sista avdelningen är silverdivisionen och över 2640 meter där 5 Qahar Q.C förmodligen kommer gå barfota runt om för första gången och det ska bli spännande att se vad den hästen kan prestera då. 1 Ellieann är enda stoet i loppet men detta är en liten charmig häst som har en kuslig avslutning och från spår ett tror jag hon kan få ett perfekt smyglopp till ynkliga 2%. 4 Linus Boy besitter en ruggig kapacitet och är med och hugger om segern. 6 Ready For More vet vi ju om vilken kapacitet den hästen besitter. Jag streckar totalt 9 hästar och även här hoppas jag på en dålig dag för Qahar.

Rank: 5-1-4-6-2-7-3-8-9

Systemet är på 4536 rader och en andel kostar 100 kr. Den köper du HÄR!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.