• Hem
  • V75: Aronsson med fyra V75-hästar till start
Sofia Aronsson Och Anna Mix
Nyheter

V75: Aronsson med fyra V75-hästar till start

15 juli 2021

På lördag vänder V75 med jackpotten mot värmländska Årjäng. Ett stall som kommer lastat är Sofia Aronssons som selar ut fyra stycken. Travstugan tog en koll med Aronsson som även hyllar sin gamla unghäst Star Advisor Joli.

V75 på charmiga Årjäng bjuder på topplopp och ett stall som kommer med starthästar är Sofia Aronssons.
Stallet selar ut Jaxon V.S. och Zacapa Grim i V75-5 samt Platinum Tile och Thebankonbroadway i V75-6. Travstugan tog givetvis en liten koll på statusen inför lördagen.

3 JAXON V.S. (V75-5)

Travstugans kommentar: Startgalopperade från spår 2 i volten på V75 i lördags och kördes sedan försiktigt. Före det riktigt fin i två raka segrar. Nu är det åter autostart.

– Han blev lite stressad senast när alla kom bakifrån helt enkelt. André Eklundh (som körde) var jättenöjd med honom sen och han kändes jättefin. Han har gått felfritt i de andra voltstarterna för mig tidigare, men nu blev det lite för mycket med spår 2.
– Jag litar på att han går felfritt den här gången. Jag trodde mycket på honom senast och tycker inte han ska ha tappat form på en vecka. Jag utgår från att han är så bra som han var inför Halmstad (senaste starten).

11 ZACAPA GRIM (V75-5)

Tidig galopp senast i en start som sedan mest blev genomkörare

–  Han har heller aldrig galopperat för oss tidigare. Han snubblade helt enkelt och trampade fel så det var vi inte alls beredda på. Statusen med honom är bra och han har gjort det jättebra hela året, så han är också bra men har ju ett mycket sämre utgångsläge.

Är det en häst som tål att gå ute i spåren om det så krävs?

–  Han har gått ute i spåren många gånger och gjort det bra, men det krävs ju från spår 11 att det blir lite tempo eller att det inte blir något tempo alls så man kan köra fram i dödens. Det behövs ju tur att vinna härifrån, men han har ju vunnit många lopp från dödens i år så han tål att göra mycket jobb. Han har vad som krävs.

3 PLATINUM TILE (V75-6)

Vann enkelt från ledningen i regidebuten näst senast på 1.15,4/2 140 meter och hade sedan dryga månadens uppehåll. Sprang i andraspår senast och tröttnade över upploppet men sprang 1.13,8a/2 140 meter.

– Hon sprang ju två sekunder fortare senast än när hon vann och det är det alla glömmer bort. När hon vann kunde hon lunka runt på 15,4 utan att behöva ta ut sig. Jag behandlade henne efter det och stod över ett par jobb och så gick hon ut och sprang 13,8. Hon behövde verkligen det loppet och har ju inte varit nere på dom tiderna på jättejättelänge. 

– Hade man sagt innan förra loppet att hon skulle springa 13,8 hade jag sagt kanon. Hon var trött efter mål och kommer gå framåt ordentligt med det loppet. Jag ville att hon skulle få förra loppet i kroppen för att sedan starta i detta här.

5 THEBANKONBROADWAY (V75-6)

Har varit fullt godkänd den här säsongen men är en häst som stallet ligger lite mer lågt med under den här tiden på året.

–  I mina ögon har hon lite svårt att vinna V75 på sommaren, men det är stolopp och hon står bra inne. Jag hoppas hon kan tjäna fina pengar, men det är egentligen en vinterhäst då hon är otroligt stark. Det är kul att vara med när hon har poäng och finns inte mycket stolopp att välja på och det går lika fort oavsett vart du startar, vare sig det är V75 eller inte. Jag hoppas med lite tur att hon får en fin löpning men Platinum Tile är den som har bäst chans.

Star Advisor Joli

Star Advisor Joli

Annan profil hos stall Aronsson är fuxlegendaren Star Advisor Joli.
Elvaåringen gjorde i tisdags sin 121:a start i karriären där han på tiden 1.11.0a/1 609 meter slutade trea på Jägersro bakom Tycoon Conway Hall och Stoletheshow. 

– Han är så djävla härlig. Han växer två decimeter när vi sätter på honom tävlingsgrimman och känner "äntligen ska jag få åka igen". Han är helt fantastisk och har en vilja av guld i allt han gör. Jag har haft honom i sex år och han är ju guld värd för mig.
– Jag har alltid sagt att den dagen han visar att han inte vill längre då ska han få gå i pension "pronto". 

Är det som att han tror att han fortfarande är fyra år gammal?

– Ja, han springer i hagen och och lattjar och leker och han tycker det är fortfarande lika kul att springa i sanden som för sex år sedan när han kom hit. Han är helt fantastisk.

Har du någon plan för framtiden med honom?

– Jag tänkte pröva och ta ut honom i monté-SM. Jag har ju inte så mycket att välja på och kan ju inte gå ut och möta de i Gulddivisionen på sommaren. Det går inte. Men i monté-SM slipper vi de utländska och där gör han inte bort sig.

Följ Travstugan på Youtube