• Hem
  • Veijo Heiskanen flyttar till Finland
Veijo heiskanen
Nyheter

Veijo Heiskanen flyttar till Finland

22 juli 2021

Idag meddelade Veijo Heiskanen att han flyttar sin rörelse till Finland. På dess nationalbana Vermo ska han hyra in sig och med i flytten reser även Henna Halme.

Veijo Heiskanen har tveklöst tillhört bland de främsta travtränarna vi haft inom svenska travsporten och har under flera år varit en av de större profilerna på Åbytravet. I september vänder han hem mot födelselandet Finland.
– Det har varit en stor och pressande process när man visste man skulle lämna nuvarande platsen. Det fanns många alternativ, även tävlingsbanor i Sverige. Att flytta till Finland och Vermo kändes dock som rätta lösningen, säger Veijo Heiskanen till Vermos hemsida

Tillsammans med Heiskanen flyttar även Henna Halme och när hyresavtalet på Åby upphör i september vänder stallet mot Vermo med tjugo boxar i stallområdet på Vermo.
– Jag har varit i Sverige i halva mitt liv, men det är alltid lättare att vända hem än någon annanstans. Hennas framtidsplaner påverkade också beslutet. Hon har en stor passion att satsa på det här och jag kommer vara med så länge jag kan.

Veijo Heiskanen har i dagsläget 26 hästar i sin träning. Bland annat trettonåringen Brasil Boko och dubble miljonären Sahara Peyote som på fredagen startar i femåringslopp på Axevalla mot Aetos Kronos och Guzz Mearas. 
– Nuvarande som nya kunder är alltid välkomna att hänga med när vi flyttar. Jag har sett finsk travsport ganska mycket senaste åren och ska knappast tro att motståndet är lättare. Det finns vältränade och bra hästar i Finland.

Följ Travstugan på Youtube