• Hem
  • Anders Ström lämnar Unibet
Anders strom travstugan
Nyheter

Anders Ström lämnar Unibet

3 december 2020

Anders Ström grundade Unibet som senare bytte namn till Kindred Group för över 23 år sedan. Under torsdagskvällen meddelade Ström att han lämnar sin post som styrelseordförande för att ägna sig åt andra investeringar och fritidsintressen.

Kindred Group Plc meddelade sent under onsdagskvällen att grundaren, Anders Ström inte kommer att stå till förfogande som ordförande när det är dags för omval på årstämman 2021, vilket framgår av ett pressmeddelande. 

– Jag har sedan några år tillbaka gett mig själv löftet att jag senast då jag blir 50 år ska börja avveckla mina framskjutna uppdrag i de bolag där jag har investeringar, och ägna mer tid åt investeringarna i sig och min familj. Därtill finns det försummade vänner och fritidsintressen, som jag också vill ta mig bättre an, säger Anders Ström. 

Ström startade Unibet 1997 från sin lägenhet i London och var en av de första som spräckte det svenska spelmonopolet. Idag har Kindred ett börsvärde på över sexton miljarder kronor och har flera spelbolag i portföljen. Anders Ström bibehåller dock posten som största (privata) aktieägaren i Kindred.

- Kindred har haft en fantastisk resa under mer än de 23 år som har gått sedan jag grundade dess mest kända varumärke, Unibet, och utvecklats till en stor koncern med nästan 30 miljoner kunder, 1 600 medarbetare, och med utmärkta framtida tillväxtmöjligheter med rätt strategier och fokus. Jag ser därför fram emot att ta del av ett sådant värdeskapande, så som ägare och investerare, avslutar Anders Ström.

Anders Ström är en av Sveriges absolut största och mest framgångsrikaste travhästägare, bara i Sverige äger bolaget som Ström kontrollerar över 163 hästar. För ett år sedan syndikerades den största stjärnan, Greenshoe för hinsande 130 miljoner kronor. Som spelare har Ström stått för åtskilliga miljonvinster och han är även en utav de få personer som lyckats blivit ensam på V75

Följ Travstugan på Youtube