Tre ut på V75 - hetaste startar i Finland » 10 juni | Nyhet -…
 • Hem
 • Tre ut på V75 - hetaste startar i Finland
Wajer
Nyheter

Tre ut på V75 - hetaste startar i Finland

10 juni 2021

När V75 besöker Östersundstravet på lördagen är Daniel Wäjersten på plats med tre hästar. Vad han även har under tävlingsdagen är starthäst i finska Jyväskylä där J.H.Mannerheim tävlar om fina pengar. Det är även denne Wäjersten lyfter fram inför helgen.

Daniel Wäjersten reser till Östersund med Gooner (V75-1), Global At Work (V75-3) samt Berra Steel i V75-5

12 GOONER (V75-1 - 2 140m/auto)

Startade långt bak senast i autostart och gick en stark repa till andraplatsen. Klart bra insats och har styrkan som sitt främsta vapen. Daniel Wäjersten.

Trots "bara" andraplatsen så gick han vad han kunde senast. Du måste varit nöjd med insatsen?
- Ja, jag var jättenöjd med honom. Han fick stryk av en bra häst (Young King) och gjorde ändå ett bra lopp så det kändes "fair" allting.

Spår 12 den här gången? 
- Det är klart det blir problem från det läget och det måste vara lite andra hästar som strider lite där framme. Med tanke på spåret så vill jag ändå ligga lite lågt. Han kommer säkert göra en bra insats.
Man får se när man sitter där litegrann hur man ska lägga upp det.

9 GLOBAL AT WORK (V75-3 - 2 140 m/auto)

Håller fin form för dagen men är den här gången missgynnad av bakspåret. Körs av Olle Wäjersten i det här ungdomsloppet.

- Hon får smyga med litegrann och hon sitter ju i första eller andraspår direkt. Hon är ju väldigt startsnabb och där hade hon ju annars kunnat få en väldigt bra position, så klart det är lite tråkigt..., säger Wäjersten.

10 BERRA STEEL (V75-5, 2 640 m/auto)

Haft en jämn och fin form hela våren och där hans två senaste starter varit några av hans bästa starter och där han gått ur Klass 2. Möter tuffare konkurrenter den här gången som ny i Klass 1.

- De två senaste loppen har varit riktigt bra. Han gick precis ur klassen näst senast på Umeå så han stöter kanske på lite tuffa hästar här. Jag vill vara lite försiktig med honom och han går ju upp lite i klass den här gången. 

J.H.Mannerheim - bästa chansen på hela helgen

Stall Wäjersten har inte bara startande på Östersund. På finska Jyväskylä startar J.H.Mannerheim över 1 640 meter auto där vinnaren belönas med 20 000 euro. I tiohästarsfältet möter han sådana som 

- Vi anmälde till det här loppet när vi inte kom med till Östersund (Jämtlands Stora Pris). Han är i riktigt bra slag för dagen, tycker jag. Det känns som att det är han som är bästa chansen på lördag. 

Killerin Elitti på Jyväskylä
 1. Willow Pride - Ari Moilanen
 2. Walther På G. - Iikka Nurmonen
 3. Stonecapes Queila - Hannu Torvinen
 4. Ubertino Grif - Jukka Torvinen
 5. Staro Miami - Mika Forss
 6. J.H.Mannerheim - Tommi Kylliäinen
 7. Hotshot Luca - Kari Venäläinen
 8. Global Withdrawl - Santtu Raitala
 9. Grainfield Aiden - Esa Holopainen
 10. Le Gros Bill - Antti Teivainen
Dela inlägg

Kommentera