V75 Jägersro 1 dec, Svensk uppfödningslöpning med Staro Nashville »…
  • Hem
  • Tobias Nilsson
  • V75 Jägersro 1 dec, Svensk uppfödningslöpning med Staro Nashville

V75 Jägersro 1 dec, Svensk uppfödningslöpning med Staro Nashville

Formen känns på topp, i lördags hade jag sex rätt och över 9000 inspelat på varje system, söndagen följde jag upp med sju rätt men det var en omgång som i stort sett alla satte och utdelningen blev inget att snacka om. Jag tar med mig formen till denna omgång och känslan är MYCKET god!

Då var det dags för omgången och helgen som jag siktat på att ha Staro Nashville i ett bra tag och snacka om succé för våran andelshäst!

Sist i svampen hade han fin form och vi hade förhoppning på en framskjuten placering, tyvärr så hade han en infektion och stannade ordentligt. Nu har han vilat och lyckades kvala in till uppfödningslöpet trots långt ifrån samma form som i svampen, mer om avdelning 4 i analysen.

Omgången på Jägersro ser lite favoritbetonad ut och att det ska bli miljoner känns långsökt och jag kommer tyvärr spika två favoriter. Men visst i onsdags på V86 vann fyra favoriter och vi fick ändå en halv miljon i utdelning.

Jag själv kommer att vara på plats på stallbacken och kommer vara riktigt laddad för en toppomgång!

Man får inte glömma att barfotaförbudet nu träder i kraft!
  • För att köpa andel så klickar ni HÄR!

V75-1:

Vilken härlig proposition där treåringar möter fyraåringarna, de äldre står på 20 meter tillägg och gör det hela extra intressant! Klar första häst och tänkbar chansspik är 2 That's Art som är markrädd och galopperar för minsta lilla konstigheter på banan, därför har han utrustning för att klara av skuggor, vatten eller andra konstigheter. 10 Candy La Marc är nog bästa hästen men nu är det skor på och jag har fått för mig att han är som effektivast från ledningen. 3 Stoletheshow är en tuffing som tjänat bra med pengar i år och det är ett litet frågetecken kring formen. Jag streckar totalt sju ekipage!

Rank: 2-10-3-6-11-9-1

V75-2:

Även i andra avdelningen finns en tänkbar spik i form av 2 Master Hill som har en ruggigt trevlig stamtavla och nu i regi Nurmos verkar han tänt till. Senast var Andreas Lövdahl lyrisk efter loppet och trots medeldistans så är det en god chans. 4 Aquamarin är en fin travare som kommer bli ett skrik i omgången. Jag vågar nästan säga att han inte vinner av flera anledningar. Det är en treåring som möter äldre och det är en amatörtränad häst. Även om jag mer än gärna ser att amatörer vinner på V75 då dom behövs för sporten, men här blir det nog svårt. 6 Dream of Nature har tre raka segrar och ett måstestreck på min kupong. 

Rank: 2-6-4-1

V75-3:

Det är inte ofta jag ser att en häst inte kan förlora om den går iväg felfritt, men här handlar det bara om att gå iväg felfritt för 1 Illuminati. Detta är en häst som tillhör en av landets bästa stayers! Två raka svenska rekord talar sitt tydliga språk. Senast var han helt magiskt bra och konkurrenterna såg ut som ett gäng kallblod som mötte Varenne. Det är bara spika, ingen idé att krångla till det för sig.

Rank: 1 Reserv: 4-9

V75-4:

