TIDIGA V86: Klassiska långloppet på Åby

  Solvalla delar på V86 med Åby och det är på Mölndalsovalen som vi bjuds på mest högintressanta lopp.
  I V86-7 körs årets upplaga av mäktiga S:T Leger!

  V86-1

  Frode Hamre kan ha dominans i Quick Pay Pokalen där han själv kör 7 Dixiechick Hanover som är en tuffing men stallkamraten 5 Tipsy Bartender är möjligen än bättre! Just sistnämnda kan säkert för många vara spikförslag för intrycket på stoet under sommaren har varit imponerande.

  Bakom? Ja, då är det väl främst 3 Jiggi och 6 Joli Mearas som jag ser kan utmana.

   V86-2

   Jag tror vi kan få en uppvisning här av 5 Googalong Zet som fick göra jobbet utvändigt ledaren senast i Oaks-uttagning och där hon till slut blev trea. Jag tror framförallt den insatsen har fört fram henne rejält inför det här och tror detta kan vara ett spikförslag!

   Björn Goops 3 Destiny Effe var väldigt bra tidigare i somras men har i de två senaste starterna varit en besvikelse, tycker jag. Hon kan bättre än så!
   1 Infinity Bellezza
   tog sin första seger senast från ledningen och då liksom nu kör Erik Adielsson. 

   V86-3

   Höjdaren i detta 1 640 meterslopp är 6 Tom n'JerryDiamant. Hästen är rykande startsnabb får Adrian Kolgjini i sulkyn är i sin comeback på ovalen. Vid sunda vätskor känns åttaåringen svår att besegra...

   1 Bravo Santana har lottats till ett perfekt utgångsläge här över korta distansen. Sexåringen vann Gert Allercrantz lopp tidigare i somras med just Peter Johansson som kör nu. Detta ser ut som en högintressant uppgift!
   5 Souvenir d'Inverne
   är självklar att nämna som skrällvann senast i bländande stil.

   V86-4

   Riktigt roligt uttagningslopp i amatör-SM och trots att han gått segerlös ännu den här säsongen så väntar jag bara på att det ska lossna för 2 The Eagle igen. Rutinerade Mats Gunnarsson i sulkyn och för mig är ekipaget tidigt bud!

   6 Bajaro B.R. är den jag har mest respekt för bakom som är hur stark som helst. 

   3 Billy Idol har varit liten besvikelse den här säsongen och haft svårt att få till det trots att han haft spårlotten till sin fördel. Annan segerlös den här säsongen är 5 Jerka Sting som nu återkommer efter varit ifrån sedan maj. Han gjorde allting rätt i våras utan att få vinna. Kan möjligen överraska här?!
   10 Indy Journey
   var riktigt fin innan han senast startade på V75. Han såg mest seg ut större delen av loppet men avslutade väldigt bra över upploppsrakan.

   V86-5

   Med två starter i kroppen uppe i Norden ska 7 Dunga nu leverera på allvar, så är väl åtminstone tanken!? Han ska bli högintressant att se den här gången och är knappa förstahästen.

   2 Hickory kan bättre än vad han gjort på slutet och kan vara den som överraskar bakom.

    V86-6

    Örjan Kihlström ska vara tidig i surret med 9 Highway To Hill som fick en perfekt genomkörare av Kihlström senast. Jag tycker man kan begära lite mer av hingsten den här gången och ekipaget kan mycket väl svepa ner allt sista 300 meterna.

    Visst står 1 Hankpanky Pinkman väldigt bra till här i denna spårtrappan och uppgiften nu är betydligt bättre än på Hagmyrens V75 senast. Han drog tåget ute i tredjespår sista varvet och var givetvis trött av det över upploppet. Nu får han perfekt resa hela vägen och Jorma Kontio upp igen som är den som lyckats bäst med fyraåringen!

    14 Ciak Bi får för ovanlighetens skull starta bakifrån den här gången. Han är hur stark som helst och ska kunna runda majoriteten härifrån.
    Björn Goop kör täta starter med 6 Thorondor som även startade i onsdags. Den här gången sitter Goop själv upp och för andra gången i karriären ska hästen köras i jänkarvagn.

     V86-7 - S:T Leger 2022

     3 Eagle Rock håller jag väldigt högt och han har gått väldigt bra över längre distanser förr. För mig känns han högintressant och är min klara förstahäst i S:T Leger!

     Annan på startvolten är 1 Oblivion som även han är en riktigt stark herre som reser till Åby för att vinna. 
     2 Hawker Typhoon
     som även ska med tidigt i segersurret, även fast han inte fått vinna i år ännu.

     6 Lucky Guy Boko såg ut att gå mot seger på Jägers senast men blev snöpligt förbisprungen av 4 Fortnite. Förstnämnde tycker jag är given vid gardering men Fortnite tror jag får svårt att upprepa senaste bedriften.
     7 Akilles Face är hur stark som helst men även en ytterst osäker herre som har galopprisken runt hörnet. Sköter han sig bara, så...

     Robert Bergh har vunnit S:T Leger i de tre senaste upplagorna. Här har stall Bergh med 11 Cintra som jag tror får mycket svårt att vinna...

     V86-8

     • En vidöppen avslutning på Solvalla som mycket väl kan ge oss en överraskning!

     Den som fångar mitt främsta intresse är 5 Make It A Star som jag tycker har höjt sig rejält i sina två senaste starter. Jag tror han gör upp om det här med sin tränare Markus B Svedberg.

     3 Madame Norrgård visade verkligen prov på god kapacitet under våren när hon bland annat radade upp tre raka segrar. Nu gör hon första starten sedan 6 maj, men i och med utgångsläget ska hon ändå vara tidig i segersnacket.

     7 Global Currency har varit väldigt bra på slutet och är i absolut toppform. Nu sitter Örjan Kihlström upp för första gången!
     4 Snick Snack
     testade barfota runt om för första gången senast där hon föll i startgalopp. Återgår tillbaka till skor nu.

     En storskräll vid högt tempo av loppet är 12 Ohh Tooma som testas med Björn Goop för första gången.

     Bästa spelbolaget för travodds

     GoGo Casino

     • Ny licens från LeoVegas
     • Stort spelutbud
     • Swish som betalningsmetod
     • Minst 200 SEK insättning
     Hemsida: Grundat:
     Ägare:Huvudkontor:

     Sammanfattning

     Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
     Följ Travstugan på Youtube