• Hem
  • Mattias Karlsson klar som spelexpert för Travstugan
Nobel Amok pris travstugan
Nyheter

Mattias Karlsson klar som spelexpert för Travstugan

21 januari 2020

Glädjande nyheter! Idag presenterar vi två nya spelläggare till vårat tillsammanslag. Mattias Karlsson och Mattias Pettersson. Båda två är från Gävle och har lång erfarenhet av travet både som spelare och professionella spelare. Vi börjar med en kort intervju med Mattias Karlsson som bland annat är med och äger Robert Bergh-tränade Nobel Amok.

Varmt välkommen till Travstugan, Mattias! Premiärspel för ditt nya lag i morgon alltså, hur är känslan?

- Tack så hemskt mycket! Det känns såklart spännande och jag har redan fått en gott intryck av alla. Nu är jag bara taggad på att komma igång!

Hur kom du i kontakt med travet för första gången?

- Det var när jag var liten grabb och morfar tog med mig till Gävletravet. ”Idag ska du få se en riktigt världsstjärna!” sa han. Några timmar senare hade Lutfi Kolgjini kört världsrekord med Going Kronos. Det glömmer jag aldrig och sedan den dagen har ”Ludde” vart nummet ett för mig. Därefter har intresset vuxit med åren.

    Hur mycket tid lägger du i genomsnitt på dina analyser inför V75 samt V86?

    - Nästan all ledig tid läggs åt travet i någon form, liven står alltid på hemma. Jag läser allt jag kommer över. Hur många timmar i veckan det blir är svårt att säga, men det blir många.

    Vad har framgångsfaktorernavarit på spelet hittills?

    - Att gå på mina egna idéer och inte påverkas så mycket ut av annat snack. Man har genom åren lärt sig hantera viss information och därefter lärt sig vad som viktigt att gå på. Mycket av tiden läggs på analysera hur loppen ska bli körda, spetsanalyser och positioner är viktigt i dagens trav. Även intressanta utrustningsändringar som första ”bike” gäller det att vara uppmärksam på. Det kan även vara viktigt att vara vaken när hästar debuterar i ny regi, vilket jag alltid tycker är extra intressant.

      Vad är din uppfattning när det gäller andelen tur respektive skicklighet som krävs, för att bli lyckosam på travspel?

      - Svårt att sätta en siffra på det exakt, det krävs såklart en lagom portion ut av båda. Men viktigast är dock att inte fuska med pluggandet och göra sin läxa inför varje omgång.

      Hur stort travintresse har övriga familjemedlemmar?

      - Morsans kusin har några hästar ihop med sin sambo Marcus Bergström (amatör på Gävletravet) annars är intresset inom den närmaste familjen ganska skralt även fast det kan bli någon V75a på helgerna och så.

      Vem är din favorit bland kuskarna och varför?

      - Lutfi Kolgjini, behövs väl knappast någon motivering?

      Vad ska en travhäst heta, om namnet ska symbolisera dig som person?

      - Haha, jag passar nog på den.


      Slutligen! Viktigaste frågan. Varför kommer det vara gynnsamt att köpa andelar av just dig?

      - Om du vill vara vinnande i längden men samtidigt jagar dom lite större vinsterna.

      Slutligen vill vi gärna ha lite färska tips inför V86 på Jägersro/Solvalla i morgon, där det väntar en spännande jackpot på 16 miljoner kronor till en ensam vinnare.

      - En intressant omgång som trots den låga klassen ser hemskt intressant ut spelmässigt. I V86-2 där har jag hittat en roligt spik i Hurricane River med Carl-Johan Jepson, från ett smaskigt innerspår bakom bilen så tror jag det är upplagt för spets och slut till i skrivande stund 15%, missa inte den!


      Mattias Karlssons andelar hittar du enkelt på våran tillsammanssida! Klicka här för att säkra din andel till morgondagen! 

      Karlssons Bomb 250kr/andel

        Karlssons Luring 80Kr/andel

                Följ Travstugan på Youtube