Då var det dags för loppet med stort L. Travstugans och mitt egna projekt att locka nya hästägare till sporten, 8 Staro Nashville startar i det största loppet man kan starta i som tvååring. Mats Ahlkvist sportchef på Jägersro påstår att det är det bästa uppfödningsloppet som gått och jag håller med. Nu tror jag att Staro Nashville ska med på en kupong om man tar 4-5 hästar. 3 Bythebook har jag sagt är en av de bästa tvååringarna vi har sett på många många år och jag är spänd att få se vad han kan göra! Jag tycker även att det är ruggigt kul med Bythebook då han är efter Googoo Gaagaa som i sin tur är 50% passgångare,  det är nytt blod i travet som jag tror är nyttigt! 2 Global Adventure vann svampen och har ännu inte förlorat men i försöket såg han inte särskilt bra ut och jag tror första förlusten kommer här. 5 Grande Diva Sisu är väl tillsammans med Staro Nashville den snyggaste hästen i loppet och denna Ready Cash märr är inte dålig och ett måste på allas kuponger! Staro Nashville ska absolut vara med om man har med 4-5 hästar då han absolut kan springa en 13 tid och han är riktigt travsäker, det brukar man komma långt på i sådana här lopp. 10 Belker var favorit och skrik i svampen och nu är han bortglömd och också ett måste på kupongen!

Rank: 3-2-8-5-10

V75-5:

Bronsdivisionen och sprinterdistans, ett småklurigt lopp som kräver några streck. 7 Gustafson var ju magiskt bra när han senast var i Sverige och tävlade, det är svårt att veta hur bra dessa utländska gäster är när det närmar sig vinter och barfotaförbud. 5 Partizan Face tyckte jag var riktigt bra senast på Solvalla där man bombade till dödens från ett tråkigt läge och höll riktigt bra in i mål, men likadant där så är det ett frågetecken kring att bli tvingad skor. 3 Lexington Hall är spetsfavoriten och på Jägersro brukar man komma långt om man streckar alla spetshästar. 1 Viggo Laday står lite på tur för seger och har ett passande läge här. 4 New Star Power är van att gå med skor och när dom andra hästarna i loppet går bäst barfota så är han ett måste på kupongen.

Rank: 4-7-5-3-1-6

V75-6:

En riktigt öppen silverdivision där jag egentligen skulle vilja strecka alla men har bara råd med 9 av loppets 10 startande. Jag tycker att 5 Sir Q.C är som bäst när vi närmar oss vintern och jag tror han kan krossa alla här till en trevlig procent. 4 Waffle Cone är jag förtjust i och hon är kusligt startsnabb och som sagt ledningen på Jägersro är en fördel. 6 Västerbo Exact dubblade jag med senast mot omgångens då största favorit Ferrari B.R. Min varning föll väl ut men tyvärr så blev Västerbo Exact snöpligt tvåa. Jag är dock inte helt säker på att man laddar mot ledningen ännu en gång och vågar därmed inte att gå fullt ut på Västerbo Exact. 9 Speedy Foxy Vicane kommer det säkert bli snack om men nu möter hon hingstar och valacker igen och jag tror hon får svårt. Dessutom så borde det väl vara något rekord att en häst inte gått med skor på 6 år! Speedy Foxy har alltså inte gått med skor på alla fyra hovarna sen 2012! 10 Olle Rols är också en vinterhäst som ifjol var kusligt bra och toppformen närmar sig och trots läget är det nog en hygglig chans! 8 Shogun D.K är en riktigt bra häst men fem raka monté starter gör det svårt att analysera hans chanser. Jag rekommenderar STRECKA PÅ!

Rank: 5-3-1-6-2-10-4-8-9

V75-7:

Det hör inte till vanligheterna att jag spikar två favoriter men i denna omgång händer det. Jag är som många som följt mig nu i 1 och ett halvt år väldigt förtjust i 4 Jairo. Jairo som senast var strålande efter ett uppehåll. Ni som har bra minne minns väl hur bra han var i vintras när han krossade det mesta och han var aktuell för Olympiatravet. Egentligen har han varit bra hela året och jag tror faktiskt att han bara vinner detta lopp och Stall Lövgren har faktiskt en bra chans att ta en dubbel på V75! Vill man inte spika Jairo så får man strecka ett helt gäng. Jag vill varna lite för 2 Poet Broline som brukar vara bra efter vila och är just nu bara spelad till 9%.

Rank: 4 Reserv: 2-6

Systemet är på 7560 rader och en andel kostar 175kr. Jag har två mindre system också. 

  • Mina och alla andras i travstugans system hittar ni HÄR!


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.