• Hem
  • Tumble Dust slutar tävla
Tumbledust
Nyheter

Tumble Dust slutar tävla

14 mars 2018

Den tidigare elithästen Tumble Dust slutar tävla. Nu är det definitivt att hästen istället går in i avelskarriären, meddelar travservice.se.

Danskfödda Tumble Dust, som föddes upp av Thomas Lind-Holm, har inte tävlat sedan 16 augusti 2016.
Hästen har sedan tävlingsstarten tränats av Tomas Malmqvist, men flyttades till Camilla Jonasson i januari 2017. Hästen försökte sedan comebacka och gick ett godkänt kvallopp i augusti.
Dock blir det ändå inget mer tävlande.

Tumble Dust kommer stallas upp på Björkbackens stuteri och har höga avelsvärdet 80.
Debutåret som tvååring år 2012 vann Tumble Dust storloppet Svampen med Erik Adielsson. 2013 kom han trea i långa E3-finalen och tvåa i korta E3. 

  • Åttaåringens bästa tävlingsår blev som fyraåring under 2014. Det året vann Tumble Dust danska Derbyt, Axel Jensens Lopp på Bjerke och framförallt Critérium Continental på Vincennes - en seger som ledde till start i Prix d'Amerique där dessvärre hästen galopperade.

I danska travgalan 2015 utnämndes hästen till årets äldre.

-----
En genomtrevlig häst som oftast upplevdes som den lite mer tillbakadragna i stallet när man hälsade på honom hos Tomas Malmqvist.
Jag minns så klart framförallt 2014-säsongen och hur jag satt med förhoppning i Prix d'Amerique.
Tyvärr verkade det som att framgångsrika fyraåringssäsongen tog ut sin rätt och även fast det blev en grym tävlingskarriär, framförallt som unghäst, är väl ändå känslan att det känns bittert att rutinerade och lite äldre Tumble Dust aldrig fick chansen.

Martin Engström 

Följ Travstugan på Youtube