• Hem
  • V75: Arvidsson med tre till start
Stefan Arvidsson
Nyheter

V75: Arvidsson med tre till start

13 januari 2022

V75 körs på lördag på Gävletravet och till omgången selar Stefan Arvidsson ut tre hästar. Bland annat har han med sig en för dagen mycket kaxig Art Brown.

Bollnäs-tränaren Stefan Arvidsson reser till Gävletravet och V75 med Axl Brown (V75-1), Vilja T.Y.C. (V75-4) men framförallt Art Brown som startar i V75-7. 
Femåringen har svarat för två mersmakande insatser på slutet och senast i V75-final gick han i mål med allt sparat. 

Inför lördag har Arvidsson Art Brown precis där han vill ha honom;
– Ja, det får man säga. Hästen växer för var start tycker jag och håller sig väldigt fräsch och fin och han har varit toppfin i träningen efter senaste starten. Allting ser väldigt bra ut, säger Stefan Arvidsson.

"Han har blivit kaxigare nu. Vi är rätt på det"

Märker man någon skillnad på honom hemma nu jämfört med tidigare?
– Han har blivit kaxigare mot sin bror Axl Brown som han går i hage med, säger Arvidsson skrattandes och fortsätter:
– Det är Axl som har bestämt tidigare men nu är det Art helt plötsligt. När vi kör hemma har han alltid kunnat vara lite hetsig men han är väldigt harmonisk och mår bra för dagen. Vi är rätt på det med honom. 

I lördagens V75-6 startar Art Brown över 3 140 meter autostart - en distans han inte gått över tidigare.
– Det är inte någon större fara, inte för att han är någon utpräglad långdistansare men får han ett vettigt lopp utan någon tokspeed så tror jag inte det är några problem. Han är så pass grundkapabel. 
Med tanke på dagsformen, är det så att du nästan vågar ha lite krav på honom den här gången?

– Lite så. Man känner att man har jättechans att vara med i det om det inte händer något konstigt på vägen i loppet med dålig resa eller så... Jag tror absolut vi kan vara med och hugga om det.

V75

12 Axl Brown (V75-1, 2 140 meter autostart):

– Jag är väldigt nöjd med hur den hästen varit. Det känns som han håller riktigt bra form. Det vore fint om det kunde klaffa någon gång, nu är vi ju lite bortlottade. Det borde räcka till en fin slant i alla fall. Vi är inte jätteoffensiva och får ta det som det blir. Hade vi haft bättre läge hade jag trott på bättre chans.

Vad kan man hoppas på i och med toppformen men med det här utgångsläget?
- Att de kör 13-första varvet eller nåt och vi får en bra rygg sista varvet. Nej, men lite överpace. Det känns som han behöver ett sånt lopp när det är V75, att inte behöva göra jättemycket själv förrän sista biten. 

5 Vilja T.Y.C. (V75-4, 2 640 meter volt)

– Hästen kändes toppfin senast och kunde inte kännas bättre, tyckte Örjan Kihlström. Hon slog helt enkelt ihop när hon skulle axa bakom bilen. Likaså näst senast. Det är sånt som kan hända. Hon känns perfekt i träning och jag är inte så orolig för galopperna, berättar Arvidsson som säger så här inför lördagens start:

– Nu är de bara fem hästar på startvolten så det ska inte vara några problem. Skulle hon komma rätt i volten och Per Lennartsson känner att hon känns rätt så kan hon säkert trycka iväg. Hon är naturligt snabb. 
– Skulle hon få ledningen skulle hon säkert inte få vara ifred där som så dåligt betrodd. Då blir det automatiskt att hon ges ett rygglopp. Jag vill inte att hon manglas i ledningen och kör till varje pris. Jag ser hellre att hon får ett lopp på rulle och kör till slut. 

Det känns lite som att hon är en klassisk "bättre än raden"-häst just nu?
– Ja, för mig är hon verkligen så. Jag tycker det är ett spännande lopp att se henne i och nu är det första gången över 2 640 meter mot så pass tuffa ston. Hon gör inte bort sig om hon får rätta loppet. 

Är det mer en realistisk topp 5-placering du tror hon är redo för?
– Så kan man säga. Jag vill se henne göra ett bra lopp och ja, ett typ topp 5 och visa att hon är med dom. Sen kan man inte köra allt med henne för att vara med i det. Jag ser hellre hon får ett positivt lopp.

"Underlaget kommer inte vara några problem för mina"

Med tanke på varierande väderleksförhållandena, är några av dina hästar beroende av något slags underlag?
– Det får ju inte bli jättelöst, det trivs inga av mina hästar med. Det gör väl ingen häst egentligen. Som vädret kommer vara så tror jag inte det kommer vara några problem för våra hästar. Det kommer säkert vara en väldigt fin vintergrusbana.