• Hem
  • Redaktionen
  • Spelkrönika: "Kuskstjärnan är min vinnare i Prix d'Amérique"
Horsy Dream mal Prix de Belgique
Redaktion

Spelkrönika: "Kuskstjärnan är min vinnare i Prix d'Amérique"

Vi närmar oss Prix d'Amérique 2023. Travstugans Robin Ek har gått igenom spelförslagen inför årets upplaga; både spelvärt och avslag. Eks vinnare är Eric Raffin bakom Horsy Dream.

En sport och spelmässigt stukad historia nu när båda förhandsfavoriterna är ute ur loppet, Galius den otroligt bildsköne fuxen som sågs som den store utmanaren till Calgary Games, Galius omkom i höstas under oklara omständigheter, en stor förlust för den franska travsporten. 

Calgary Games gjorde ett blekt intryck under sin vistelse där nere och har nu rest hem till Sverige för vidare avel under 2023. Får vi någonsin se honom i tävlingssammanhang igen? Min personliga feeling är… Nej!

Med dessa giganter ute ur matchen så ser vi fram emot en öppen variant av Pda.
Oddsen mellan spelbolagen speglar inte varandra särskilt väl, vilket kan vara en guldgruva för den påläste med rätt känsla.

Det finns även en hel del platsspel som är mycket intressanta med i min bok för bra odds för att avstå spel. Délia du Pommereux testas platsen till 5.75 hos ATG / 6.50 SVS.

Allt under 10.00 pengarna på Elitloppsvinnaren Etonnant säger jag bara avstå! Just nu så är det 7.50 hos ATG och 6.80 hos Svenska Spel.
Han haft en bedrövlig inledning på vintermeetinget och såg inte alls ut att vara till sin fördel i senaste starten.

Horsy Dream heter min vinnare av årets upplaga!

Här är spelbolagen med på noterna och har nästan identiska odds att erbjuda.
Otroligt snyggt matchad av tränaren Pierre Belloche, som nu har lämnat över tömmarna till Eric Raffin och det med bästa möjliga utfall. Fyra raka segrar, varav två i direktkvalificerande lopp till Prix d'Amérique.

Raffin har vunnit det mesta, men ännu inte Pd'A, 2023 ändrar han på det och jag tror att vi får se honom högst upp på pallen med Horsy Dream!

Vinnare LeoVegas 7.50

Har verkligen Don Fanucci Zet chansen!?

Don Fanucci Zet har inte startat sen i början av oktober som resulterade i en tredjeplats i SM.

Många höjer på ögonbrynen när det gått så pass lång tid mellan loppen och säger att det är omöjligt. Det tror inte jag! Är det någon som kan ställa i ordning djuren till rätt uppgifter så är det Daniel Redén.

Med det sagt så är det ändå högst oklart om han ens kommer att starta i årets upplaga, men om han är på plats i volten nere på kolet så blir det en av dom vi ska räkna med långt fram.

Svenska Spel  6.80 – LeoVegas 14.00

Idao De Tillard.

Har haft en spikrak formkurva sedan första B-loppet kördes. 

Möjligen att han prickat formen några veckor för tidigt? Det återstår givetvis att se. Absolut har en en god chans att vinna, men i mina ögon är han alldeles för hårt spelad.

Bet 365 2.75  – Svenska Spel 2.92

Hohneck

Den stora snackhästen inför fjolårets upplaga! 

Har visat sig över tid vara bäst över den lite kortare häcken och ryktas komma till Elitloppet. Senast i Prix de Belgique blev det en mersmakande 3e plats.
En outsider som kan spurta ner många om han får rätt position och draghjälp fram till upploppet!
Oddsen speglar förväntningarna ganska väl.

Intressant platsodds till  Svenska Spel 6.10 – LeoVegas 6.00
Vinnaroddsen ligger på; SVS 22.00 – Leo Vegas 25.00

Hooker Berry

En häst som i sina bästa stunder kan slå vem som helst, men det gäller också att han har med sig travet samtidigt, har sett lite halvknackig ut på sistone. 

Utifrån att det är oklart vilken kusk det blir här så avstår jag spel. Jean-Michel Bazire som i det närmaste är gud nere på Vincennes, då spelar man givetvis till glada odds, men är det sonen Nicolas så avstår man - i alla fall jag.

Vinnarodds; Svenska Spel 9.90 – LeoVegas 12.50

Hip Hop Haufor

En outsider som var oerhört fin vid seger i Prix de Bretagne, men därefter har det varit mest preparé inför Pd'A då det var ett av de första direktkvalen.

Christian Bigeon får i det närmaste anses vara lite av en "försiktighetsminister" inom det franska travet och kommer troligen inte att ladda iväg allt för mycket.
Platschans till oddset 6.00 Bet365

/Robin Ek