Inför V75: Fin klass på Guldskon » 7 sep. | Nyheter om V75 -…
  • Hem
  • Inför V75: Fin klass på Guldskon
Very Kronos
Nyheter

Inför V75: Fin klass på Guldskon

7 september 2020

V75 nästa lördag vänder upp till norr och Hagmyren. i Gulddivisionen är det årets upplaga av E.J:s Guldsko som bjuder på mycket fin klass. Här är tidig koll på lördagens V75-lopp!

V75-1

  • Fyra segerrika gör upp i Klass 1-loppet.

Oscar Berglund selar ut 2 Naheed som är en högkapabel femåring. Hingsten har varit överlägsen i årets två starter och vunnit åtta av tio starter. Läget här är perfekt och Naheed känns given som hästen att slå.

Annan med två raka segrar är 5 Västerbo Pokerface som verkade mått gott av sitt uppehåll under sommaren. Han är helt klart stark nog att gå den tunga vägen om Naheed.

10 Enge Eros testade på Derbykvalet, men här är det klart lämpligare uppgift. Man ska inte underskatta fyraåringen även fast han behöver lite tur med sig härifrån.
12 Galileo Am
har givetvis ett tufft utgångsläge men visat upp en rejäl styrka. Den kan behövas härifrån.

V75-2

  • Ett väldigt kul Diamantstoet över tre volter.

Från start hittar vi 4 Marble Arch som står perfekt till härifrån, liksom 5 Anna Mauds Lassie.
De är klart bra nog att kunna stå emot de lite mer rutinerade stona från tilläggen.

10 Princess S.W. tycker jag om och den här gången testas hon med Stefan Persson i sulkyn.  14 Unique Juni hittar vi från 40 meters tillägg och det är knappast någon enkel uppgift hon har framför sig. Däremot har hon varit närmast pånyttfödd i år och är en härdad dam som tål att gå ute i spåren!

V75-3

Oskar J Andersson verkar ha blivit en riktigt bra kompis med fyraårige 7 One Kind of Art. Tre segrar i årets fyra starter ihop är respektingivande för klassen - framförallt sättet segrarna tagits på.
Trots spår långt ut bakom vingen ska segerchansen vara god.

3 Bridge Jumper lyfter jag tidigt fram bakom som under hela karriären varit väldigt lovande och liksom favoriten är formen på topp!

V75-4

  • En eller alla i kallblodsloppet?
    Favoriten känns svårslagen - bakom är det vidöppet.

4 Spikfaks har varit riktigt imponerande på slutet och sjuåringen reser till Hagmyren med tre raka segrar på topptid. 
Han borde bli en av omgångens största favoriter och segerchansen är mycket stor. Jag tycker det här ska kunna vara en trygg spik så här med dryga veckan till spelstoppet.

9 Minessa har inte alls fått till det under säsongen. Ifjol segrade hon bland annat i sto-SM, men det mesta har sjabblat i årets sex starter. Hon är givetvis bra nog att kunna överraska och för tredje starten i rad kör Jorma Kontio. 

V75-5

  • Spåret öppnar upp Stig Engbergs lopp!

12 Pleasure For Cash är en högkapabel sexåring som är alldeles för bra för Bronsdivisionen. Nu är däremot läget riktigt tungt, vilket öppnar upp det här.

1 Kalashnikov är i toppform för dagen och har äntligen haft tur i spårlotten. 2 Valiant Dream lär utnyttja sitt utgångsläge och är sjuåringen lika bra som vid segern under Elitloppshelgen kan det räcka långt.

6 Anything For You är annan finsk gäst att se upp för - och 9 Kaptah med barfota runt om och jänkarvagn känns högintressant!

V75-6

2 Antonio Tabac borde vara spetsfavoriten men kommer bli pressad av 3 Milligan's School.
6 Missle Hill
kommer från stark seger i Jubileumspokalen och verkar vara på rätt bana igen. 

4 Very Kronos lämnar jag sällan utanför kupongen med tanke på den kapaciteten han har innanför pannbenet.

V75-7

Tränare Daniel Persson anmälde och testade 6 Vagabond Bi i självaste Sundsvall Open Trot senast och valacken klarade av testet med bravur. Nu är han tillbaka i ordinarie klass och över distans han stormtrivs över.

5 Coogan kördes väl passivt senast vilket förmodligen kostade V75-segern. 7 Sir Henry P.Hill fick äntligen segra på V75 senast!

10 Alone jagar årets första seger och är bra nog att kunna hävda sig mot dessa över 2 640 meter.

Dela inlägg

Kommentera