• Hem
  • V75 - söndag: "Han var en fröjd senast"
Ferrari Sisu
Nyheter

V75 - söndag: "Han var en fröjd senast"

10 juni 2022

Vi har extraomgång V75 på söndag från Bjerketravet i Norge och stall Conrad Luguaer är på plats med både Ferrari Sisu och Laradja Vrijthout. Sistnämnde bjöd på rejäl fartfest senast och var enligt Marc Elias en fröjd att köra. Vi kollade in hur känslan är inför söndagen!

Efter att ha varit från sedan 18 januari gjorde 11 Ferrari Sisu (V75-1) comeback i stayerlopp 25 maj. På Åbytravet där startade hästen med 60 meters tillägg och slutade trea bakom vinnande Gangnam Style K. och Guzz Mearas.
På söndag startar han i V75-1 på Bjerketravet över stayerdistansen, i ett lopp där även Guzz Mearas startar från samma volt.

Var Ferrari Sisu som förväntat i comebacken?
– Han var bra och vi var nöjda med honom. Han kommer gå framåt med det loppet i kroppen så klart efter varit borta i fyra månader. Dessutom står han nu bara med 40 meters tillägg och inte 60 meter som det var senast. Jag tror det kan bli väldigt intressant om vi får ett bra lopp med honom, säger Marc Elias inför söndagens uppgift.

Nu möter han flera tuffa, så som Ble du Gers, men känner du att han kan stöta emot såna den här gången?
– Ja, det tycker jag. Vi behöver lite flyt med loppet. Sist var han bara en halv längd bakom Guzz Mearas som tävlat väldigt länge och är i sin toppform. Ferrari är en riktig stayer och nu när det är 20 meter kortare är det än mer intressant med honom.

Är han typen du kan köra framåt med om du vill eller behövs det lite hjälp på vägen?
– Han är allround. I både finalen och försöket till Derbyt körde jag väldigt offensivt och det fungerade väldigt bra. Vi får se hur loppet blir kort. 

Larelit

Laradja Vrijthouts överlägsna målgång under Elitloppshelgen

"Gör upp om det trots spåret"

Med Laradja Vrijthout (V75-6) bjöd Marc Elias på en rejäl fartfest senast. 

I Lärlingseliten under Elitloppssöndagen segrade ekipaget överlägset på tiden 1.09,6a/1 640 meter.
– Det var en väldig fröjd att köra honom där på Solvalla och han har skött sig exemplariskt. Vi hoppas så klart att han är likadan nu på söndag. 

Det var ju en tid han inte gått tidigare, var du på något vis överraskad över hur vass han var?
– Han sprang redan 10-tid förra året och våra hästar brukar utvecklas varje säsong och därför var det inte oväntat att han skulle gå under 10-tid. Det var ingenting som kom helt över förväntan utan vi jobbar hela tiden för att våra hästar ska bli bättre och bättre. Det har vi lyckats med på Laradja.

På söndag startar Laradja Vrijthout från spår 9 över 1 609 meter autostart. Med vilken känsla kan du gå in i loppet med?
– En bra känsla. Han visade sist vilken klass han har. Så klart är det lite annorlunda den här gången, men samtidigt blir det intressant för oss att se hur han går bakifrån. Loppet måste ju köras först och jag vet inte vad de andra har för planer, men för oss är det helt enkelt en grej att se hur han eventuellt går bakifrån. Han kanske är lika bra bakifrån, det kan vi inte säga ännu eftersom vi sällan startat med honom därifrån. 

Trots spåret tycker du ändå han ska göra upp om det?
– Ja, absolut. Det är eventuella frågetecknet om jag väljer köra bakifrån och om han är lika taggad som när han är i ledningen.
Kan det vara lite beroende på vilket tempo loppet är uppe i, om du ska sitta där bak eller köra fram?
– Svår fråga. Man såg redan sist att det gick ett otroligt tempo och ändå kunde han lägga på. Om det går långsamt så kan han gå otroligt fort, för han är ju väldigt kvick i sig. Han kan verkligen flytta på sig, men samtidigt så har han ett rejält tävlingshuvud. Han ger sig aldrig. Det finns ett par hästar som ger sig när det är lite tufft, men han är en krigare som vill komma längst fram.

I och med att V75 körs i Norge är det förbjudet med körspö. Är några av dina hästar påverkade av detta?
– Ingenting på Laradja Vrijthout för han är redan framåt på det sättet. Ferrari Sisu kan det påverka då han är lite mer bekväm men jag hoppas så klart inte det.

Följ Travstugan på Youtube