• Hem
  • TV-profilen till ATG
Wen
Nyheter

TV-profilen till ATG

7 oktober 2021

23 oktober är det premiär för Big 9 på ATG. Idag gjorde spelbolaget ett starkt nyförvärv som ska stärka sportsliga inslagen. TV-profilen Ola Wenström är klar för ATG.

Ola Wenström har tillhört bland landets bästa programledare och styrt skutan på Viasat under flera år. I våras valde Wenström att lämna kanalen och har sedan efter det sänt ut egna videoklipp på sina sociala medier.
Nu har Wenström fått ett nytt uppdrag.

På torsdag förmiddagen meddelade ATG att Wenström anslutit till spelbolaget.
– Ola Wenström är en av Sveriges vassaste och mest prisbelönta sportjournalister och programledare med stor erfarenhet och bred kunskap om sportvärlden i allmänhet och den europeiska fotbollen i synnerhet. Vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG i pressmeddelandet.

Tanken är att Ola Wenström två dagar i veckan ska leverera videoklipp som innehåller alltifrån intervjuer och reflektioner om internationell fotboll. Magasinet blir cirka fem minuter långa och kommer sändas både på ATG Live och ATG.se.
Programmet ska heta 'Världens bästa fotboll' och har premiär måndagen 18 oktober.
– Det är inspirerande att få möjligheten och friheten att skapa ett nytt tv-format hela vägen från idé till färdigt program. Vi vill komma så nära fotbollen och människorna runt omkring den som överhuvudtaget är möjligt, säger Ola Wenström.

23 oktober har ATG premiär för nya spelformen Big 9. Även till den ska Wenström vara med på ett hörn.
– Jag kommer att bidra med innehåll, journalistiken runt de bästa matcherna både före och efter varje helg, men det är både fascinerande och kul att även vara en del i lanseringen av ett nytt spel, säger Wenström.