V75 1 Maj Bergsåker » 30 apr. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 1 Maj Bergsåker

Efter att ha varit helt fel på Lördagens V75 så får jag nu en ny chans att visa att formen är på topp. Förra veckan sattes V86 och nu idag (läs måndag) sattes ett andelsspel på V4 som jag gjorde i våran Facebookgrupp "Travsurr" där man fick nästan tre gånger insatsen tillbaka. Så formtoppen är helt klart fortfarande på topp. 

Denna omgång kommer jag bara att ha ett system för 100kr andelen och den köper du som vanligt HÄR!

V75-1:

Ett riktigt bra fyraåringslopp där 8 Hobby De L'iton att bli favorit och detta är en riktigt bra häst som senast vann på ett övertygande sätt, jag hade spikat om den fått ett bättre spår men spår åtta är alltid lurigt. 1 Velasquez Gar är en riktigt pampig häst som har en stor motståndare och det är sig själv, hästen är osäker och tar ofta till galopp men jag hoppas han håller ihop travet och visar vilken fin häst detta är. 2 Young Da Vinci är en häst jag inte kan låta bli att strecka då jag verkligen gilla denna Orlando Vici avkomma som i vintras visade vilken hårding han är. 10 Lightningsky stod för en svettig prestationen näst senast men jag tror han är som allra bäst från ledningen, men från ett hyggligt smygläge ska han passas. Hästen med högst kapacitet är 11 Aventador S.F som jag vet Timo håller riktigt högt och jag är förvånad att han bara är spelad till 7%. 

Rank: 1-8-2-10-11-6-7

V75-2:

Vilka skjutare vi får se i andra avdelningen, detta fina treåringslopp håller hög klass men jag tycker att det är tre hästar som sticker ut från resterande tre i loppet. 3 Frenchnorwegian ID låter det från stall Bergh att detta är en kommande kanon och detta är en tänkbar spik. Jag vill dock ha med två till, senast slog 2 Tellus Face just Frenchnorwegian ID på ett imponerande sätt och det är inte omöjligt att det blir repris. 7 Even's Cool Boy har imponerat i sina starter hittills och jag är nyfiken på vad hästen kan prestera mot bra motstånd.

Rank: 3-2-7

V75-3:

Denna omgång kommer jag endast att ha en spik och det är för ovanlighetens skull ett kallblod. 2 Järvsöodin trivs väldigt bra över längre distanser och jag tror han kan rekordsänka sig här och då är det ingen som slår denna Järvsöfaks son. SPIK!

Rank: 2 Reserv: 12-3

V75-4:

5 Ergo A.M är en häst som är mycket bättre barfota och till denna start har Reijo annonserat just barfota. En balans som Ergo sprang 1.13 på över 2640 meter och skulle den prestationen göras om så har jag svårt att se någon slå Ergo AM. Jag var länge inne på att spika men så såg jag att 10 Muscleman F.I bara var spelad till 7% och detta är en riktigt speedig häst som absolut kan speeda ner hela fältet på sista lång.

Rank: 5-10

V75-5:

Femte avdelningen är ett lopp där jag tror det kan finnas två hästar som är lite sugna på en rosa biljett. 5 Sorbet är en riktigt läcker travare som Redén håller högt och jag tror att siktet kan vara inställt på Elitloppet. Redén har för tillfället riktigt bra stallform och jag blir inte förvånad om Sorbet vinner här men jag vill dubbla med 8 Queer Fish som hade siktet inställt på Olympiatravet men fick stryk av Zenit Brick efter ett sista varv i dödens på 1.10,5. Jag har väldigt svårt att se någon annan ska kunna vinna här då jag tror  1 Balfour behöver fler lopp i kroppen för att segerstrida.

Rank: 5-8

V75-6:

Efter att ha gått kort i ett par lopp är det nu dags att börja strecka på. I sjätte avdelningen blir starke 15 Sir Q.C storfavorit och det är för mig väldigt konstigt då hästen står riktigt tuff inne med dubbla tillägg. Dessa tillägg har han då han tjänat mer än 650 000kr. Sir QC har tjänat 620 000 på sina fem senaste starter och det är först nu hästen får möta riktigt tuffa hästar. 12 Ready Ribb har härdats mot bra hästar och håller han sig bara i trav så tror jag att han kan ta in 40 meter. Jag väljer dock att ranka en häst som bara är spelad till 9% etta och det är Timo Nurmos 7 Jaques Noir som står med 20 meter tillägg och han har nu galopperat i sina tre senaste starter men håller han sig bara lugn och inte hoppar så tror jag det är toppchans. Megaskrällen är högkapable 8 Amalia Cash som likt många Ready Cash avkommor kan vara lite knepiga till en början, nu kanske det behövs något mer lopp för att segerstrida men 1% är ett fynd!

Rank: 7-12-14-15-8-5

V75-7:

Sista avdelningen är ett riktigt trevligt lopp där 8 Bear Abiba jagar sin fjärde raka seger, men det saknas verkligen inte motstånd här. 13 Millie Millionaire såg kanonfin ut senast men blev störd till galopp och starten innan dess vann hon på ett imponerande vis. 11 Under The Counter är ett riktigt fint Maharajah sto som senast mötte riktigt bra hästar men trots det slutade hon tvåa på en bra tid. Spelarna verkar helt ha glömt bort Under The Counter och att hon bara är spelad till 2% gör att det vattnas i munnen och detta kan vara en häst att spela på en tvilling eller Dagens Dubbel. Den modige spikar på sin V75. 14 Hope And Dreams gör sällan en dålig insats och det ska bli spännande här att se hur den presterar. Totalt streckar jag 8 hästar och hoppas på någon trevlig kantboll så utdelningen skjuter i höjden!

Rank: 11-8-13-14-1-2-3-15

Systemet är på 4536 rader och som vanligt kostar en andel bara 100 kr. Andelen köper du som vanligt HÄR!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 tar en avstickare och vänder ut mot ön, närmare bestämt Gotland och Visby! V64-1 Det öppnaste loppet inleder kvällen. Här tycker jag det ser ... Läs travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips