V75 Bergsåker 25 Augusti. » 24 aug. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Bergsåker 25 Augusti.

Denna vecka har vi haft V75 från onsdagen fram till söndag. Jag har haft 5-6-6 rätt och har bra form för dagen!

Med risk att stå med dumstruten på runt klockan 19  imorgon så vill jag påstå att lördagens V75 omgång som är kryddad med en megajackpott är en skandal

ATG har tagit pengar från jackpottar ett tag nu för att samla hit. Jag kan tycka detta är en ganska rolig grej att krydda någon omgång per år med extra pengar. Vad är det då som får mig att skrika SKANDAL?

Jo man har tre avdelningar där favoriterna har runt 80% vinstchans. Vinner alla dessa tre vilket dom förmodligen gör så har vi ännu en jackpott nästa vecka. 

Jag har tidigare skrivit att lite fingertoppskänsla hade inte skadat hos ATG och behöver dom hjälp så vet dom vart jag finns!

Till denna omgång har jag som vanligt tre system i tre olika prisklasser. Det är bara att klicka HÄR!

V75-1:

Redan i första avdelningen hittar jag en spik. Om 7 Laskari gör om samma lopp som sist så vinner han det här loppet 8 gånger av 10. Senaste starten var efter cirka ett års uppehåll och det var verkligen en prestation utöver det vanliga. Sköter sig bara denna stora "luns" så har jag mycket svårt att se den förlora. SPIK!

Rank: 7 Reserv: 3-1

V75-2:

Då var det dags för Svenskt mästerskap för kallblod och detta är ett av loppen som jag tycker skulle gått utanför V75. 5 Månprinsen A.M är i sitt livs form och det enda som kan fälla Månprinsen är han själv. Senast sprang han 1.19.0 över kort distans som inte ens är hans optimala distans. Det är bara spika här med. 

Rank: 5 Reserv: 4-1

V75-3:

Som ni förstått så kommer jag spela med tre spikar och därefter försöka heltäcka dom andra loppen. Här i tredje kommer jag strecka alla ekipage och hoppas på en skräll. Klar förstahäst blir 9 M.T Joinville som jag spikade senast och tyckte den borde vunnit, nu är hästen förmodligen ännu bättre och vinstchansen är god. 8 Handsome Brad har varit ute i tuffa gäng på slutet och måste också ha en bra chans. Den roliga skrällen är 1 Moni Viking som i senaste starten stötte på eliten i form av Makethemark, Cyberlane med flera och 9% är ett FYND. Men somsagt omgången har tre klara spikar så jag streckar alla!

Rank: 9-8-1-2-7-11-4-5-6-3-12

V75-4:

I fjärde avdelningen kommer jag strecka hela 13 ekipage. 7 Dear Friend får tipsnicken då hon är snabb och kommer hit med två raka segrar och har toppform. Jag har snart tjatat ihjäl alla om 9 Oceanic Clearence men en dag vinner hon och 1% är superintressant! 12 Millie Millionaire har även hon toppform och stoltserar med fyra segrar på de fem senaste starterna. En häst som är mer stark än speedig är 8 Bula Bula AM som skulle gynnas om det blir överpace. 

Rank: 7-9-12-8-2-3-4-5-15-6-1-10-11

V75-5:

Ett ganska trevligt långlopp där 1 O'Man Flax är befogad favorit. O'man Flax kommer till Bergsåker med två raka segrar. Det som gör att jag inte tycker det är en vettig spik är att distansen är ett frågetecken. 5 Walkie Talkie är också oerfaren på distansen men jag tycker hon ska räknas här. Ingen har väl missat vilken stallform Robert Bergh har just nu och 8 Logo Light är ett måstestreck då hästen är stark och varit ute på distansen förut. Totalt streckas 9 hästar.

Rank: 1-5-8-2-3-6-4-7-12

V75-6:

Här tror jag egentligen att 12 Tesio måste ha en straffspark, men som vanligt när jag ska spika så tittar jag mycket på senaste prestationen och intrycket. Tesio har förvisso vunnit två raka, men jag har inte fått den där riktiga wow känslan, dessutom så möter Tesio betydligt bättre motstånd än vad han gjort i sina två senaste. Jag vill faktiskt varna lite för en häst som blir lite bortglömd här och det är 11 Extra Fudge som är ruggigt hård och jag tror att Jorma kan skrälla här. 9 Alfas Dimitri var senast ute mot just Tesio och gjorde det bra.

Rank: 12-11-1-10-9-2

V75-7:

Då var det dags för min tredje spik och hur jag än vänder på det här loppet så får jag samma vinnare och det är 8 Readly Express som senast gick med järnskor och var 2cm från att vinna mot Propulsion. Nu ryktas det om någon form av barfotabalans och oavsett balans så tror jag Readly vinner det här. Skulle Readly strykas så vill jag varna för 2 Milligan's School som senast var fruktansvärt bra!

Rank: 8 Reserv: 2-7
Som ni  märkt så gör jag en så ovanlig sak att spika tre stora favoriter, men jag blir faktiskt lite rädd och funderar ibland om ATG ens förstår sig på Trav?

 När det är en sån här "superdupermega summerburst" jackpott så ska det vara 15 hästarslopp, jämna,gärna voltstart med olika tillägg. Gör det SVÅRT! Vi som lägger ner mer tid än dom andra vill inte ha sådana här omgångar! GÖR OM GÖR RÄTT!

Andelar köper man iallafall HÄR!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips