V75 Åby, Olympiatravet » 26 apr. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Åby, Olympiatravet

Olympiatravet innebär att storlopps-säsongen drar igång på allvar. Det är liksom startskottet för hela säsongen för alla topphästar!

Årets upplaga av Olympiatravet är väl sisådär då Propulsion ska vinna loppet minst åtta gånger av tio. Jag var länge inne på att gardera honom men hur jag än vände och vred så är det nog dumt att krångla. 

Omgången i sig håller hög klass och det är några riktigt svårlösta lopp!

V75-1:

I inledningen krävs det många streck. 11 Elliot Coger är en häst som gärna springer på dessa längre distanser. Är han som han var i vintras då måste han ha en bra chans här. Motstånd saknas dock inte och det låter riktigt bra från stall Goop om 13 Ragazzo Da Sopra som senast vann i ett billigt gäng. 10 Antonio Trot är en tuffing och formen är på gång. Jag streckar totalt sju ekipage.

Rank: 11,3,1,10,13,14,15

V75-2:

Jag var väldigt länge inne på att spika 9 Norton Commander. Norton hade inför senaste starten gått ett ruskigt jobb inne på Jägersro (12,7 över 2100 meter) och blev då hårt betrodd. I loppet blev han påkörd och galopperade. Solklar första rank och tänkbar spik. 12 Kees Bokma är en gäst från Holland och det låter bra från stallet. Till denna start är det tänkt att man ska lägga på en jänkarvagn. Pass upp!

Rank: 9,12,6,7,10,1

V75-3:

Även här finns ett spikbud i form av Peter Untersteiners fine 4 Heart Of Steel. Hästen gjorde ett riktigt bra lopp senast och var bara en längd efter kanonen Perfect Spirit. Här kommer man ladda och segerchansen är bra. Jag vill dock låsa loppet med två hästar till. Gocciadoros, 6 Varieta Luis som har gått kanonbra tider nere i Italien och alla Gocciadoros hästar går ju som de fått raketbränsle. Den sista hästen jag tar med är 3 Milliondollarrhyme som gör debut på distansen och det ska bli intressant att se hur han presterar för springa fort det kan han.

Rank: 4,6,3

V75-4:

Omgångens i särklass svåraste lopp hittar vi här. Jag gör det lätt för mig och streckar alla. Första rank blir förra veckans spik 5 Viking Brodde som i det loppet var riktigt bra. Dags för revansch? 3 Nanny Mcphee är makalöst vacker häst som påminner om självaste Queen L. Enda stoet i loppet, men med skyhög kapacitet och får hon bestämma i ledningen för mycket så kan hon bli svårfångad.

V75-5:

5 Mellby Free sprang in mest i landet under fjolåret. Trots det tog jag aldrig till mig hennes kapacitet. Nu är det årsdebut och motståndet är väl kanske inte det bästa. Jag väljer att spika och hoppas att hon inte ska göra mig besviken!

V75-6:

Här kommer de flesta "Harry Boy-system" spika 5 Vincero Gar' och eftersom jag spikar Mellby Free och Propulsion så får inte Vincero vinna här för att det ska bli någon utdelning. 7 Harran Boko rankar jag etta då hästen är lite av en personlig favorit. När Harran fungerar så är det få hästar i klassen som är bättre. 9 Gina Schermer var makalöst bra under fjolåret när hon gästade Sverige. Det kanske är så att hon bara spurtar ner alla här? 1 Staro Leonardo har varit makalöst bra och från ett passande läge kan Lövgren släppa till lämplig motståndare för att senare försöka använda open stretch och spurta ner alla!

Rank: 7,5,9,1,10

V75-7:

Ja vad ska man säga? Spår 7 är det vinstrikaste spåret i Olympiatravet och 7 Propulsion är tveklöst bästa hästen. Det enda som kan fälla honom är om Örjan somnar eller om "Proppen" är sjuk. Det är bara spika och njuta!

Systemet är på 7560 rader och en andel kostar 175 kronor. Jag har även ett mindre system men som bygger på samma ranking och det kostar 100 kronor. 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips